Το καταλονικό κοινοβούλιο ψήφησε σήμερα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία. Η απόφαση προκάλεσε λίγη ώρα αργότερα την αποδοχή από την Ισπανική γερουσία, της πρότασης Ραχόι για ενεργοποίηση του άρθρου 115, που ακυρώνει το δικαίωμα αυτονομίας στην Καταλονία. Από τις 3 και μισή σήμερα η ένταση στην Ιβηρική χερσόνησο έχει ανέλθει στα ύψη με την Ισπανική κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ να δημοσιεύει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την επιβολή του άρθρου 155 και τα μέτρα που ακολουθούν την εφαρμογή του έτσι ώστε αυτά να τεθούν σε ισχύ από σήμερα κιόλας. Λίγη ώρα μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, η ισπανική κυβέρνηση διέλυσε το καταλανικό κοινοβούλιο και προκήρυξε τοπικές εκλογές για τις 21 Δεκέμβρη, έπαυσε τον Puigdemont και όλους τους υπουργούς της κυβέρνησής του από τα καθήκοντά τους όπως και τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας. Η γενική εισαγγελία της χώρας ετοιμάζετε να ασκήσει δίωξη ενάντια στον πρόεδρο της καταλανικής κυβέρνησης για εξέγερση, κατηγορία που επισείει 30 χρόνια φυλάκισης. Στην Βαρκελώνη επικρατεί ένταση με τους φασίστες να προσπαθούν να κερδίσουν τις πρώτες μάχες των δρόμων επιτιθέμενοι στο μέγαρο της τοπικού καταλανικού ραδιοφώνου , σπάζοντας πόρτες και τζάμια και αποκλείοντας τους εργαζόμενους μέσα σε αυτό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License