Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6/12/2014 | Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 21/11 09:00

Στις 6/12/2014 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6/12/2008. Η πορεία αυτή αποκτά και επιπρόσθετο ειδικό βάρος, καθώς παράλληλα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού που διένυε τότε την 27η μέρα της απεργίας πείνας, αιτούμενος τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Έχει προηγηθεί μία σειρά δράσεων, πορειών και η κατάληψη του θεάτρου “Ολύμπιον”, με το κύμα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας να μεγαλώνει.

Η πορεία χτυπήθηκε βίαια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες πραγματοποίησαν και πολλές συλλήψεις. Η ανταπάντηση του α/α χώρου στην κρατική καταστολή έρχεται με την κατάληψη του Εργατικού Κέντρου, στο τέλος της πορείας. Οι μπάτσοι επιτίθενται εκ νέου, αυτήν τη φορά στην κατάληψη. Η περιφρούρηση της κατάληψης απέκρουσε την επίθεση, αλλά οι μπάτσοι έκαναν συλλήψεις και προσαγωγές αλληλέγγυων που βρίσκονταν περιμετρικά του Εργατικού Κέντρου και δε μπορούσαν να μπουν στην κατάληψη λόγω του ισχυρού αστυνομικού κλοιού.

Γνωρίζουμε εξ αρχής πως το να ταχθεί κανείς με την πλευρά των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων στον μαινόμενο κοινωνικό και ταξικό πόλεμο συνεπάγεται πως μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή αντιμέτωπος με τις δυνάμεις καταστολής που αναλαμβάνουν να περιφρουρήσουν τη διαιώνιση της κυριαρχίας και να επιτεθούν σε όσους αντιστέκονται. Όμως, οι κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους δε μας τρομάζουν. Όσα χτυπήματα και να δεχτούμε, εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την πανανθρώπινη χειραφέτηση, για την αποδέσμευση των από τα κάτω από τα δεσμά που μας επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο.

Η αλληλεγγύη είναι ο συνεκτικός δεσμός που αναπτύσσει στους κόλπους της η κοινωνική βάση τόσο για να ανταπαντήσει στις επιθέσεις της κυριαρχίας όσο και για να τσακίσει τον κόσμο της γενικευμένης αδικίας.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6/12/2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 21/11
09:00


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης – μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License