Περισσότεροι από 100 συλληφθέντες εν μέσω καταστολής στο Rojhilat (Ανατολικό Κουρδιστάν)

Οι δυνάμεις του ιρανικού καθεστώτος συνέλαβαν περισσότερους από 100 Κούρδους που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν για τη στρατιωτική άσκηση του ιρανικού καθεστώτος κοντά στα σύνορα του Κουρδιστάν στο Νότο.Η στρατιωτική άσκηση του ιρανικού καθεστώτος κοντά στα σύνορα με το νότιο Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, πυροδότησε διαδηλώσεις στις πόλεις του ανατολικού Κουρδιστάν. Από χθες, οι δυνάμεις του ιρανικού καθεστώτος συνέλαβαν περισσότερους από 100 Κούρδους που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η ιρανική αστυνομία μαζί με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών επιτέθηκαν σε σπίτια κούρδων ακτιβιστών στο Saqiz, Mahabad και Ciwanro. Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί βασάνισαν ανθρώπους κατά τη διάρκεια των επιδρομών και πήραν δεκάδες ακτιβιστές στα κέντρα ανακρίσεων της Itlaat (ιρανική υπηρεσία πληροφοριών).

Οι Οργανισμοί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ανατολικό Κουρδιστάν δήλωσαν ότι ο αριθμός των υπό κράτηση ατόμων είναι πάνω από εκατό.

Στο Σινέ, επτά Κούρδοι νέοι κρατήθηκαν από την ιρανική αστυνομία στην πλατεία Iqbal της πόλης. Αρκετοί άνθρωποι κλήθηκαν και τέθηκαν στα κέντρα της Itlaat για ανάκριση.

Μετά τις μαζικές συλλήψεις, οι οικογένειες άρχισαν να διαδηλώνουν μπροστά από τα κέντρα της Itlaat στις κούρδες πόλεις. Οι οικογένειες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους παρά τις απειλές συλλήψεων από την ιρανική αστυνομία.

Το ιρανικό καθεστώς άρχισε εμπάργκο κατά του νότιου Κουρδιστάν, όταν η περιοχή ψήφισε για ανεξαρτησία σε δημοψήφισμα την Κυριακή, όπου το 92,73% ψήφισε «Ναι». Η Τεχεράνη ξεκίνησε επίσης μια στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με την κουρδική περιοχή.

Καθώς η κίνηση προκάλεσε διαμαρτυρίες στο Ανατολικό Κουρδιστάν, χιλιάδες Κούρδοι χτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ιράν ενάντια στο νότιο Κουρδιστάν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License