[Βόλος] - σύντομη ενημέρωση από πορεία για 17 Νοεμβρίου.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ!   ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ!

Περίπου 900 ως 1000 άτομα πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου για την 17 Νοεμβριου. Το δρομολόγιο ήταν το κλασικό μεγάλο. Παλμός σε αρκετά σημεία έντονος με ποικιλομορφία συνθημάτων. Το αναρχικό μπλόκ αριθμούσε περίπου 250-300 άτομα και το πανό του έλεγε : H 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΟΣ – ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ . Μοιράστηκαν πολλές εκατοντάδες κείμενα. Επίσης αναγράφηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Νικο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα, όπως και στο αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο εξοντωτικό σωφρονιστικό κώδικα που είναι στα σκαριά.

 

Σε ένα σημείο προς το τέλος της πορείας (συγκεκριμένα Ιασωνος με Ιωλκού) και αφού είχαν σπαστεί κάποιες κάμερες και ταμπέλες τραπεζών και ένα ΑΤΜ, έκαναν την εμφάνιση τους οι ένστολοι δολοφόνοι , με πρωτοφανή για τα δεδομένα των τελευταίων 3 χρόνων δύναμη. 4 διμοιρίες ακριβώς πίσω από την πορεία και δύο ακριβώς στον από πάνω δρόμο στην Δημητριάδος σε εμφανές σημείο, όπως και μπουλούκια ασφαλιτών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο οτι ελληνική αστυνομία έχει εντολή να επαναφέρει το κλίμα κρατικής καταστολής προ ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να είναι αναμενόμενο αυτό όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της τετραετίας. Η παρόμοια υπέρμετρη παρουσία της στον Αλμυρο και στα Τρίκαλα, προστατεύοντας τους φασίστες μέσα στον προηγούμενο μήνα, συντελεί προς αυτή την διαπίστωση και αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνολικής έμπρακτης αμφισβήτησης της στον δρόμο,μαχητικά και πολύμορφα, χωρίς περιχαρακώσεις και ανώφελες ψευδό-διανουμενίστικες αγγυλώσεις.

Στην συνέχεια και ενώ η πορεία προσέγγιζε τον Θόλο, οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση χωρίς άλλες προκλήσεις, ίσως και για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης κοντά στο πανεπιστήμιο.

Αντιεξουσιαστικά -Αναρχικά καλέσματα για ακόμα μια φορά έγιναν απο ΑΚΡΗΔΑ και Ματσάγγου (πανό και τρικάκια). Και από την κεντρική συνέλευση αναρχικών αντιεξουσιαστών -καταληψιών (αφίσα και κείμενο).

(πανό): https://athens.indymedia.org/post/1580134/
(αφίσα): https://athens.indymedia.org/post/1580091/
(κείμενο): https://athens.indymedia.org/post/1580133/

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ!

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License