Το αντιφασιστικό κίνημα υποδέχθηκε τους πακιστανούς μαθητές στα Σεπόλια.


post image

Πάνω από 300 αντιφασίστες και αντιφασίστριες υποδέχθηκαν τα παιδιά των μεταναστών την Κυριακή, 12/11, στο 144ο Δημοτικό Σεπολίων. Από νωρίς το πρωί η ΟΡ.Μ.Α. βρισκόταν στο μετρό της περιοχής (βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο), εξασφαλίζοντας την παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, στήνοντας μικροφωνική και μοιράζοντας το 5ο τεύχος της Αντιφασιστικής Φρουράς. Στη συνέχεια κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες κατευθυνθήκαμε στο σχολείο για να υποδεχθούμε τα παιδιά των μεταναστών από το Πακιστάν.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 29/11, την ημερομηνία που προβλεπόταν η έναρξη μαθημάτων είχε μαζευτεί ένας ακροδεξιός οχετός προκειμένου να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο. Οι φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία φυτευτοί από άλλες περιοχές της Αθήνας.
Το χίλιο-παιγμένο χαρτί των μεταφερόμενων ”αγανακτισμένων κατοίκων” που άλλες φορές παίρνει τη μορφή των ”επιτροπών κατοίκων” και άλλες των ”αγανακτισμένων γονιών” απέτυχε για άλλη μία φορά!


Στα Σεπόλια – Κολωνό οι “Επιτροπές Κατοίκων” έχουν πάει στα σκουπίδια. Αλλά ακόμα και οι νυχτερινές επιδρομές, οι μεμονωμένες τραμπούκικες δράσεις των ναζί περιθωριοποιούνται όλο και περισσότερο. Το αντιφασιστικό κίνημα αποτρέπει τη συγκρότηση ρατσιστικών δράσεων και δεν αφήνει τη σύγχυση και τα ακροδεξιά στοιχεία να αποκτήσουν ειρμό και συνέχεια. Σύντομα η γειτονιά θα έχει αφήσει τις ναζιστικές συμμορίες στο παρελθόν σαν έναν κακό εφιάλτη.

Η αλληλεγγύη θα κυριαρχήσει και οι φασίστες θα καταλήξουν στις τρύπες τους!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License