Τα τοπικά συνδικάτα της CNT από την Καταλονία και τις Βαλεαρίδες Νήσους δηλώνουμε δημοσίως την υποστήριξή μας για την αυτοδιάθεση του καταλανικού λαού.
Ως αναρχοσυνδικαλιστές, δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός καπιταλιστικού πλαισίου μπορούν να αντανακλούν την επιθυμία μας για κοινωνικό μετασχηματισμό, μια αλλαγή που θα σήμαινε την παραγωγή και την κατανάλωση μέσα στα χέρια των εργαζομένων. Εξαιτίας αυτού, οι καθημερινοί μας αγώνες δεν επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων κρατών ή στη στήριξη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε προς αλλού όταν οι καθημερινοί άνθρωποι δέχονται επίθεση και καταπιέζονται από οποιοδήποτε κράτος. Ένα κράτος που έχει, στην περίπτωση αυτή, αφαιρέσει τη μάσκα του και αποκαλύπτεται ως αυταρχικός κανόνας, ο πραγματικός κληρονόμος του καθεστώτος του Φράνκο. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να ανακαλυφθεί και πιό πριν σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι μεταρρυθμίσεις του εργατικού δικαίου, οι κρατικές ενισχύσεις των τραπεζών, οι περικοπές στην υγεία και στην εκπαίδευση, οι μαζικές εξώσεις των οικογενειών εκτός απασχόλησης ... πολλές από τις οποίες εφαρμόστηκαν από την ίδια την καταλανική κυβέρνηση.
Η CNT Καταλονίας και  Βαλεαρίδων χαιρετίζουν αυτό το πνεύμα ανυπακοής εναντίον ενός δικτατορικού κράτους, ενός εγκληματικού και φασιστικού κράτους και θέλουν να εκφράσουμε την ισχυρότερη καταγγελία μας για την καταπίεση εναντίον των εργαζομένων και εκείνων που την εκτελούν.
Οι άνδρες και οι γυναίκες στη CNT θα είναι εκείνοι που θα σταθούμε  ως ένα, υπερασπιζόμενοι τις γείτονες και τους συνπολίτες μας, όπως άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με μία αναρχοσυνδικαλιστική, και επομένως επαναστατική, οργάνωση .

από - 24/09/2017 10:49 μμ.


https://el.wikipedia.org/wiki/Καταλονία Εδώ όμως στο σημείο που αναφέρει τον Καταλανικό εθνικισμό αναφέρεται το κόμμα της αριστεράς σαν αριστερο-εθνικιστικό ρεπουμπλικανικό που μάλλον έχει επηρεάσει (εγώ το λέω αυτό)τους αναρχικούς. Δεν λέω κάτι υπέρ της μία ή της άλλης άποψης ωστόσο μου φαίνεται παράξενη η αυτονόμηση αυτή που έχει στοιχεία μάλλον ανιστόρητα και κουφά..

από ελευθεριακή κοινότητα 24/09/2017 11:31 μμ.


"Ως αναρχοσυνδικαλιστές, δεν πιστεύουμε ότι οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις εντός ενός καπιταλιστικού πλαισίου μπορούν να αντανακλούν την επιθυμία μας για κοινωνικό μετασχηματισμό, μια αλλαγή που θα σήμαινε την παραγωγή και την κατανάλωση μέσα στα χέρια των εργαζομένων. Εξαιτίας αυτού, οι καθημερινοί μας αγώνες δεν επικεντρώνονται στη δημιουργία νέων κρατών ή στη στήριξη κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε προς αλλού όταν οι καθημερινοί άνθρωποι δέχονται επίθεση και καταπιέζονται από οποιοδήποτε κράτος."

τώρα το που βλέπεις εσυ την επιρροή της εθνικιστικής αριστεράς στους αναρχοσυνδικαλιστές είναι άλλο θεμα

από συνάδελφος.... 17/11/2017 4:38 μμ.


Υπάρχουν συνάδελφοι και γείτονες των CNTίστας στη Βαρκελώνη που είναι αντίθετοι με την ανεξαρτησια... Και μάλιστα είναι αυτοί που ζουν στα εργατικά προάστια (εκτός και αν οι σύντροφοι της CNT μένουν στις μικροαστικές γειτονιές...οπότε έχουν άλλους γείτονες). Εξάλλου, όλα τα στοιχεία λένε -αυτό δεν το αμφισβητούν ούτε οι οπαδοί της ανεξαρτησίας- ότι ο πιο φτωχός και εργατικός κόσμος δεν είναι με την ανεξαρτησία.
Έχουν οι σύντροφοι της CNT "γραμμή" επαφής με αυτό τον κόσμο, ή παρασύρονται από τη θυρυβώδικη "μικροαστική δημοκρατία";;;;
Και φυσικά, η στάση τους είναι εντελώς διαφορετική από την παράδοση της CNT η οποία το 1934, όταν οι Καταλανοί εθνικιστές ξεσηκώθηκαν, οι CNT και FAI δεν κουνήθηκαν καθόλου προς υποστήριξή τους, παρά την καταστολή που υπέστησαν οι Καταλανοί εθνικιστές από το Ισπανικό κράτος.
Τέλος οι ναρχικοί και οι ελευθεριακοί στην Καταλωνία ποτέ δεν ήταν υπερ της ανεξαρτησίας, πάντα πάλευαν για το φεντεραλισμό.
Κρίμα! με μια τέτοια στάση η CNT και όποιοι άλλοι, γίνονται ουρά του Καταλάνικου εθνικισμού....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License