Μόναχο: κείμενο από νέα κατάληψη

Ανακοίνωση με την οποία κηρύσσεται υπό κατάληψη το εργοστάσιο Kuvertfabrik στην οδό Landsbergerstr. 444 στο Μόναχο, εξέδωσε η ομάδα Für Lau Haus. την Κυριακή 5 Νοέμβρη.Μια μέρα μετά την εκκένωση από το κτίριο της οδού Bodenseestr η ομάδα Für L(a)u Haus βρήκε ένα κοντινό κτίριο και βολεύτηκε εκεί: Το πρώην εργοστάσιο Kuvertfabrik στην οδό Landsbergerstr. 444. Ορισμένα αντικείμενα από το χαριστικό παζάρι του προηγούμενου κτιρίου διασώθηκαν και τοποθετήθηκαν στο νέο κτίριο. Και πάλι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να κοιτάξουν γύρω και να φέρουν αντικείμενα και υλικά.

post image

Μια μέρα μετά την εκκένωση από το κτίριο της οδού Bodenseestr η ομάδα Für L(a)u Haus βρήκε ένα κοντινό κτίριο και βολεύτηκε εκεί: Το πρώην εργοστάσιο Kuvertfabrik στην οδό Landsbergerstr. 444. Ορισμένα αντικείμενα από το χαριστικό παζάρι του προηγούμενου κτιρίου διασώθηκαν και τοποθετήθηκαν στο νέο κτίριο. Και πάλι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να κοιτάξουν γύρω και να φέρουν αντικείμενα και υλικά.

Μετά την κατάληψη στο Schnitzel Haus στο Westend του Μονάχου (Holzapfelstrasse. 10) και στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Meinburk στο Maxvorstadt (Seidlstr. 15) στο τέλος του Ιουλίου, και την επέμβαση και εκκένωση τους από την αστυνομία γιορτάστηκε χθες (Σάββατο 4.11) η λειτουργία μιας νέας κατάληψης στην οδό Bodenseestr 28. Αλλά ακόμα και από εδώ εκδιώχθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Τώρα λοιπόν το πρώην εργοστάσιο Kuvertfabrik. Και πάλι, παραμένουμε στο θέμα της εξευγενισμού και της έλλειψης χώρου. Το Kuvertfabrik είχε ήδη κάποιες μάχες για τη στέγαση στο παρελθόν του. Από το 1998 έως τις αρχές του 2015, έδωσε χώρο σε στούντιο καλλιτεχνών και σεμιναρίων. Το 2010, η υπηρεσία ακινήτων του Μονάχου απέκτησε το κτίριο. Όταν ήθελε να κατεδαφίσει το εργοστάσιο το 2011, οι κάτοικοι και οι χρήστες προσπαθούσαν να διατηρήσουν το κτίριο. Στην πραγματικότητα, κατάφεραν να το κυρίως κτίριο να δηλωθεί ως ιστορικό μνημείο. Στις αρχές του 2015 οι χρήστες του κτιρίου κλήθηκαν να επιτρέψουν την ανακατασκευή του εργοστασίου για διαμερίσματα. Μια εναλλακτική ιδέα των καλλιτεχνών που ήθελαν να επεκτείνουν το εργοστάσιο σε ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο και να το συνδέσει με τη ζωή, την τέχνη και την εργασία, απορρίφθηκε από την κτηματική εταιρία του Μονάχου. Έκτοτε, το κτίριο είναι κενό, το Pförtnerhäuschen και το παρακείμενο κτίριο της οδού Landsbergerstr. 446, το οποίο στέγαζε επίσης στούντιο καλλιτεχνών, έχει ήδη κατεδαφιστεί σήμερα.

Για χρόνια, οι καλλιτέχνες παραπονιούνται για την μεταχείρισή τους από την πόλη του Μονάχου επειδή δεν μπορούν πλέον να βρουν οικονομικά προσιτά στούντιο. Για μερικά χρόνια, το Kuvertfabrik ήταν ένα μέρος που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν και εκτιμούσαν ως ανοιχτό χώρο. Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, το σπίτι παραμένει άδειο. Πολυκατοικίες με ακριβά διαμερίσματα είναι πιθανό να αντικαταστήσουν στο μέλλον τα στούντιο και τα δωμάτια σεμιναρίων.

[...]

Το χαριστικό παζάρι της Landsbergerstr. 444 το αντιλαμβανόμαστε ως ένα άλλο δομικό στοιχείο στον αγώνα κατά της ιδιοκτησίας και του ανταλλάγματος. Εδώ μπορείτε να φέρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πλέον και να βρείτε κάποια πράγματα που χρειάζεστε, όμορφα ή απλώς θέλετε να έχετε. Αλλά εδώ δεν υπάρχει κανένας καταναγκασμός για αντάλλαγμα! Όλοι/-ες μπορούν να πάρουν πράγματα, είτε έφεραν κάτι άλλο είτε όχι. Αυτή είναι μια υπέρβαση των καπιταλιστικών αρχών σε μια μικρή κλίμακα, αλλά αν σας αρέσει η ιδέα, βοηθήστε στη δημιουργία πολλών τέτοιων σημείων όπου μπορούμε να υπερβούμε την καπιταλιστική κυριαρχία σε μικρή κλίμακα!

https://de.indymedia.org/node/14929


Η μετάφραση προέρχεται από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του Κόσμου" που μεταδόθηκε την Τρίτη 7 Νοέμβρη από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8 [ακούστε την εδώ]

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License