[Βόλος] Ενημέρωση/Απολογισμός αντιφαστικής πορείας 18 Σεπτέμβρη

Την Δευτέρα 18/09 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Βόλου, με αφορμή τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πορεία καλέστηκε με αφίσα και τρικάκια  από την Α.Κ.Ρή.Δ.Α. (Αντιεξουσιαστική Κατάληψη Ρήξης για την Διάχυση της Ανομίας) καθώς και με πανό, τρικάκια και κείμενο από τους «αναρχικές/αντιεξουσιαστές».

post image

Την Δευτέρα 18/09 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Βόλου, με αφορμή τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πορεία καλέστηκε με αφίσα και τρικάκια  από την Α.Κ.Ρή.Δ.Α. (Αντιεξουσιαστική Κατάληψη Ρήξης για την Διάχυση της Ανομίας) καθώς και με πανό, τρικάκια και κείμενο από τους.τις «αναρχικές/αντιεξουσιαστές».

Η συγκέντρωση άρχισε στις 19:00 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, με μικροφωνική και διάβασμα του κειμένου καλέσματος της πορείας αλλά και κειμένου ενημέρωσης για αντιφασιστική δίκη συντρόφου στις 11/10/17. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 20:20 και αριθμούσε περίπου 300 άτομα. Κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης(Δημητριάδος, Καρτάλη, Ιωλκού, Ιάσωνος), είχε δυναμικό παλμό, κυρίως αντιφασιστική-καταληψιακή συνθηματολογία και έγιναν στοχευμένες επιθέσεις με μπογιές, πέτρες και τρικάκια κατά την διάρκειά της.

Αρχικά, επιτεθήκαμε με μπογιές στην τοπική φυλλάδα «Ο Ταχυδρόμος» γιατί εκτός ότι αντιλαμβανόμαστε πολιτικά τα ΜΜΕ ως την 4η εξουσία που πλάθει συνειδήσεις και διαμορφώνει την κοινή γνώμη, συγκεκριμένα «Ο Ταχυδρόμος» λασπολογεί συνέχεια και με κάθε μέσο το ανταγωνιστικό κίνημα. Από τις διώξεις συντρόφων που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση νερών του Πηλίου, μέχρι και την υπεράσπιση της Κατάληψης Τερμίτα που απειλείται με εκκένωση, ο Ταχυδρόμος εκτοξεύει ψέματα και λάσπες εναντίον όποιου.ας αγωνίζεται.

Στην συνέχεια, επιτεθήκαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με μπογιές και πέτρες ενώ παράλληλα πετάχτηκαν τρικάκια με τα συνθήματα: «ΣΥΡΙΖΑ μπάτσοι πρυτανικές αρχές, όλοι μαζί κάνετε δουλειές» και «Πάνω στα όχι των λαών γίνονται οι κωλοτούμπες των Συριζαίων». Αυτή μας η επίθεση έρχεται μετά από την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στην φιέστα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εν όψει της ανάπτυξης και επέκτασης 2 πολυτεχνικών σχολών του. Μια φιέστα που χώρεσε εκτός από Συριζαίους και μπάτσους, μπράβους και εργολάβους. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τους «εκ τ’ αριστερών» διαχειριστές της εξουσίας. Ξέρουμε πολύ καλά πως παρόλο που φόρεσε αρχικά αριστερό προσωπείο, είναι αυτή η κυβέρνηση που σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές των αφεντικών, φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο τον πληθυσμό, καταστέλλει εντέχνως τα κινήματα, συνεργάζεται με τοπικές ή μη – μαφίες κ.ά.

Τέλος, επιτεθήκαμε με πέτρες, γράψαμε με spray το Δημαρχείο Βόλου το σύνθημα : «Μπέος Τv Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» και πετάξαμε τρικάκια που έλεγαν: «Μπάτσοι και Δημάρχοι ακούστε το καλά, κανένας δεν αγγίζει του Πήλιου τα Νερά» και «ενάντια στης φύσης την λεηλασία, αγώνας για την γη και την ελευθερία». Αυτή μας η κίνηση ήταν ένα μήνυμα προς τον σε αργία δήμαρχο, τους μπράβους του, τον θίασο που τον περιβάλει και τους μπάτσους που τον καλύπτουν, ότι το κίνημα στέκεται όρθιο σε κάθε επίθεση των αφεντικών και των τσιρακίων τους. Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των νερών του Πηλίου είναι δίκαιος και αποτελεί εμπόδιο στα μαφιόζικοεπιχειρηματικά σχέδια του Μπέου και του συμφερτού του, γι` αυτό και έχει μπει στο στόχαστρο με μηνύσεις και διώξεις τόσο από τους μπάτσους, όσο και από την ίδια την δημοτική αρχή.

Επίσης να συμπληρωθεί ότι κατά την διάρκεια της πορείας σπάστηκαν όλες οι επιγραφές τραπεζών και ενεχυροδανιστηρίων καθώς και κάμερες παρακολούθησης και γράφτηκαν και άλλα συνθήματα από κόσμο που δεν συμμετείχε στην διοργάνωση της πορείας. Οι κατασταλτικές δυνάμεις περιορίστηκαν σε 2 διμοιρίες και μπόλικο ασφαλιτομάνι που όμως ήταν μακριά και χωρίς οπτική με την πορεία.

ΥΓ. Ο δρόμος ανήκει σε όλους.ες,
εκτός από τους.τις ψεύτες.τριες, λασπολόγους.ες και ακολουθητές.τριες.

Αγώνας ενάντια στον φασισμό
σημαίνει αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο

και τις σχέσεις εξουσίας.


Αναρχικές/αντιεξουσιαστές

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License