Δήλωση της Αυτόνομης Επαναστατικής Σκανδιναβικής Συμμαχίας για την αντιφασιστική διαδήλωση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

https://enoughisenough14.org/2017/10/01/arna-statement-on-antifa-demo-in-gothenburg/ Δημοσιεύθηκε αρχικά στο Gatorna Info .Σήμερα ήταν μια ιστορική ημέρα στη Σουηδία.μια ημέρα κατά την οποία οι αντιφασιστές μπλόκαραν επιτυχώς μια νεοναζιστική πορεία για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '90.Οι Ναζί ξεπλύθηκαν από την αστυνομία - εξαναγκασμένοι από διάφορες μαζικές μαχητικές πράξεις.Κρατήσαμε τους φασίστες ακόμη και από το σημείο εκκίνησης τους.Σήμερα κερδίσαμε.Αυτή η νίκη δείχνει τι σημαίνει το να μένουμε μαζί, να είμαστε αγωνιστικοί και αμείλικτοι, ενώ παραμένουμε διαφορετικοί ώστε να είμαστε ικανοί να νικήσουμε.Το κάναμε αυτό.Δεν είναι μια νίκη του κράτους και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά μια νίκη του κινήματος - εναντίον του κράτους και του φασισμού.

Με αυτό λέμε ότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα στους δρόμους.Πρέπει να αναπτύξουμε και να οργανώσουμε μια μαχητικότητα, η οποία σε μεγαλύτερο βαθμό αποτρέπει τις συλλήψεις εναντίον των συντρόφων, περιλαμβάνει περισσότερους ανθρώπους και καταφέρνει να κρατάει καλές και μακρύτερες γραμμές εναντίον της αστυνομίας.Η πρακτική είναι τέλεια.

Στους δρόμους είδαμε μια νεαρή κοπέλα να διαφωνεί με μια ηλικιωμένη γυναίκα που παρενοχλούσε διαμαρτυρομένους για τη μαχητικότητα τους.Στο τέλος, το κορίτσι φώναξε προκλητικά: «Εγώ είμαι το μέλλον!» Αυτή η εικόνα αντήχησε σε εμας.Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο και όχι σε εκείνους που θα περπατούν πάνω από τα σώματα για να προστατεύσουν ένα φθίνον status quo.

Πρέπει να αναφερθεί για μια ακόμη φορά ότι οι αντιφάσεις εντός του φιλελευθερισμού δημιουργούν φασιστικές ομάδες όπως το Κίνημα για τη βόρεια αντίσταση.Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε αποσύνθεση και ο φιλελευθερισμός καταρρέει πίσω στον αυταρχικό χαρακτήρα του. Ο"Ελεύθερος λόγος" είναι το banner κάτω από το οποίο οι ρατσιστές σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες - και μάλιστα σε όλο τον κόσμο - έχουν δηλητηριάσει τον δημόσιο λόγο.Οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι είναι καλό να χρησιμοποιήσουν τεράστιες ποσότητες βίας, βίας του κράτους, για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τους φασίστες.Αυτό ήταν εμφανές και σήμερα.Η νίκη μας απέναντι στους φασίστες - από τη συντόμευση της διαδρομής της διαδήλωσης στα δικαστήρια έως το σταμάτημά της στους δρόμους - βασιζόταν πάντοτε τόσο στον φυσικό περιορισμό των φασιστών όσο και στην πολιτική σύγκρουση με τον φιλελευθερισμό.

Θέλουμε να στείλουμε τα χαιρετισμούς μας σε όλους τους συντρόφους που αγωνίστηκαν στους δρόμους, οι οποίοι χτυπήθηκαν από την αστυνομία ή συνελήφθησαν, σε όσους βγήκαν στους δρόμους και σταμάτησαν μια νεοναζιστική πορεία.Σήμερα ήταν μια ιστορική ημέρα.Σήμερα κερδίσαμε.

Πολεμίστε τον φασισμό, τσακίστε τον φιλελευθερισμό!

/ ARNA

Αυτόνομη Επαναστατική Σκανδιναβική Συμμαχία, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License