Ο βασανισμός των <<προβοκατώρων>> του Πολυτεχνείου

https://anarchypress.wordpress.com

Αυτό που κρατήθηκε άγνωστο στη δίνη της Ιστορίας είναι η τύχη των <<300 προβοκατόρων>> του Πολυτεχνείου όπως καταγγέλθηκαν ως τέτοιοι από το γνωστό κατάπτυστο κείμενο της Πανσπουδαστική νο8. 

 

Δεν είναι άγνωστα τα βασανιστήρια σε ορισμένα μέλη των κομματικών οργανώσεων, αντίθετα είναι άγνωστη η βασανιστική τύχη ονοματισμένων <<προβοκατόρων>> αναρχικών, εξεγερτικών αλλά και αντισταλικών οι οποίο δεν κρύφτηκαν, αλλά θαρρετά υπερασπίστηκαν ως το τέλος την εξεγερτική τους στάση για εδώ και τώρα κατάλυση του Κράτους.

Οι 300 <<προβοκάτορες>>

Από μη δημοσιευμένες μελέτες και συνεντεύξεις, γνωρίζουμε ότι ο Σ.Λ και ο Δ.Μ βασανίστηκαν με απειλές θανάτου(βασανιστήριου της εικονικής εκτέλεσης), την ίδια στιγμή που μέλη των κομματικών μηχανισμών , αφήνονταν ελεύθερα είτε κάνοντας χρήση του νόμου Μαρκεζίνη '73, είτε χαφιεδίζοντας τον παράνομο μηχανισμό των α/α οργανώσεων.


Οι προβοκάτορες εν ώρα "υπηρεσίας"

Αυτή η συζήτηση πρέπει επιτέλους να ανοίξει, ενάντια στη προπαγάνδα των σταλινικών και εξουσιαστών της κομματικής ιεραρχίας.

ο πόλεμος ενάντια στη λήθη είναι πόλεμος ενάντια στην εξουσία.

Για τα Πολυτεχνεία της Εξέγερσης.


ματια μου μιλάμε για μαοϊκο, αντιρεβιζιονιστή, στέλεχος της ΑΑΣΠΕ, της νεολαίας του ΕΚΚΕ, που χαφιέδιεζε ο ραδιοφωνικός σταθμός του καθεστωτικου αντεπαναστατικού ψευτοΚΚΕ στο εξωτερικό.
Που στο διαολο βρήκατε οτι η εξέγερση του Νοέμβρη του 73 ειχε ως οραμά της την καταλυση του κράτους;;; Ο,τι θέλετε γράφετε βρε..

πηγές:

http://www.iospress.gr/ios2004/ios20041128a.htm

http://www.efsyn.gr/arthro/fimomenos-martyras-sti-diki-toy-polytehneioy

Πενήντα χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών πέθανε χτες μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αντιδικτατορικής πάλης, ο Δημήτρης Κουμάνταρος. Στις 20 Νοεμβρίου 1975 ο Δημήτρης, μαζί με άλλα στελέχη του φοιτητικού κινήματος, είχε κληθεί να καταθέσει στη δίκη για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος, όμως, του δικαστηρίου τού επέβαλε να περιοριστεί σε όσα γνώριζε για τον φόνο του Βασίλη Φάμελλου.

Ετσι ο Κουμάνταρος πρόλαβε μόνο να πει ότι «οι πυροβολισμοί από το κτίριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ρίχνονταν με την πρόθεση να φονευτούν διαδηλωτές, γιατί αυτός ήταν ο σκοπός της χούντας, να τρομοκρατήσει τον λαό που είχε ξεσηκωθεί και να στηρίξει με αίμα την παραμονή της στην εξουσία».

Μαζί με τον σύντροφό του στο ΕΚΚΕ Διονύση Μαυρογέννη, ο Κουμάνταρος συνέταξε αμέσως μια δημόσια καταγγελία για τον τρόπο διεξαγωγής της δίκης:

«Σαν φοιτητές που λάβαμε μέρος στην κατάθεση του Πολυτεχνείου και στη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 εκφράζουμε την αγανάκτησή μας γιατί δεν μας δόθηκε η δυνατότητα, όπως και σε άλλους συναδέλφους, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Πολυτεχνείου, να καταθέσουμε με έναν ολοκληρωμένο και σωστό τρόπο στη δίκη για το Πολυτεχνείο, όπου κληθήκαμε σαν μάρτυρες.

Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να δώσουμε όλα τα αναγκαία στοιχεία που θα συνέβαλλαν στην επιβάρυνση της θέσης των δολοφόνων του λαού και προδοτών του έθνους και δεν μας επιτράπηκε να τοποθετήσουμε τον πραγματικό χαρακτήρα και τη σημασία της λαϊκής εξέγερσης, που σπιλώθηκαν, διαστρεβλώθηκαν ανενόχλητα από άλλους μάρτυρες, όπως ο αστυνομικός διευθυντής Καραθανάσης, που χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο σαν εκδήλωση αναρχικών, ελαφρύνοντας έτσι τη θέση των κατηγορουμένων.

Η δίκη αυτή και ο τρόπος διεξαγωγής της εντάσσεται στην πολιτική του συμβιβασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στα αμερικανόδουλα φανατικά στοιχεία και οδηγεί στην αναθάρρυνσή τους και στις προσπάθειές τους να χτυπήσουν τον λαό και τα δικαιώματά του.

Υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με τις χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν πριν από λίγες μέρες, στη δεύτερη επέτειο του Νοέμβρη, την απαίτησή τους: Να σταματήσει η συγκάλυψη των φασιστών πρακτόρων των Αμερικάνων, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι του Πολυτεχνείου».

Την ίδια μέρα, ο Κουμάνταρος συνυπέγραφε και μια δεύτερη καταγγελία με παρόμοιο περιεχόμενο: «Μέλη της συντονιστικής επιτροπής και άλλοι φοιτητές καταθέσαμε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο, όπου δικάζονται οι υπαίτιοι για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα μέσα από το σύνολο της διαδικασίας να δώσουμε μια πλήρη κατάθεση για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η λαϊκή κινητοποίηση για τον χαρακτήρα και τους στόχους που είχε.

Υποχρεωθήκαμε, με βάση δικονομικά κωλύματα, να καταθέσουμε μόνο για τον φόνο του αγωνιστή Φάμελλου. Πιστεύουμε πως είναι απόλυτα απαραίτητο να κληθούμε για να καταθέσουμε κάθε τι που γνωρίζουμε σχετικά με τα γεγονότα.

Και διότι έχουμε άμεση σχέση με αυτά και διότι έχουμε ηθικό χρέος να δώσουμε την αλήθεια, όπως τη ζήσαμε, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν πραγματικά οι ένοχοι».

Ενδιαφέρον έχουν οι υπογραφές κάτω απ’ αυτή τη δήλωση: Στέλιος Παππάς, Δημήτρης Κουμάνταρος, Νίκος Σιδέρης, Μανούσος Τσαφαράκης, Ολύμπιος Δαφέρμος, Διονύσης Μαυρογέννης, Γιώργος Παυλάκης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιάννης Γεωργακάκης.

από .... 18/11/2017 10:58 πμ.


https://youtu.be/QJ7Z6yHSxYo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License