Ζυρίχη: εκκένωση κατάληψης για τρίτη συνεχή φορά

Ένα μικρό σπίτι στο Schwamendingen της Ζυριχης κατελήφθη το Σάββατο 4 Νοέμβρη το πρωί για τρίτη φορά μέσα σε μισό χρόνο και εκκενώθηκε την αμέσως επόμενη μέρα.«Είμαστε καλά και θυμωμένοι/-ες με τους μπάτσους που δεν έχουν μάθει ακόμα να κρατούν τα ξερά τους μακριά από τις καταλήψεις! Θα παραμείνουμε μέσα!» δήλωναν σε κείμενο τους την προηγούμενοι οι καταληψίες

Ένα μικρό σπίτι στο Schwamendingen της Ζυριχης κατελήφθη το Σάββατο 4 Νοέμβρη το πρωί για τρίτη φορά μέσα σε μισό χρόνο και εκκενώθηκε την αμέσως επόμενη μέρα, με επέμβαση της αστυνομίας. Αναδημοσιεύουμε το κείμενο που εξέδωσε η συλλογικότητα Familie Winter, αμέσως μόλις μπήκαν στο κτίριο.

«Είμαστε καλά και θυμωμένοι με τους μπάτσους που δεν έχουν μάθει ακόμα να κρατούν τα ξερά τους μακριά από τις καταλήψεις! Θα παραμείνουμε μέσα!

Σε μια πόλη όπου όλα γίνονται πιο ακριβά για να κάνουν τους ανθρώπους με τα περισσότερα χρήματα να ζουν όσο το δυνατόν πιο άνετα, υπάρχει η πλειοψηφία που πρέπει να εκδιωχθεί. Μας ωθούν στις άκρες της πόλης ή ακόμα πιο μακριά. Τώρα, επίσης, η συνοικία του Schwamendingen αποτελεί μέρος αυτής της σχεδόν ασταμάτητης "αξιοποίησης" όπως πχ οι πολλές ιδιόκτητες κατοικίες που κατασκευάζονται εκεί που ήταν παλαιότερα εργατικές πολυκατοικίες ή για την μελλοντική υπογειοποίηση του αυτοκινητόδρομου και τη σχετική αύξηση στο ενοίκιο. Για λίγο κόσμο είναι δυνατή η επιστροφή αν τα ενοίκια πολλαπλασιάζονται και η αγορά κατοικίας δεν είναι καθόλου εφικτή. Εκείνοι που επωφελούνται από αυτή την εξέλιξη επανασχεδιάζουν τη γειτονιά, αλλά δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους που ήδη ζουν εκεί.

Κάνουμε κατάληψη γιατί διαφωνούμε. Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για αυτοδιάθεση και να καταγγείλουμε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα και να βρούμε πρακτικές λύσεις.

Αν ζητήσουμε από τους ισχυρούς να σταματήσουν αυτή την εξέλιξη που δεν είναι για εμάς και δεν τη χρειαζόμαστε, μάλλον θα πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα / δεν είναι στα χέρια τους. Αλλά αν αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, τότε η κατάληψη μιας κενής θέσης είναι μια απάντηση.

Αυτό το σπίτι είναι ακατοίκητο για 10 χρόνια και σιγά σιγά σαπίζει. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ένας από τους ισχυρούς καπιταλιστές και γνωρίζουμε ότι είναι πιθανό να υπάρξει κάποια συναισθηματική αντίδραση εδώ. Αλλά το ότι ένα σπίτι, το οποίο μπορεί να κατοικηθεί, μένει τελείως διαλυμένο, το βρίσκουμε άσκοπο. Μέσα από τη δράση μας, αυτό το πανέμορφο σπίτι αναβιώνει.

Για τρίτη φορά, αυτό το σπίτι είναι τώρα υπό κατάληψη. Έχει υποστεί εκκένωση δύο φορές.
Στη δεκαετία του '70 και του '80 δόθηκε μάχη ώστε τα σπίτια που δεν χρησιμοποιούνται, να παραμένουν υπό κατάληψη. Με αυτή την πρακτική φαίνεται ότι η αστυνομία δεν συμμορφώνεται πλέον. Επεμβαίνουν και εκκενώνουν όποτε θέλουν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε καταλήψεις ξανά και ξανά μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχει νόημα μας εκκενώσουν ξανά από το ίδιο κτίριο.

Είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα σε αλληλέγγυες συλλογικότητες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μη-ιεραρχικές μορφές ζωής και να αντιμετωπίσουμε μαζί τα κοινά εμπόδια.

Από τις 12:00 οι άνθρωποι αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι για καφέ, κέικ και ενδεχομένως θέατρο με τους μπάτσους, το οποίο δεν έχει γίνει ακόμη μέχρι τις 16:00, αλλά. Προς το παρόν, ο θυμωμένος ιδιοκτήτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. Ελάτε, θα χαρούμε.

Μέχρι νεωτέρας !!

https://barrikade.info/Fam-WINTER-hat-FRISCH-BESETZT-515?lang=de

Η μετάφραση είναι από την ραδιοφωνική εκπομπή "Τα λεωφορεία του κόσμου" που μεταδιδεται καθε Τρίτη και Πέμπτη 11.30 από τις Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8FM

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License