Αυτή τη φορά τα τάνκς δεν ήρθαν... Ήρθε ο κόκκινος στρατός.


Οι μάσκες έπεσαν την Πέμπτη 16/11 και κάτι που τόσο καιρό βλέπαμε,έγινε πραγματικότητα.Ας αρχίσουμε όμως από την αρχή..
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου αρχίζει το φεστιβάλ εξέγερσης με πλήθος κόσμου και πολλές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται μέχρι και την Τρίτη αργά το βράδυ.
Ξημερώματα Τετάρτης καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο εξεγερσιακούς αναρχικούς και αλληλέγγυους(Εμείς ως ομάδα ήμασταν στους αλληλέγγυους).
Οι λόγοι πολλοί και αναφέρονται εκτενέστερα στα κείμενα των καταληψιών(Ικανοποίηση αιτημάτων φυλακισμένων αγωνιστών κ.τ.λ.),αλλά και για να ακυρώσουν το πανυγηράκι που στήνεται κάθε χρόνο απο το κκε και τους υπόλοιπους κομματικούς μηχανισμούς της αριστεράς
Απο την πρώτη στιγμή της κατάληψης τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής και πολιτικής ελίτ μιλούσανε για 50 μπαχαλάκηδες που δεν αφήνανε τον κόσμο να γιορτάσει,ενώ απο την πρώτη στιγμή οι καταληψίες δηλώσανε πως η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όποιον νοιώθει την οργή της εξέγερσης του Νοέμβρη.
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση δεν ήταν φυσικά τα καθεστωτικά μμε και τα κομματόσκυλα(που έτσι και αλλιώς ξέρουμε πολύ καλά τι πρεσβεύουν)αλλά η στάση και η αντιμετώπιση ατόμων και συλλογικοτήτων του χώρου ως προς την κατάληψη.
Απο την πρώτη στιγμή πρώην αναρχικοί(μετέπειτα νεοκομμουνιστές) έσπευσαν να απειλήσουν τα άτομα της κατάληψης και να λασπολογήσουν σε βάρος τους σα να ήταν ο χειρότερος εχθρός τους.
Φθάνουμε λοιπόν την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλ. Εξαρχείων και ταυτόχρονα κόμματα της αριστεράς πραγματοποίησαν το ίδιο με σκοπό να σπάσουν την κατάληψη του πολυτεχνείου!
Πράγματι μιάμιση ώρα μετά μπήκαν απο την Στουρνάρη οι συλλογικότητες που αναφέρονται στο κείμενο της κατάληψης του πολυτεχνείου καθώς και κάποιες ακόμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μαζί τους υπήρχαν γνωστοί μπράβοι των μαγαζιών των Εξαρχείων και του μαφιόζικου ξενοδοχείου της πλατείας.(που τόσα χρόνια υποτίθεται ότι πολεμούσαμε όλοτο κίνημα ανεξαρτήτως διαφορών).
Για κάποιες ''συλλογικότητες'' δεν είχαμε καμμία αμφιβολία ότι έχουν στενές σχέσεις με τον υπόκοσμο(ακ,βοξ κτλ) και δεν μας εκπλήσσει.

Όμως για τις υπόλοιπες συλλογικότητες απο πότε συμπράτουν με μπράβους και μαφιόζους για να διώξουνε αναρχικούς απο το πολυτεχνείο?

Θεωρούν συντρόφους τους και κινηματικούς άτομα της νύχτας και ότι αυτό συνεπάγεται(προστασία,διακίνηση ουσιών,ξέπλυμα μάυρου χρήματος κτλ) και ταυτόχρονα αντικινηματικούς και τσογλάνια τους καταληψίες?

Απο πότε ''το κίνημα'' έχει αντικαταστήσει το κράτος και καταστέλλει εγχειρήματα?Αν ήταν στην εξουσία το πασοκ και η νέα δημοκρατία θα γινότανε αυτό?

Απο πότε οι κομματικοί μηχανισμοί της αριστεράς είναι σύνροφοι ενώ οι αναρχικοί όχι?

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License