Μ-Λ ΚΚΕ και Alfavita: Ντροπή και αίσχος


Το alfavita επιδόθηκε τις μέρες πριν την 17 Νοέμβρη σε ένα κρεσέντο αναπαραγωγής του ρεπορτάζ της Ασφάλειας, με πολύ επιθετικό ύφος απέναντι στον α/α χώρο, και επικίνδυνες γενικεύσεις. Κατ' αντίστοιχο τρόπο κινήθηκε και το Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα τοιχοκόλλησε σε πολλές πόλεις ένα κατάπτυστο κείμενο, την ημέρα του Πολυτεχνείου, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, σαν να μην είχε σταματήσει η κατάληψη του ΕΜΠ: Ανακοίνωση-Καταγγελία.
Το alfavita, όμως, δεν αρκέστηκε στην αναδημοσίευση τέτοιων ανακοινώσεων, ή και πιο συνομωσιολογικών, όπως του ΝΑΡ (δες και την νεότερη ανακοίνωση του ΝΑΡ, στην οποία τονίζει ότι "οι πύλες του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων μετά από κινητοποίηση δυνάμεων του κινήματος" [!]).
Το εν λόγω site αναδημοσίευσε σήμερα (23/11/17) το κείμενο "Φιλελευθερισμός και αναρχισμός" του Θανάση Τσιριγώτη (Μ-Λ ΚΚΕ). Το συγκεκριμένο κείμενο, μετά από μία παιδική παρανάγνωση της ιστορίας τής φιλοσοφίας, και την αόριστη ταύτιση όλων των περιοχών του α/α χώρου με έναν πρωτοβουλιακό ατομικισμό, κλείνει με το υστερόγραφο: "[Το κείμενο] είχε γραφεί το Δεκαπενθήμερο όταν ζήσαμε τον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου από μια ομάδα προβοκατόρων-αναρχοφασιστών. Όσα γράψαμε ισχύουν στο πολλαπλάσιο. Αυτός που καπηλεύεται το Νοέμβρη κόντρα στο κίνημα λαού και νεολαίας δεν βρίσκεται στην όχθη μας. Είναι απέναντι, εχθρός και ταξικός αντίπαλος".
Πλέον, οι μάσκες πέφτουν. Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

από Προν αλέκτωρ λαλήσει... 23/11/2017 6:27 μμ.


Oι του alfavita και του μ-λ κκε δεν είναι η πρώτη φορά που βρίζουν και συκοφαντούν τον αναρχικό χώρο και δε θα είναι η τελευταία. Είναι οι σύντροφοι του γνωστού τρανσφοβικού καθηγητή πανεπιστημίου. Όποιος θέλει ας ψαξει στο αρχείο του μέσου και στο διαδίκτυο θα δεί για τι φρόυτα μιλάμε. Πρόκειται για συνωμοσιολόγους ταλιμπαν του λενινισμού που θεωρούν ότι η «ελευθερία» δεν είναι παρά μια «αστική προκατάληψη». Κατα τα άλλα, διαμαρτύρονται όταν τους τη στερούνε, ακόμα και δικαιολοογημένα.

Θα ήθελα πάντως να τους δώ (αν και δε θα τους δω γιατί τους κόβει ψήφους με τις αριστεροφασιστικές θέσεις του, βλέπετε!), όπως και τους δικούς μας που ενορχήστρωσαν αυτή τη ντροπή στο πολυτεχνείο να καταδικάζουν τους συντρόφους μας/τους στην Πάτρα που έδιωξαν το ΕΠΑΜ από το παράρτημα. Είναι το ΕΠΑΜ πιο ρατσιστικό από το μ-λ κκε;  Για να ρίξουν πρώτα μια ματιά στις θέσεις του για το μεταναστευτικό και μετά να μιλήσουν για αναρχοφασίστες  οι πρόδρομοι του Μουσολίνι και του Χίτλερ αφενός και οι σύντροφοι για «δυνάμεις του κινήματος» αφετέρου.

