Οι Καταλανοί αρχίζουν να καταλαμβάνουν τα 2315 εκλογικά κέντρα./ GOOGLE αποκλείει για την άμεση ενημέρωση



Η πλατφόρμα «Ανοιχτά σχολεία» (Escoles Obertes) έχει ζητήσει σήμερα τη μαζική κατάληψη των  2315 εκλογικών κέντρων από τις 17:00 σήμερα. Πάνω από 60.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί για να λάβουν μέρος. Το κράτος της Μαδρίτης έχει παραγγείλει τις αστυνομικές δυνάμεις να αναλάβουν και να απομακρύνουν τους σταθμούς από το αύριο .. Αλλά η αστυνομία της Καταλονίας που θα έπρεπε να ενεργεί πρώτα, υπακούει στις εντολές του διευθυντή τους Trapero, οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση των σχολών μέχρι τις 6.00 π.μ. την Κυριακή και απαγορεύουν τη χρήση φυσικής δύναμης από την καταλανική αστυνομία.

Τα σχολεία τελούν ήδη υπο κατάληψη και διοργανώνουν πολλές φθινοπωρινές δραστηριότητες για να γεμίσουν τους χώρους όπου βρίσκονται τα εκλογικά κέντρα τη μέρα και τη νύχτα.

Εχθές  29 Σεπτέμβρη, πέντε σχολεία είχαν πλέον αποκλειστεί από την αστυνομία. Σε ένα από αυτά το Collaso i Gil στην συνοικία Raval της Βαρκελώνης 20 φοιτητές διέφυγαν από το αστυνομικό κλοιό  και κατασκήνωσαν  στην αυλή. twitter εδώ .. @ btvnoticies pic.twitter.com/90vHapT0HU

Η κεντρική κυβέρνηση μόλις διέταξε την Google να κλείσει μια εφαρμογή καταλανικών οργανώσεων, η οποία παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση και τη θέση των εκλογικών τμημάτων. Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Η εφαρμογή εξακολουθεί να λειτουργούσε στις 18.30 Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου (17.30 στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Στις 19.00. της Παρασκευής η  GOOGLE απενεργοποιήσει την εφαρμογή στο GOOGLE PLAY, παρόλο που φαίνεται ότι εκείνοι που έχουν ήδη την εφαρμογή μπορούν ακόμα να το χρησιμοποιήσουν

Όμως ο ιστότοπος δημοψηφίσματος (web del Referendum) επανέρχεται στον αέρα, σε 4 γλώσσες με ζωντανές πληροφορίες. Επί του παρόντος το βρείτε ΕΔΩ

Διάφορες ιστοσελίδες έχουν κλείσει, μεταξύ των οποίων οι Omnium και Assamblea Nacional de Catalunya, οι πολιτικές πλατφόρμες ανεξαρτησίας που έχουν καθοριστική σημασία για τη διοργάνωση των ισχυρών διαδηλώσεων ενός εκατομμυρίου.

Τουλάχιστον 60.000 μαθητές σχολείου μπλοκάρουν το κέντρο της Βαρκελώνης στις 28 Σεπτεμβρίου για να ζητήσουν το δημοψήφισμα να προχωρήσει.

Ωστόσο, τα ακριβή αντίγραφα των μερών έχουν εμφανιστεί αμέσως. Η νέα διεύθυνση της ANC είναι www.assemblea.eu

Παρά τις απειλές, η καταλανική τηλεόραση3 εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να κάνει αναφορές στο δημοψήφισμα

Ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στην αφίσα για το δημοψήφισμα, Empaperem, έχει κλείσει, μαζί με το CUP, το «αναρχο-δημοκρατικό» κόμμα που προώθησε το δημοψήφισμα.

συνέλευση στο L'Escola Salarich που καταλείφθηκε στην πόλη Vic

Οι χθεσινές απεργίες και καταλήψεις των σχολείων και του πανεπιστημίου είχαν τεράστια επιτυχία, με συμμετοχή περίπου 100.000 ατόμων σε μια πορεία στην πόλη της Βαρκελώνης.

Χιλιάδες τρακτέρ που οργανώθηκαν από την Ένωση Συνεργατών Αγροτών εισέρχονται σε πόλεις και κωμοπόλεις για να υπερασπιστούν τα εκλογικά τμήματα κατά της ισπανικής αστυνομίας. Έχουν συσταθεί περισσότερες Επιτροπές Άμυνας για να βοηθήσουν το συντονισμό.

Η κυβέρνηση απειλεί να φυλακίσει τα διευθυντικά στελέχη και τους διευθυντές σχολείων μαζί με 720 Δήμαρχους δήμων που υποστήριξαν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μπορεί η αστυνομία να σταματήσει πραγματικά το δημοψήφισμα;

Υπάρχουν 2315 εκλογικά τμήματα και 20.000 αστυνομικές δυνάμεις που κινητοποιούνται από διάφορες δυνάμεις, οι οποίες υπολογίζονται με 8 μπάτσους το καθένα.

Πολλοί από τους ντόπιους μπάτσους της Μossos δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι και έχουν απλώς διαταχθεί από τον διευθυντή τους να μην χρησιμοποιούν βία για να καθαρίσουν τις μαζικές καταλήψεις.  .

Η πρώην φασιστική αστυνομία  έχει εντολή να διακόψει τις συνδέσεις με ηλεκτρισμό, νερό και σύνδεση στο internet, οι οποίες μπορεί να έχουν κάποιο αντίκτυπο,

Πολλά εκατομμύρια φόρμες ψηφοφορίας έχουν κατασχεθεί, αλλά τώρα μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε τη δική σας.

ΒΛΕΠΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ. η οποία υπολογίζει ότι χρειάζονται 60.000 αστυνομικές δυνάμεις τουλάχιστον ώστε η αστυνομία να αποσύρει τις κάλπες από τα  2.315 εκλογικά κέτρα;

Στις  20.47 στις 29/09 δεκάδες σχολεία στα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα την Κυριακή είναι τώρα κατειλημμένα. Σε μερικές περιπτώσεις οι σχολικοί Σύμβουλοι έχουν καλέσει στην αστυνομία να τα εκκενώσουν, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα εκδιώξεις. Η αστυνομία των Mossos επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει απόπειρα έξωσης από το σχολείο La Font de Manresa, παρά τους ισχυρισμούς των διευθυντών. Σε τουλάχιστον μία άλλη περίπτωση, οι κάτοικοι εντοπίστηκαν από την αστυνομία και τους δόθηκε άδεια να παραμείνουν μέχρι την Κυριακή το πρωί στις 6:00 π.μ. πριν ξεκινήσει το δημοψήφισμα.

από @ 30/09/2017 12:46 μμ.


ένα σάιτ ενημέρωσης πού βρήκα

http://www.catalannews.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License