[ΙΛΙΟΝ] Παρέμβαση στο Ίλιον και τους Αγίους Αναργύρους για την καταστροφή στο Σαρωνικό (21/10)

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

post image

Το Σάββατο 21/10, η κατάληψη Αγρός, μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους από την περιοχή, πραγματοποίησε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στις κεντρικές πλατείες του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων αλλά και σε κεντρικούς δρόμους, σχετικά με την τελευταία μεγάλη καταστροφή στον Σαρωνικό, έπειτα από τη βύθιση του σαπιοκάραβου “Αγία Ζώνη ΙΙ” που άδειασε εκατοντάδες τόνους πετρέλαιο και μόλυνε ανεπανόρθωτα τη γύρω περιοχή και δεκάδες ακτές της Αττικής.

Η βύθιση του δεξαμενόπλοιου δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτής που σκορπίζει μόνο λεηλασία και θάνατο.

Ενάντια στη διαχείριση από μιντιακούς και κρατικούς μηχανισμούς που έσπευσαν να συγκαλύψουν όχι μόνο το γεγονός αλλά συνολικά τις “ευγενείς” πρακτικές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, βγήκαμε στο δρόμο και μοιράσαμε εκατοντάδες κείμενα, έγινε αφισοκόλληση, αναρτήθηκαν πανό στις δύο κεντρικές πλατείες και γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στα αναπτυξιακά σχέδια της κυριαρχίας.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Το κείμενο που μοιράστηκε σε pdf
Δεν θέλουμε μια «άλλου είδους ανάπτυξη»,αλλά την καταστροφή ενός κόσμου που γεννάειεκμετάλλευση, ανισότητα, λεηλασία.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License