Διαδήλωση εναντίον του Trump στην Ιαπωνία

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι από την Ιαπωνία και από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη διεθνή διαδήλωση εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ασία.

Οι διαδηλωτές υποστήριξαν επίσης τους εργαζόμενους στο αγρόκτημα San Quintin του Μεξικού και διαδήλωσαν ενάντια στην δουλεία στο Driscolls, στα σύνορα της Καλιφόρνια. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11/5/17, την ημέρα που ο Trump επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Abe και στήριξε την προσπάθεια του Abe για πολεμικές κινήσεις και στρατιωτικοποίηση. Ρατσιστές εθνικιστές και υποστηρικτές του Abe βρέθηκαν στο δρόμο υπέρ του Trump. Ο Trump ωθεί την Ιαπωνία να στρατιωτικοποιηθεί και να απαλλαγεί από το άρθρο 9 στο ιαπωνικό σύνταγμα που απαγορεύει τον επιθετικό πόλεμο. Ο Trump και ο Abe είναι τόσο υπέρ μιας περαιτέρω στρατιωτικοποίησης όσο και ενός πολέμου που θα περιβάλλει την Κίνα καθώς και μιας επίθεσης ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Εργαζόμενοι από την Κορέα των ενώσεων KCTU, CWA και ILWU παρακολούθησαν και μίλησαν σε συναντήσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία με συμμετοχή εργαζομένων και από τις δύο πλευρές του Ειρηνικού. Επίσης συμμετείχαν ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων μέσων μαζικής μεταφοράς από το Βερολίνο της Γερμανίας και μίλησαν για την ανάγκη οικοδόμησης ενός κινήματος εργατικών συνδικάτων από τα κάτων, για την καταπολέμηση της ιδιωτικοποίησης και της ποινικοποίηση των συνδικάτων.

Η Doro-Chiba, η αγωνιστική ιαπωνική ένωση σιδηροδρόμων και τα συνδικάτα από ολόκληρη την Ιαπωνία συμμετείχαν και διέσχισαν τους δρόμους στο Τόκιο. Η ιαπωνική ένωση εργατών σιδηροδρόμων Doro-Chiba ήταν ένας από τους διοργανωτές μαζί με τα συνδικάτα από όλη την Ιαπωνία

Επιπλέον υλικό

http://www.presstv.com/Detail/2017/11/05/541102/Tokyo-rally-Donald-Trump-visit#
Περισσότερες πληροφορίες
http://www.Doro-Chiba.org
Παραγωγή βίντεο σχετικά με εργατικά ζητήματα
http://www.laborvideo.org

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License