Τη Δευτέρα 2 Οκτωμβρίου ξεκινάει το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα.

Η αλληλέγγυα μαχητική στάση δίπλα σε συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι ή διωκόμενοι, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Την Δευτέρα 2 Οκτωμβρίου στις 9:00 π.μ. στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινά το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα. Κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του Ε.Α. Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, ο αναρχικός Αντώνης Σταμπούλος και ο αγωνιστής Γιώργος Πετρακάκος.
Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί:
1) Ο Νίκος Μαζιώτης σε ισόβια και 129 χρόνια για βομβιστική επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στη Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδας, του παραρτήματος της Ε.Κ.Τ και του γραφείου του μόνιμου αντιπροσώπου του Δ.Ν.Τ στην Ελλάδα. Για την συγκρότηση και διεύθυνση της οργάνωσης (εκ νέου), κατηγορίες που είχαν πέσει στη 1η δίκη με τη στάση των μελών του Ε.Α. απέναντι στο "ειδικό δικαστήριο". Για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών και για απαλλοτριώσεις τραπεζών.
2) Η Πόλα Ρούπα σε 11 χρόνια για τα πλημελήματα μόνο, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η πρωτόδικη διαδικασία όπου δικάζεται μόνη της για την επίθεση στη Τράπεζα της Ελλάδας.
3) Ο Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια για ένταξη και συμμετοχή στον Ε.Α και για πλαστογραφία.
4) Ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια για ένταξη και συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα και για απαλλοτριώσεις τραπεζών σε Ακράτα, Κλειτορία και Μέθανα, καταδίκη βάση της οποίας το κράτος στήνει τη νέα "ομπρέλα" διώξεων συντρώφων και κατηγορούμενων γύρω από τον Επαναστατικό Αγώνα, μέσω βουλεύματος του εισαγγελέα εφετών Δ.Ασπρογέρακα σε αγαστή συνεργασία με την "αντι"τρομοκρατική.

Ένα κίνημα οφείλει να έχει τη συνείδηση πως η υπεράσπιση των αιχμαλώτων του, των πολιτικών κρατούμενων, είναι πρωταρχικό καθήκον ζωτικής σημασίας για την ίδια του την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ «ΤΡΟΜΟΝΌΜΩΝ»

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους ,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License