Η καταλανική κυβέρνηση αναστέλλει τη δήλωση ανεξαρτησίας

Ο Carles Puigdemont αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση για την επίλυση των συγκρούσεων

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Καταλανίας το βράδυ της Τρίτης, ο Puigdemont δήλωσε ότι ενώ το πρόσφατο δημοψήφισμα έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη δημοκρατία, δεν θα δήλωνε αμέσως μονομερή ανεξαρτησία από τηνΙσπανία.

"Προτείνουμε την αναστολή των αποτελεσμάτων της δήλωσης της ανεξαρτησίας για μερικές εβδομάδες, για να ανοίξει μια περίοδο διαλόγου", είπε.

«Εάν όλοι ενεργούν υπεύθυνα, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί με ήρεμο και συμφωνημένο τρόπο».

Η κίνηση έληξε εννέα ταραγμένες ημέρες μετά την ψηφοφορία,κατά την οποία το 90% των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ του διαχωρισμού από την Ισπανία.Το δημοψήφισμα αντιμετωπίστηκε από τη βία, αφού η ισπανική αστυνομία, η οποία ενεργούσε με δικαστικές εντολές, προσπάθησε να σταματήσει την ψηφοφορία, να επιτεθεί στις εκλογικές περιφέρειες, να κατασχέσει εκλογικές κάλπες, να χτυπήσει ψηφοφόρους και να πυροβολήσει σφαίρες από καουτσούκ σε πλήθη.

Παρόλο που ο Puigdemont είχε αρχικά υποσχεθεί να προβεί σε μονομερήδιακήρυξη ανεξαρτησίαςεντός 48 ωρών από τη νίκη για την εκστρατεία ναι, επέλεξε αντ 'αυτού να διαλέξει το χρόνο του και να ζητήσει διεθνή βοήθεια για διαμεσολαβημένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του, η ισπανική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι είχε αποφασίσει την σύλληψή του. Η ομιλία του καθυστέρησε μια ώρα γιατί μόλις μαθευτικε το περιεχόμενο της ομιλίας του υπήρξαν έντονες διαφωνίες με το CUP (αριστερός συνασπισμός που στηρίζει την κυβέρνηση του Puigdemont), το οποίο απαίτησε τον σεβασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και την άμεση ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ποιο πιθανό είναι το CUP να αποσύρει την στήριξή του και η κυβέρνηση να αναζητήσει νέες συνεργασίες σε εκείνους που αρνήθηκαν το δημοψήφισμα, η προσοχή να μετατεθεί στην κυβερνητική «κρίση», το ζήτημα της ανεξαρτησίας να μετατεθεί στο απροσδιόριστο μέλλον, η μισή Καταλονία να πέσει σε κατάθλιψη και ο Puigdemont να αλλάξει όνομα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License