Τρίτη 21 Νοέμβρη, 6μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα γραφεία της DASYC Α.Ε.-Αρδηττού 32 (Μετς) για το πάρκο της Ορλώφ (περιφερειακό Φιλοπάππου)

Ο λόφος και οι γύρω από αυτόν ελεύθεροι χώροι δεν ανήκουν ούτε στο Υπουργείο Πολιτισμού και την αρχαιολογία, ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε στην δημοτική αρχή για να μπορούν να τους παζαρεύουν μεταξύ τους. Ανήκουν σε όσους εκτιμούν την ιστορία τους και σέβονται το περιβάλλον τους. Σε όσους αντιτάσσονται ευρύτερα στη λεηλασία της φύσης και υπερασπίζονται κάθε πεδίο που ζουν και κινούνται. Σε όλους όσους διεκδικούν μία αξιοπρεπή ζωή. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τρίτη 21 Νοεμβρίου, 6μμ, στα γραφεία της DASYC Α.Ε.-Αρδηττού 32 (Μετς) για το πάρκο της οδού Ορλώφ στον περιφερειακό του Φιλοπάππου.

post image

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και προστασία του λόφου του Φιλοπάππου και όλων των ελεύθερων χώρων που βρίσκονται γύρω από αυτόν.
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο πάρκο της οδού Ορλώφ στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, καθώς εδώ και αρκετό καιρό η ιδιωτική εταιρία «DASYC A.E.-ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»(Αρδηττού 32, 5ος όροφος) διεκδικεί τον συγκεκριμένο χώρο υποστηρίζοντας ότι ανήκει στα περιουσιακά της στοιχεία. Στο παρελθόν η εταιρεία αυτή επιχείρησε, με άδεια του δήμου, δυο φορές να τον περιφράξει χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση, ρίχνοντας την  περίφραξη, αποκαθιστώντας την ελεύθερη πρόσβαση και προστατεύοντας το χώρο. Στη λαϊκή συνέλευση επαναδιατυπώθηκε η θέληση των κατοίκων το παρκάκι της οδού Ορλώφ να παραμείνει ένας ελεύθερος και δημόσιος χώρος και οτι δεν παραχωρούμε ούτε ένα εκατοστό του Φιλοπάππου και των ελεύθερων χώρων που βρίσκονται γύρω από αυτόν σε καμία κρατική ή ιδιωτική εταιρεία. Στη λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, 6μμ, συγκέντρωση στα γραφεία της DASYC A.E. στην οδό Αρδηττού 32 (Μετς), ενώ μετά το τέλος της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο πάρκινγκ στο Διόνυσο για τα 15 στρέμματα του λόφου τα οποία επιχειρήθηκε να περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια να πουληθούν.

 Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ KAIΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ
Ο ιστορικός λόφος του Φιλοπάππου, ένα μικρό οικοσύστημα, μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί για εμάς που ζούμε και εργαζόμαστε στην περιοχή, αλλά και για όλους εκείνους που τον επισκέπτονται καθημερινά για να αποδράσουν έστω και για λίγο από την ασφυκτική ατμόσφαιρα της τσιμεντούπολης, ένα μοναδικό δώρο της φύσης που πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να διατηρήσουμε ζωντανό, πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
Από το Νοέμβριο του 2002 οι κάτοικοι των γειτονιών μας δίνουν έναν συνεχή αγώνα για να κρατήσουν τον λόφο ελεύθερο για όλους και απαλλαγμένο από κάθε είδους εμπορική εκμετάλλευση. Μέσα από μαζικές λαϊκές συνελεύσεις, χωρίς ιεραρχίες, και έξω από θεσμούς που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, κατάφεραν να παραμείνει ο λόφος Φιλοπάππου ανοιχτός αποτρέποντας την περίφραξή του, την έκδοση εισιτηρίων εισόδου, τη διέλευση των τροχοφόρων και διατηρώντας το πράσινο της περιοχής με δενδροφυτεύσεις.
Την χρονιά που διανύουμε δόθηκε άλλος ένας μεγάλος αγώνας που αφορά την υπόθεση του “Διόνυσου”, όπου 13 στρέμματα του λόφου επιχειρήθηκε να περάσουν στο ΤΑΥΠΕΔ και στη συνέχεια να πουληθούν. Εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς στάθηκαν οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των κατοίκων που είχαν ως αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει, μέχρι στιγμής, θετική εξέλιξη. Όμως τα πάντα είναι ανοικτά καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι τακτικές και ο βρώμικος πόλεμος από πλευράς κράτους και εκάστοτε κυβερνήσεων σε συνεργασία με επιχειρηματικούς παράγοντες, δεν σταματούν και προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να «ελίσσονται». Για όλους αυτούς, ο λόφος του Φιλοπάππου είναι ένα εξαιρετικό «φιλέτο» κατάλληλο για ξεπούλημα και κάθε είδους εμπορική εκμετάλλευση.
Μέσα στο πλαίσιο αυτής της λογικής φαίνεται ότι ξανανοίγει ένα μέτωπο, αυτή την φορά έχοντας ως στόχο το μικρό πάρκο της οδού Ορλώφ. Εδώ και αρκετό καιρό η ιδιωτική εταιρία «DASYC A.E.-ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»(Αρδηττού 32, 5ος όροφος) διεκδικεί τον συγκεκριμένο χώρο υποστηρίζοντας ότι ανήκει στα περιουσιακά της στοιχεία. Στο παρελθόν η εταιρεία αυτή επιχείρησε, με άδεια του δήμου, δυο φορές να τον περιφράξει χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση, ρίχνοντας την περίφραξη, αποκαθιστώντας την ελεύθερη πρόσβαση και προστατεύοντας το χώρο.
Η υπόθεση έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με την κατάθεση προσφυγής από την πλευρά της συγκεκριμένης εταιρίας με την οποία ζητά το πάρκο να περάσει στα περιουσιακά της στοιχεία. Το πάρκο της οδού Ορλώφ είναι και θα παραμείνει ένας δημόσιος και ελεύθερος χώρος και δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο καμίας ιδιωτικής ή κρατικής εταιρείας(ΤΑΥΠΕΔ) για να γίνει αντικείμενο αγοροπωλησίας. Είναι ξεκάθαρο πως βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με μια προσπάθεια ξεπουλήματος του λόφου και όλων των ελεύθερων χώρων που βρίσκονται γύρω από αυτόν.
Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η επίθεση που γίνεται στους ελεύθερους δημόσιους χώρους με στόχο τον έλεγχο και την εμπορευματοποίηση τους, αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης ισοπέδωσης που επιχειρούν όσοι ασκούν εξουσία σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Θα πρέπει όμως και αυτοί να γνωρίζουν καλά πως τα καταστροφικά τους σχέδια για μια ακόμα φορά θα βρεθούν αντιμέτωπα μ’ όλο αυτόν τον κόσμο που εδώ και δεκαπέντε χρόνια δίνει την δική του μάχη ενάντια στην απαξίωση, την περίφραξη, την τσιμεντοποίηση και την υφαρπαγή του λόφου. Δεν παραχωρούμε ούτε ένα εκατοστό ελεύθερου και δημόσιου χώρου.
Ο λόφος και οι γύρω από αυτόν ελεύθεροι χώροι δεν ανήκουν ούτε στο Υπουργείο Πολιτισμού και την αρχαιολογία, ούτε σε επιχειρηματίες, ούτε στην δημοτική αρχή για να μπορούν να τους παζαρεύουν μεταξύ τους. Ανήκουν σε όσους εκτιμούν την ιστορία τους και σέβονται το περιβάλλον τους. Σε όσους αντιτάσσονται ευρύτερα στη λεηλασία της φύσης και υπερασπίζονται κάθε πεδίο που ζουν και κινούνται. Σε όλους όσους διεκδικούν μία αξιοπρεπή ζωή.

Ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια κρατικά και ιδιωτικά, οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπόρευμα.

Κάτω τα χέρια σας απο το πάρκο της οδού Ορλώφ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση και προστασία του λόφου του Φιλοπάππου και όλων των ελεύθερων χώρων που βρίσκονται γύρω από αυτόν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Τρίτη 21 Νοεμβρίου, 6μμ, στα γραφεία της DASYC Α.Ε.-Αρδηττού 32 (Μετς) για το πάρκο της οδού Ορλώφ στον περιφερειακό του Φιλοπάππου

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License