ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΕΙΚΙΑ!

post image

Χθές 8/11 παρευρεθήκαμε στα δικαστήρια Καρδίτσας για μια υπόθεση που αφορά όλους και όλες !Μπλόκο στους πλειστηριασμούς ...κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

Εδώ και αρκετό καιρό, σε πολλά Ειρηνοδικεία της χώρας αγωνιστές, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και οργανώσεις έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν πλειστηριασμούς απέναντι στην απόπειρα υφαρπαγής της πρώτης κατοικίας από το κράτος και τις τράπεζες. Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις κατά καιρούς έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και είχαν ως αποτέλεσμα τις διώξεις αρκετών αγωνιστών.

Κράτος και κεφάλαιο βλέποντας την αδυναμία τους να υλοποιήσουν τα σχέδια τους ομαλά απέναντι στα αναχώματα που δημιουργεί ο κόσμος του αγώνα στα Ειρηνοδικεία, υιοθετούν την μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Μέθοδος η οποία πρόσφατα επισημοποιήθηκε από την ίδια την βουλή. Επίσης, οι συνεργοί και το μακρύ χέρι των τραπεζών που επιβάλουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών είναι τα κατά τόπους μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία τα οποία μέσω του συμβολαιογραφικού συλλόγου είχαν αποφασίσει την αποχή τους από τη διενέργεια των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου όχι όμως προταγματικά ,για να αποτραπεί η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας, αλλά με βασικό αίτημα την άρτια διεξαγωγή τους και την προστασία των συμβολαιογράφων από την στοχοποίηση και “επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού”, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Εμείς ως αναρχικοί/ες να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε εναντία σε κάθε ιδιοκτησία, αλλά ζώντας δυστυχώς σε ένα μοντέλο του καπιταλιστικού συστήματος σαν το σημερινό και αναλογιζόμενοι την πλαισίωση των γενικότερων θεμάτων μέσα από ένα κοινωνικό πρίσμα, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στην προσπάθεια του κράτους να επιβάλει ακόμα ένα μέσο για την οριστικοποίηση ενός καθεστώτος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η στέγαση αλλά και όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, υγεία, παιδεία,κα) είναι αναπόσπαστο δικαίωμα για όλου(ε)ς μας και θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στο κράτος που βίαια φτωχοποιεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα και τονίζει αδιαλήπτως τις ταξικές διαφορές μέσα στον αστικό ιστό.

Ως αναρχικοί, και την ίδια στιγμή ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, ο μόνος δρόμος που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να απαντήσουμε απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε είναι η συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα σε όποιον χάνει την «πρώτη» του κατοικία αλλά ταυτόχρονα παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, των νεολαίων, των ντόπιων και μεταναστών που γνωρίζουν τις πραγματικές τους ανάγκες προτάσσοντας να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο (στα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, τους δρόμους, τα δικαστήρια κ.α) μακριά από κάθε κομματική και συνδικαλιστική χειραγώγηση που οδηγεί στην αποδυνάμωση του κοινωνικού και ταξικού κινήματος.

Να προωθήσουμε την περαιτέρω δημιουργία συλλογικών δομών και υποδομών όπως οι συνελεύσεις γειτονιάς, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, οι συλλογικές κουζίνες, τα ταμεία αλληλεγγύης, οι καταλήψεις στέγης, τα μαθήματα αυτομόρφωσης, τα παιδικά στέκια και εργαστήρια, οι επανασυνδέσεις ρεύματος και οι απαλλοτριώσεις. Να μποϋκοτάρουμε αυτό που μας παρουσιάζουν ως νόμιμο, ως απαραίτητο, ως ηθικό.


ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΘΕΤΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!
Η ΕΠΕΚΤΑΤΙΤΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ-ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License