Πειραιάς: Αντιφασιστική συγκέντρωση – ακύρωση εγκαινίων γραφείων Χ.Α.

Ρεπορτάζ για τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά για το κλείσιμο των γραφείων της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

post image

Πλήθος συλλογικοτήτων και οργανώσεων πλαισίωσαν την αντιφασιστική κινητοποίηση στον Πειραιά, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πάνω από 600 αγωνιστές και αγωνίστριες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα, κατοχυρώνοντας το χώρο και διατρανώνοντας τα αγωνιστικά και δημοκρατικά τους αισθήματα και πως δεν θα επιτρέψουν στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να χύσουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο τους. Με συγκροτημένα μπλοκ συμμετείχαν οι: ΟΡ.Μ.Α., ΠΕΝΕΝ, Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, ΕΑΣ-ΕΘΕΛ, ΚΕΕΡΦΑ, Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, Ex portu Α.Κ., Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο και Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών.

Συγκεκριμένα εκείνοι, για άλλη μία φορά, προστατευόμενοι από αρκετές κλούβες των ΜΑΤ επιβεβαίωσαν τη μεγάλη πολιτική και οργανωτική συρρίκνωση και τα πολιτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. Στην ασφάλεια του 8ου ορόφου, λίγες και μίζερες δεκάδες φασιστών (ούτε 50 άτομα) συζήτησαν με τον εαυτό τους, ενώ οι εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης και ενώ από τη μικροφωνική διαβάζονταν οι ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κρύβονται πίσω από μπάτσους, δικαστές και παπάδες, ώστε να προστατεύονται από το μένος και την δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος.

Η ΟΡ.Μ.Α. έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη συνθήκη. Έχει καταφέρει να επανεμφανίσει εργαλεία του παρελθόντος και εφαρμόζοντας τα, να τροφοδοτήσει το ευρύτερο ταξικό κίνημα. Αντιμετωπίζοντας την εγκληματική οργάνωση πόντο – πόντο, έχει καταφέρει να αντιστρέψει τους όρους και να φέρει το φόβο στο αντίπαλο μπλοκ.

Τα γραφεία-γιάφκες τους κλείνουν σε όλη την Ελλάδα. Τα στελέχη τους αποχωρούν με την ουρά κάτω από τα σκέλια, ελπίζοντας πως θα γλιτώσουν από την αντιφασιστική αντεπίθεση, που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια. Οι φασίστες τρομοκρατημένοι πλέον, διστάζουν να εμφανιστούν με το φως της ημέρας και είναι υπό διωγμό. Οι θεσμοί, όσο και να τους φυλάσσουν, δε θα γλιτώσουν την πολιτική ισοπέδωσή τους από τον μαχητικό αντιφασισμό.

Ο πόλεμος, όμως, δεν έχει τελειώσει. Ο αγώνας συνεχίζεται με καθημερινούς ρυθμούς:

  • Σάββατο στις 11.30πμ στα καραβάκια του Περάματος είναι οργανωμένη αντιφασιστική παρέμβαση από την ΟΡ.Μ.Α., την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου, την ΠΕΝΕΝ και την ΕΑΣ-ΕΘΕΛ.
  • Κυριακή αντιμετωπίζοντας την πρόκληση φασιστικών απόνερων της Χρυσής Αυγής, η ΟΡ.Μ.Α. και το αντιφασιστικό κίνημα θα βρίσκεται στις 4μμ στην πλατεία Συντάγματος για να μην επιτρέψει ούτε σπιθαμή γης σε σεξιστές, ομοφοβικούς και τρανσφοβικούς.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License