Βραζιλία: Αναρχική συλλογικότητα στο στόχαστρο της καταστολής.

Αναρχική ομάδα που επιτέθηκε στα αρχηγεία της αστυνομίας και σε πολιτικά κόμματα  γίνετε  στόχος  επιχείρησης καταστολής στη Βραζιλία. Φοιτητές και  διδάκτορες συμμετείχαν  σε τουλάχιστον 11 επιθέσεις με κοκτέιλ Molotov, σύμφωνα με την αστυνομία.  απο το http://brasil.estadao.com.br/noticias/geral,grupo-anarquista-que-atacou-sedes-policiais-e-de-partidos-politicos-e-alvo-de-operacao-no-rs,70002059645


Αποδεικτικό υλικό κατα την αστυνομίαγια πράξεις βανδαλισμού κατασχέθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε και πόλεις της Μητροπολιτικής Περιοχής.

Τα σπίτια μελλών μιας συλλογικότητα αναρχικών και κοινωνικοί χώροι αποτέλεσαν στόχο μιας επιχείρησης της πολιτικής αστυνομίας του Rio Grande do Sul την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στο Πόρτο Αλέγκρε και την Μητροπολιτική περιοχή.Σύμφωνα με την έρευνα, στα πλαίσια της επιχείρησης Έρεβος, φοιτητές μεταπτυχιακών μαθημάτων ηλικίας από 25 έως 35, οργάνωσαν και συμμετείχαν σε τουλάχιστον έντεκα επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα, πολιτικά κόμματα, τράπεζες, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, μια καθολική εκκλησία στην πρωτεύουσα της πολιτείας.

Η πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε το 2013 ήταν η πυρπόληση τριών οχημάτων στο εσωτερικό της αυλής της κρατικής γραμματείας δημόσιας ασφάλειας.Σε μία από τις τελευταίες επιθέσεις, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η ομάδα συντάχθηκε με τις αναρχικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G20 στη Γερμανία, και έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο μπροστά από το γερμανικό προξενείο στο Πόρτο Αλέγκρε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι ανακριτές κατάσχεσαν ένα βιβλίο με τίτλο - «Καλώς ήλθατε στην κόλαση», το οποίο ήταν επίσης ο τίτλος της συντονισμένης δράσης εναντίον των G20 - και φυλλάδια στα οποία αποδέχονται και επαίρονται οι ενέργειες.Κανένα μέλος δεν συνελήφθη την Τρίτη, όταν διεξήχθησαν μόνο εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης.Με το υλικό που συγκεντρώθηκε, ο εκπρόσωπος Paulo César Jardim, υπεύθυνος για την έρευνα, πιστεύει ότι διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που δικαιολογούν την έγκριση των φυλακών.

Περίπου 10 άτομα έχουν χαρακτηριστεί ως ηγέτες της ομάδας, μεταξύ των οποίων Βραζιλιάνοι και αλλοδαποί που συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών από την Βολιβία, Χιλή, Ουρουγουάη και Γαλλία.Ο Jardim αποκάλυψε ότι μερικοί είναι φοιτητές σε μαθήματα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στην Ανθρωπολογία του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Rio Grande do Sul (Ufrgs).

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν βιβλία, φυλλάδια, μάσκες και σπιτικά "εκρηκτικά".

Σε μια περίπτωση, ένας υπάλληλος ενός καταστήματος εισαγωγής αυτοκινήτων τραυματίστηκε και οι εμπλεκόμενοι πρέπει να κατηγορηθούν για απόπειρα δολοφονίας.Ο αντιπρόσωπος ελπίζει να ολοκληρώσει την έρευνα εντός 30 ημερών, και να εκδώσει εντάλματα συλλήψεων.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταθέσει κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας, εγκληματικής οργάνωσης και σχηματισμού συμμοριών χωρίς στοιχεία που να συνδέουν τους στόχους της έρευνας με τα εικαζόμενα εγκλήματα.Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, δημιουργούν στοιχεία και στρεβλώνουν τα γεγονότα, έτσι ώστε η κοινή γνώμη να είναι υπεύθυνη για την κρίση και την καταδίκη χωρίς καμία απόδειξη.Επιδιώκουν να βασιστούν σοβαρές κατηγορίες σε περιστασιακά στοιχεία, όπως η ύπαρξη αναρχικών βιβλίων ή υλικών.

Η δράση της αστυνομίας έλαβε χώρα δύο ημέρες πριν από την 8η Αναρχική Έκθεση Βιβλίου στο Porto Alegre, με σαφήνεια και εκφοβισμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License