Με αφορμή ένα σχόλιο στην δημοσίευση «Βενεζουέλα: Η εγκατάλειψη του διεθνούς αναρχισμού μας υποχρεώνει να ψηφίσουμε»

Τα κείμενα που δημοσιεύονται πραγματικά υποστηρίζονται από μεταφραστικά προγράμματα αλλά υπόκεινται σε επιμέλεια αφού η ποιότητα της μετάφρασης είναι κακή και τα κείμενα πολλές φορές δεν βγάζουν νόημα χωρίς διορθώσεις και επιμέλεια (ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητά άρτιο). Η εκτίμηση της προσπάθειας που γίνεται και η δικαίωση της επιλογής των κειμένων μας γεμίζει όμως ικανοποίηση. Η ελευθεριακή κοινότητα δεν διεκδίκησε ποτέ την πλήρη πατρότητα των μεταφράσεων ακόμα και αν το δημοσιευμένο κείμενο πολλές φορές μακρά απέχει από αυτό της μηχανικής υποστήριξης.

Πραγματικά δεν κατανοούμε την ένσταση στην χρήση τεχνολογικών επιτευγμάτων για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και κινηματικών αναγκών (εν προκειμένου της αντι πληροφόρησης) και επίσης δεν κατανοούμε τον σκοπό της επίκλησης της προσοχής της Δ.Ο σε αυτήν, πολύ περισσότερο όταν η παρουσιαζόμενη ως βεβαιότητα άρνηση, δεν δικαιολογείται αλλα ούτε και τεκμηριώνετε με οποιοδήποτε τρόπο.

Αριθμητικά η ελευθεριακή κοινότητα συμβάλει με το μεγαλύτερο ποσοστό στην ενημέρωση των διεθνών ειδήσεων κάτι που εκ των πραγμάτων καταλαμβάνει από 2 έως 6 ωρες σχεδόν καθημερινής απασχόλησης (περιήγηση σε κινηματικά μέσα και αναζήτηση ειδήσεων, πρώτη ανάγνωση του πρωτότυπου, υποστήριξη μηχανικής μετάφρασης, επιμέλεια - διόρθωση, και τελική δημοσίευση) και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης περισσότερου χρόνου από αυτόν για διαφορετικό τρόπο διαχείρισης της προσπάθειας.

Η ελευθεριακή κοινότητα δεν διεκδικεί εύσημα για αυτό που κάνει και το θεωρεί ως την ελάχιστη συμβολή που μπορεί να προσφέρει στην διαδικασία αφύπνισης της κοινωνίας με σκοπό την πνευματική και υλική της απελευθέρωση. Με αυτό τον γνώμονα γίνεται η επιλογή των κειμένων και με αυτό τον γνώμονα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον τρόπο που εργαζόμαστε, έχοντας ανοιχτά τα αυτιά μας σε οποιεσδήποτε τεκμηριωμένες συστάσεις και παρατηρήσεις.

Τέλος η ελευθεριακή κοινότητα κάνει έκκληση προς όλους όσους έχουν την δυνατότητα να συμβάλουν με όποιο τρόπο κρίνουν εκείνοι πιο δόκιμο στην ποιοτική αναβάθμιση των κινηματικών μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης καθώς αυτά αποτελούν, κατα την άποψή μας, ένα από τα βασικά βοηθήματα επικοινωνίας , ενημέρωσης, κατάθεσης προβληματισμού και διαπαιδαγώγησης του κινήματος και της κοινωνίας.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License