ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΤτΕ

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΊΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου,στις 9 π.μ. συνεχίζεται το δικαστήριο εναντίον της Πόλας Ρούπα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα για την βομβιστική επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ και το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου (Ουές Μακ Γκρόου) του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου του 2014 με παγιδευμένο όχημα και αναλήφθηκε ως ''ΚΟΜΑΝΤΟ ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ'' ακριβώς 4 χρόνια μετά την κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και την δολοφονία του Λάμπρου Φούντα από μπάτσους στην συμπλοκή της Δάφνης στις 10 Mαρτίου του 2010.
Χαρακτηριστικό επίσης της ημερομηνίας που η οργάνωση πραγματοποίησε αυτή την ενέργεια ήταν ότι το ελληνικό κράτος θα πραγματοποιούσε την πρώτη απόπειρα - μετά από 4,5 χρόνια -να βγει στις διεθνείς αγορές για δανεισμό. Και προφανώς μέχρι σήμερα, είναι η πρώρη και ταυτόχρονα η τελευταία φορά. Επίσης σημαντικό για την επιλεγείσα ημερομηνία είναι ότι έγινε ακριβώς μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα που έρχονταν για πολιτική στήριξη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά για την εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων.
Η επίθεση αυτή έγινε ενώ βρίσκονταν στην ''παρανομία'' τα μέλη του Ε.Α, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης που στο μεταξύ είχαν επικηρυχθεί με 1 εκατομμύρια ευρώ έκαστος από τον Γενάρη του 2014.
Επαναφέρουμε στην μνήμη ότι για την ίδια υπόθεση με παρούσα και την Πόλα Ρούπα(μιας και στο πρώτο δικαστήριο δεν είχε συλληφθεί) σχεδόν ταυτόχρονα  με το πρωτόδικο της Ρούπα συνεχίζεται και το Εφετείο της ίδιας υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε ο Νίκος Μαζιώτης σε ισόβια και 129 χρόνια, ο Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια, η Πόλα Ρούπα μόνο για πλημελλήματα σε 11 χρόνια,και ο Γίωργος Πετρακάκος σε 36 έτη.
Σημειωτέον ότι η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης είναι αυτή τη στιγμή απεργοί πείνας και πριν διατυπώσουν τα αιτήματά τους αναφέρουν:

Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας και ο εκφασισμός των συνθηκών κράτησης που επιβάλλει είναι αιτία αγώνα για όλους τους κρατούμενους και δεν μας αντιστοιχεί να ''σηκώσουμε'' το αίτημα για απόσυρση όλων των άρθρων που αναφερόνται στο κείμενο και που για εμάς συνιστούν όπλα εκδίκησης πολέμου και τιμωρίας ενάντια σε χιλιάδες κρατούμενους.

* Σχετικό κείμενο βρίσκεται στο αρχείο του indymedia

@

από @ 14/11/2017 7:06 μμ.


Η συμπλοκή στη Δάφνη με τον θάνατο του Λάμπρου Φούντα έγινε στις 10 Μάρτη 2010.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License