Η ΑNC συμφωνεί να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να «άρει» την αναστολή της δήλωσης ανεξαρτησίας

http://kaosenlared.net/la-anc-acuerda-pedir-al-parlament-levante-la-suspension-la-declaracion-independencia

Η γραμματεία της Καταλανικής Εθνοσυνέλευσης επεσήμανε ότι μπροστά στην «άρνηση του ισπανικού κράτους σε οποιαδήποτε πρόταση για διάλογο, δεν έχει πλέον νόημα να αναστείλει τη δήλωση ανεξαρτησίας» την περασμένη Τρίτη.

ΣτηνΕθνική Συνέλευση της Καταλονίας (ANC) συμφωνήθηκε μετά από συνάντηση σε ειδική σύνοδο,να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να «άρει» την αναστολή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας πουαρχικά έκανε ο Carles Puigdemont μπροστά στην «άρνηση του ισπανικού κράτους σε οποιαδήποτε πρόταση για διάλογο».Σε δήλωσή του και τα μηνύματα για τα κοινωνικά δίκτυα, η γραμματεία του ANC έχει δηλώσει ότι «η άρνηση του ισπανικού κράτους σε οποιαδήποτε πρόταση για διάλογο, δεν έχει πλέον νόημα να κρατήσει την αναστολή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας» την περασμένη Τρίτη, 10 Οκτώβριο.

«Ως εκ τούτου καλούμε - το ANC- συνεχίζει: το Κοινοβούλιο να άρει, και ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο της νομικής διαδικασίας και της ίδρυσης της δημοκρατίας», η οποία, ωστόσο, ανεστάλη από το Συνταγματικό Δικαστήριο.Ο πρόεδρος της Generalitat, Κάρλες Puigdemont, την Τετάρτη έλαβε επίσημη ανακοίνωση με την οποία η Ισπανική κυβέρνηση δίνει διορία μέχρι τη Δευτέρα για να επιβεβαιώσει εάν την Τρίτη κήρυξε την ανεξαρτησία και σε μια τέτοια περίπτωση, είναι επείγον να «ανακαλέσει» την απόφαση και να προβεί στην "Επαναφορά της συνταγματικής τάξης".

Προηγουμένως, ο Puigdemont δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή, οτι ανέλαβε την «εντολή του λαού», έτσι ώστε η «Καταλονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος ως δημοκρατία», αλλά στη συνέχεια πρότεινε να «αναστείλει τις επιπτώσεις της διακήρυξης της ανεξαρτησίας» για να ανοίξει την πόρτα στο διάλογο.

Αρκετές πηγές: Οργανισμοί, Κοινωνικά Δίκτυα, LV, eldiario.es

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License