Λακωνία: 66 Κούρδοι πρόσφυγες προσωρινά στη Σκάλα (Δ.Ευρώτα)

Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017

post image

Εξήντα και πλέον πρόσφυγες -κατά πλειοψηφία κουρδικής καταγωγής- μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, εντοπίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22/11 στο Γερολιμένα Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δουλεμπορικό ταξίδευε για Ιταλία και λόγω βλάβης διέκοψε την πορεία του ανοικτά του Γερολιμένα. Άμεσα κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Γυθείου που περισυνέλεξε τους πρόσφυγες και τους μετέφερε σε ασφαλές σημείο στη στεριά.

Ακολούθησε θρίλερ για την προσωρινή φιλοξενία τους και μετά από σχετικό αίτημα του Λιμεναρχείου Γυθείου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα αποδέχθηκε το αίτημα της φιλοξενίας και έτσι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.

Εκεί θα παραμείνουν για όσο διάστημα διαρκέσει η απογραφή τους και μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.

από διάφορα τοπικά ΜΜΕ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License