Παρακάτω σπαρακτικό σπάραγμα από τις θέσεις τους για τους μεανάστες:

"Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές με τις 4 βασικές ελευθερίες (κεφαλαίων, υπηρεσιών, ανθρώπων, εμπορευμάτων), που καθιέρωσε το Μάαστριχτ, διόλου δεν σκοτίζονται αν το εργατικό δυναμικό σε κάθε χώρα θ' αυξηθεί κατά μερικές χιλιάδες. Αυτό θα ρίξει αφενός το μεροκάματο και αφετέρου ένα κοινωνικό κομμάτι στον Καιάδα. "

από pelopidas 23/11/2017 9:08 μμ.


Το αλφαβήτα είναι ένα εκπαιδευτικό site με σαφή αριστερό- κομμουνιστικό προσανατολισμό. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό απο τους διαχειριστές του.
Η απορία μου είναι που βρίσκεται κάτι περίεργο στην ανακοίνωση του ΝΑΡ; Το ΝΑΡ όπως και η Ταξική Αντεπίθεση κάνουν λόγω για το κίνημα που άνοιξε τις πύλες και ωφείλει να περιφρουρίσει του αγώνες του Πολυτεχνείου. Επίσης το Ναρ μαζί με την Ταξική Αντεπίθεση έσπασαν την κατάληψη του Πολυτεχνείου και μάλιστα στην συνέλευση που επακολούθησε, δικαιωματικά τοποθετήθηκαν και άτομα του ΝΑΡ.
Οπότε αφού η επιχείρηση ήταν κοινή (κινηματική) γιατί υπάρχει θέμα; Αυτά έχει το κίνημα.... όλοι μέσα!

από aderfos 24/11/2017 6:28 πμ.


παιδια δεν ειναι ωρα για διχονια.. ζουμε σε περιορισμο και πολεμο με μια νδ και χρυση πορδη να παραμονευει... αφηστε τα μισοι και πιαστε τις μολοτοφ..

από περιεργος 24/11/2017 9:39 πμ.


http://www.inewsgr.com/225/christos-katsikas-sichainomai-pou-doulevo-sta-nea.htm ο Κατσικας δούλευε στα νέα όπου έφυγε οταν ξεφτιλίστηκε το πράγμα εντελώς.Από τις στήλες των νέων στηλίτευσε κ τους "κουκουλοφωρους" τον Δεξεμβρη του 2008.Αυτόν τον έχει διώξει το κκε μλ κ πήγε στο μλ κκε για μια ιστορία με φροντιστήρια.Όποιος ξέρει συμπληρώνει. Θυμάμαι επίσης κάποιους του Μλ Κκε σε ένα αντιρατσιστικό μια δεκατία κ βάλε πίσω να τσαμπουκαλεύονται σε γνωστά άτομα του Α/ΑΑ χώρου .Επίσης πάλι τοτε είχε γινει μια φάση σε μια πορεία όπου το μπλοκ υου Μλ κκε κάλυψε εναν τύπο που είχε βάλει τρικλοποδιά σε ενα παιδι για να τον πιασουν τα ματ.Ο τύπος είναι συγχωρεμένος πια κ δεν γράφω το όνομά του.Όποιος μπορεί συμπληρώνει γιατί όσο μεγαλώνεις παίζει κ αλτσχαιμερ...

από περιεργος 24/11/2017 10:05 πμ.


https://athens.indymedia.org/post/950644/ τα γραπτά μένουν

από μαύρο βελος 25/11/2017 9:04 πμ.


Θα συμφωνήσω με τον pelopidas....Στα πλαίσια ενός κινήματος και με σκοπό να γίνει για άλλη μια χρονιά ο καθιερωμένος επιταφιος του Πολυτεχνείου σπάστηκε η κατάληψη. Σε αρμοστή συνεργασία με κόμματα και κομματίδια...προς τι η έκπληξη??? Και θα αντιγράψω "έτσι είναι το κίνημα" Μην μας κάνει τίποτε εντύπωση...Γιατί να μην βρίζουν οι αριστεροί ένα κομμάτι που δεν αρνήται να συνεργαστεί μαζί τους? έλα παιδιά όλοι στο κίνημα παιδιά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License