Η προδοσία του λαού της ΚιρκούκΟι δυνάμεις του ιρακινού στρατού και των δυνάμεων Hashd al-Shaabi (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, PMU υποστηριζόμενες από το Ιρανικό κράτος) ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της Kirkuk μετά από μια επίθεση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.Οι σημαίες του PMU κυματίζουν πλέον στα δημόσια κτίρια της πόλης.

Η πλειοψηφία των κατοίκων άρχισε να εγκαταλείπει τη Kirkuk προς την Hewler και Sulaymaniyah μετά την εισβολή των PMU και των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων στην πόλη.Οι περισσότεροι άμαχοι βρίσκονται ακόμα στο δρόμο σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε ασφαλείς περιοχές.

Σύμφωνα με αναφορές που έρχονται, ορισμένες ομάδες που προσπαθούν να αντισταθούν στην εισβολή των Hashd al-Shaabi έχουν εγκλωβιστεί σε ορισμένες περιοχές και προσπαθούν να βγουν από την πόλη.

Πρωτύτερα οι Peshmerga είχαν εγκαταλείψει την πόλη, αφήνοντας λιγοστούς αντάρτες και τον λαό να προσπαθεί να αντισταθεί.

Η Χαστ αλ Σαάμπι και οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην Kirkuk από το βράδυ της Κυριακής προς σήμερα Δευτέρα.Το σύνολο των δυνάμεων των Peshmerga αποσύρθηκαν εντελώς από το Κιρκούκ χωρίς να προβάλουν την ελάχιστη αντίσταση ενώ οι αντάρτες του ΡΚΚ ( που έφτασαν εσπευσμένα εκεί για να υπερασπιστούν τον λαό) συνέχιζαν να μάχονται στην πόλη δίπλα στον απλό κόσμο που πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την γη του και σε λιγοστούς Peshmerga που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την μάχη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License