Παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας ενάντια στην οικονομική καταστολή, την Δευτέρα 20 Νοέμβρη 2017

Το πρωί της Δευτέρας 20/11, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας από περίπου 30 συντρόφισσες και συντρόφους, ενάντια στην οικονομική λεηλασία των «από τα κάτω» και στην οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.

post image

Παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας ενάντια στην οικονομική καταστολή (20/11)
Το πρωί της Δευτέρας 20/11, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας από περίπου 30 συντρόφισσες και συντρόφους, ενάντια στην οικονομική λεηλασία των «από τα κάτω» και στην οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης.
Οι διευθυντές των Δ.Ο.Υ. συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομική καταστολή των ανυπότακτων και των ολικών αρνητών στράτευσης, αλλά και γενικότερα όσων έχουν χρέη προς το δημόσιο, αφού με δικές τους υπογραφές βεβαιώνονται τα πρόστιμα και οι οφειλές. Από την άλλη, τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ. είναι αυτά που επιβάλλουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με δεσμεύσεις και κατασχέσεις λογαριασμών, όσων αρνούνται να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, μέσα και έξω από τη Δ.Ο.Υ., πετάχτηκαν τρικάκια, κολλήθηκαν αφίσες και αναρτήθηκαν δύο πανό.

Στην παρέμβαση μοιράστηκαν τα κείμενα των συλλογικοτήτων:

Κείμενο της αναρχικής συλλογικότητας Vogliamo tutto e per tutti (σε μορφή pdf, εδώ)

Κείμενο-κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την ολική άρνηση στράτευσης (σε μορφή pdf, εδώ)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Εικόνες:

από Διευθυντάς 21/11/2017 4:07 μμ.


Ο χρηματικός κατάλογος έτοιμος έρχεται από το στρατολογικό.Ο Διευθυντής ΔΟΥ και συνολικά η ΔΟΥ λειτουργεί ως "κουβάς" από τα ταμεία των οργανισμών. Όταν σε χρεώνει το νοσοκομείο και δεν πληρώσεις το νοσοκομείο, τότε απλώς αυτό στέλνει την οφειλή στη ΔΟΥ. Στη ΔΟΥ συγχωνεύτηκαν τα παλιά δημόσια ταμεία και οι παλιοί ταμειακοί, αν θυμάται κανείς.
Ούτε καν το σαμάρι για να τα ακούσει ο γάιδαρος δεν χτυπάει κανείς με τέτοια κινητοποίηση.
Α, και είναι λίγο αντιφατικό να μιλάτε για τους "από τα κάτω" και να τους εντάσσετε σε "όσους έχουν χρέη". Στους τελευταίους συμπεριλαμβάνετε και πολλούς "από τα πάνω".

από αρνητής διευθυντάδων 22/11/2017 11:16 πμ.


Να υπενθυμίσω ότι:

Στην συγκεκριμένη κατηγορία δημοσιεύονται μόνο σχόλια που προσθέτουν πληροφορίες. Εάν κάποια συλλογικότητα ή άτομο θέλει να σχολιάσει την αρχικη δημοσίευση, έχει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω της κατηγορίας "Συζητήσεις/ερωτήσεις/απόψεις"
Ο κος Διευθυντάς από πάνω δεν προσθέτει καμία πληροφορία. Ερμηνεύει και παραπληροφορεί έτσι όπως ο ίδιος τον καταλαβαίνει, αυθαίρετα και διευθυντικά, τον ρόλο των εφοριών στην οικονομική καταστολή, αθωώνοντας τα ευαγή αυτά ιδρύματα που "απλά παίρνουν εντολές από τα νοσοκομεία και τη στρατολογία". Ενταγμένος πλήρως στην καθεστωτική προπαγάνδα και στις υπεκφυγές των ίδιων των διευθυντών των ΔΟΥ. Ωστόσο, για κακή του τύχη οι συνάδελφοί του, οι κύριοι Διευθυντάδες των ΔΟΥ άλλα λένε στις παρεμβάσεις που γίνονται, υπερασπιζόμενοι μάλιστα τις βεβαιώσεις των προστίμων "για το καλό των παιδιών τους" που υπηρέτησαν. Άλλοι υπάλληλοι των ΔΟΥ έχουν υπερασπιστεί το πρόστιμο στη βάση της ισχύς του νόμου. Καθόλου άσχημα δεν τα πάνε δηλάδη ως "σαμάρια" και "κουβάδες".

Επίσης, ο κύριος Διευθυντάς παρερμηνεύει και τις ίδιες τις παρεμβάσεις με εξόφθαλμο τρόπο. Από τη μία ποτέ δεν ειπώθηκε σε αυτές οι παρεμβάσεις ότι οι ΔΟΥ είναι ο βασικός πυλώνας της οικονομικής καταστολής, άλλα ένα μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος. Ας κάνει έναν κόπο ο κος Διευθυντάς πριν υπερασπιστεί τα πόστα του να διαβάσει τα πανό, τα τρικάκια, τα κείμενα και τις αφίσες αυτών των παρεμβάσεων που δεν επιδέχονται τέτοιων διαστρεβλώσεων. Ο στόχος τους είναι η ανάδειξη μιας αόρατης καταστολής που ολοένα και οξύνεται μαζί με την ήδη υπάχουσα, η κοινωνικοποίηση των δεδομένων αυτής της καταστολής και των βαθύτερων σκοπών της και το άνοιγμα των προταγμάτων της ολικής άρνησης στράτευσης, της άρνησης πληρωμών κτλ. Αυτές είναι βασικές στοχεύσεις και όχι να "ακούσει" κανένας γάιδαρος κάτι, καθώς δεν διεξάγεται κανένας αιτηματικός αγώνας, ούτε κανείς έψαξε να βρει το δίκιο του στους νόμους και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως θα περίμενε ένας Διευθυντάς. Αλλά αυτό που ενοχλεί κάποιους είναι η επαναφορά των υπαίτιων θεσμικών φορέων στην κοινωνική ορατότητα και η ανάδειξη των ευθυνών τους. Και καλά κάνει και τους ενοχλεί αυτό και καλά κάνουν και οι "Διευθυντάδες" και παραπληροφορούν, παρερμηνεύοντας τον χαρακτήρα και τις στοχεύσεις αυτών των παρεμβάσεων. Έκαστος στο είδος του.

Τώρα για το ποιός μίλησε για τους "απώ κάτω" εντάσσοντας μέσα και τους "από πάνω" το πράγμα ξεφεύγει. Μιλάμε για σκέτη τρικυμία. Όποιος έχει διαβάσει τον λόγο αυτών των παρεμβάσεων γνωρίζει πολύ καλά ότι όχι μόνο δεν έχει υπονοηθεί τέτοια "συγχώνευση" πλούσιων και φτωχών, αφεντικών και εργαζόμενων, αλλά υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για την ταξική βάση της "οικονομικής καταστολής" μακρυά από την όποια προσμίξη "όσων έχουν χρέη". Η λάσπη τις περισσότερες φορές λερώνει αυτόν που την πετάει.

Οι Διευθυντές των Δ.Ο.Υ. είναι ένας κρίκος από την αλυσίδα της οικονομικής καταστολής. Το πόσο "καμία σχέση" έχουν με τα πρόστιμα, είναι το ίδιο σαν να λέει κανείς ότι ο Διευθυντής μίας φυλακής δεν έχει "καμία σχέση" με το σωφρονιστικό σύστημα και τον εγκλεισμό, γιατί απλά εκτελεί τις φυλακίσεις που του παραγγέλνουν τα δικαστήρια...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License