Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτηςκλιμάκιο αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ σχετικά με την εκδήλωσή της για τα 100 χρόνια τηςΟκτωβριανήςΕπανάστασης.

«Μιαφασιστικήομάδααποτελούμενη από10-12 άτομαπου επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ σε σχετική της ανακοίνωση

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από τονΟίκοΝαύτηόπου και επιτέθηκαν στους αφισοκολλητές χρησιμοποιώνταςαπειλές,σωματικήβία και τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

«ΗνεοναζιστικήΧρυσαυγίτικησυμμορίαεξακολουθεί να δραανενόχλητηκαι με τατάγματαεφόδουοργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στοεργατικόαντιφασιστικόκαιαντιρατσιστικόκίνημα, ενάντια στουςμετανάστεςσε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι οΑσπρόπυργος, τοΠέραμα, οΠειραιάςκ.λπ.»

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝκαταδικάζει αυτές τις«φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών»,και τονίζει ότι«δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης».

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού,κατηγορείτην κυβέρνησηγια ανοχή στα κρούσματαβίαςκαιτρομοκρατίαςπου εξαπολύουν τατάγματα εφόδουτης Χρυσής Αυγής,αλλά και για«τηνπρωτοφανήκαθυστέρησηστην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση».

Τέλος ηανακοίνωσηκαλεί και τα υπόλοιπα συνδικάτα να ενεργοποιηθούν και να πολεμίσουν τη φασιστική απειλή:

«Καλούμε τα συνδικάτανα πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα γιανα κλείσουντα γραφείατηςνεοναζιστικήςοργάνωσηςπου αποτελούνορμητήριαενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθείαποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία,τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Εάν πιστεύουν τα τσιράκια και τα ναζιστικά σκυλιά των εφοπλιστών και του κεφαλαίου ότι με τις επιθέσεις αυτές θα τρομοκρατήσουν την ΠΕΝΕΝ είναι γελασμένοι. Αντίθετα με αυτήν και άλλες επιθέσεις ισχυροποιούν το ταξικό κίνημα για να αντιμετωπίσει την φασιστική απειλή και να επιβάλει οι Νεοναζιστές να κλειστούν μια για πάντα στα λαγούμια τους, πλήρως απομονωμένοι και περιθωριοποιημένοι από τον λαό και τους εργαζομένους».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιαεπίθεση είχε εξαπολύσει το 2013 η Χρυσή Αυγή σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμαμε αποτέλεσμα 9 από αυτούς να τραυματιστούν σοβαρά. Η υπόθεση είναι κομμάτι που εξετάζεται στηδίκη της Χρυσής Αυγής.

https://www.altsantiri.gr/ellada/tagma-efodou-tis-ch-epitethike-se-afisokollites-tis-penen-ston-pirea/

@

από @ 12/10/2017 1:53 πμ.


το link στο τελος ειναι λαθος

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License