Πάτρα / Εκδήλωση - συζήτηση για το "ατύχημα" στο Σαρωνικό και τη μόλυνση της περιοχής.

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ 2η ΚΑΙ 4η ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ  ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 17:00 Πέμπτη 23/11 :   Εκδήλωση - συζήτηση για το "ατύχημα" στο Σαρωνικό και τη μόλυνση της περιοχής.

post image

Η πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό είναι μέρος
της ζοφερής πραγματικότητας 
που μας επιβάλλουν κεφάλαιο και κράτος.

Εκδήλωση - συζήτηση στα πλαίσια των θεματικών ανοιγμάτων
κάθε 2η και 4η Πέμπτη του μήνα στο Παράρτημα.

Πέμπτη 23/11 από τις 17:00

Στις 10 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Σαρωνικού, βυθίζεται το φορτωμένο με πετρέλαιο δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ” της εταιρίας Fos Petroleum ιδιοκτησίας του Θ. Κουντούρη. Το πλοίο αυτό, βυθίστηκε εν μέσω νηνεμίας, όντας ελλιπώς στελεχομένο από πλήρωμα και χωρίς καπετάνιο. Τα περισσότερα σαπιοκάραβα από αυτά διαθέτουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τους Νηογνώμονες,που είναι ιδιωτικές εταιρίες που ελέγχονται από τους εφοπλιστές.

Ως αποτέλεσμα δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε πετρελαιοκηλίδα από την Σαλαμίνα μέχρι το Σούνιο και ολόκληρο τον Σαρωνικό, η οποία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον τους έμβιους οργανισμούς αλλά και τους κατοίκους τις περιοχής. Η βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ δεν ήταν ατύχημα. Αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της καπιταλιστικής ελίτ, με την ανοχή του κράτους, σε βάρος του Σαρωνικού, τον οποίον οδηγούν σταθερά προς την ερημοποίηση. Διυλιστήρια, βιομηχανίκές μονάδες (πετρελαϊκές, χαλυβουργίες, τσιμέντα κλπ), ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις, από την Ελευσίνα μέχρι τον Πειραιά, μολύνουν εδώ και δεκαετίες τις ακτές και τη θάλασσα του Σαρωνικού. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η επιβάρυνση που προκαλείται από την εντατική αλιευτική και την ολοένα αυξανόμενη ναυτιλιακή (εμπορική και τουριστική) δραστηριότητα στην περιοχή του Πειραιά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε κύριο διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης. Παράλληλα, ο υπερκορεσμός της μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων στην Ψυττάλεια προκαλεί διαρκώς υπερχειλίσεις, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης να αποβάλλονται στα νερά του Σαρωνικού.

Ο πολιτισμός της μόλυνσης και της εκμετάλλευσης δεν διορθώνεται, ανατρέπεται!

Ανοιχτη Συνελευση Αναρχικων Πατρας / Καθε Δευτερα 19.00 στο Παραρτημα
asapatras@espiv.net / asapatras.espivblogs.net

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License