Καταλονία: Η CNT προειδοποιεί για απόβαση δυνάμεων καταστολής στο λιμάνι της Βαρκελώνης.

Στην πυρετώδη  ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Καταλονία λόγο της  απόπειρας ελέγχου και αποτροπής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, από την κυβέρνηση της Μαδρίτης , μέλη του  αναρχικού συνδικάτου της   CNT αναφέρουν ότι μονάδες καταστολής ταραχών της  εθνικής αστυνομίας έχουν αποσταλεί από όλη την Ισπανία και βρίσκονται στο λιμάνι της Βαρκελώνης, φαινομενικά σε προετοιμασία για να συντρίψουν κάθε σημαντική αναταραχή. απο το https://enoughisenough14.org/2017/09/21/cnt-warns-of-riot-cops-shipped-into-barcelona-docks


Η CNT προειδοποιεί για τις μονάδες καταστολής  που έχουν αποσταλεί στις αποβάθρες του λιμανιού της Βαρκελώνης

Στην πυρετώδη  ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Καταλονία λόγο της  απόπειρας ελέγχου και αποτροπής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, από την κυβέρνηση της Μαδρίτης , μέλη του  αναρχικού συνδικάτου της   CNT αναφέρουν ότι μονάδες καταστολής ταραχών της  εθνικής αστυνομίας έχουν αποσταλεί από όλη την Ισπανία και βρίσκονται στο λιμάνι της Βαρκελώνης, φαινομενικά σε προετοιμασία για να συντρίψουν κάθε σημαντική αναταραχή.

Οι λιμενεργάτες μέλη του  Portuaris CNT παρακολουθούν την αστυνομική κίνηση στις αποβάθρες   «πρίγκιπας της Ισπανίας» και  «Lepanto», όπου εντοπίστηκαν τρία μεγάλα ferri τα οποία φαίνονται να λειτουργούν ως κόμβοι αστυνομικών δυνάμεων, πιστών στην εθνική κυβέρνηση του PP (συντηρητική).

Ο Πρόεδρος της Ισπανίας Μάρινο Ραχόι έχει πάρει μια έντονα κατασταλτική γραμμή ενάντια στην περιφερειακή καταλανική κυβέρνηση για τα σχέδια της για αυτό που  ο Ραχόι ονομάζει το παράνομο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της 1η Οκτωβρίου. Χθες περιφερειακά διοικητικά γραφεία σε όλη την Καταλονία δέχθηκαν την αστυνομική επιδρομή και 14 άτομα κρατήθηκαν, προκαλώντας έντονη διαμαρτυρία και αγωνία στη Βαρκελώνη.

Η Μαδρίτη φαίνεται να ανησυχεί για την εμπιστοσύνη της αστυνομίας στο έδαφος, η οποία διοικείται από την κυβέρνηση της Βαρκελώνης και φέρεται να ήταν απρόθυμη να καταστείλει με την βία τις ολοένα και πιο έντονες διαμαρτυρίες στην περιφερειακή πρωτεύουσα. Μια κεντρικά οργανωμένη παρουσία εθνικής φρουράς που λειτουργεί από τις αποβάθρες φαίνεται να είναι το μέτρο αναμονής του  ΡΡ (Λαϊκό κόμμα) για την ταχεία επιβολή του ελέγχου, εάν τα γεγονότα κλιμακωθούν.

Σε μια ιδιαίτερα κυνική κίνηση, οι λιμενεργάτες υποπτεύονται ότι τουλάχιστον ένα από τα σκάφη έχει διαμορφωθεί σκόπιμα για να λειτουργήσει ως κέντρο τύπου και να «απαντήσει» σε ερωτήσεις από τη διεθνή κοινότητα:

Εικόνα από το λογαριασμό Twitter @PortuariosCNT

Η CNT στην Καταλονία συνολικά έχει μια πολύπλοκη σχέση με το κίνημα ανεξαρτησίας, παρόμοιο με εκείνο άλλων περιοχών της Ευρώπης, όπου η διεθνιστική πλευρά της αναρχικής πολιτικής αντικρούει τον αριστερό εθνικιστικό ακτιβισμό. Ως τάση, οι άνθρωποι τείνουν να ενταχθούν στην CNT από μια αντι-εθνικιστική προοπτική, αλλά αντιτίθενται σθεναρά στο είδος της αστυνομικής καταπίεσης που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες και θα οργανώσει μέτρα κατά των επιθέσεων στις πολιτικές ελευθερίες. Σε δήλωσή της χθες, η CNT Barcelona δήλωσε :

Υπό το πρίσμα των γεγονότων που έγιναν σήμερα, από την CNT Βαρκελώνης θέλουμε να δείξουμε την απόρριψή μας της καταστολής που υποβάλετε για άλλη μια φορά από  το ισπανικό κράτος. θεωρώντας πως χρήση βίας ενάντια στα πιο βασικά κοινωνικά δικαιώματα  αποκαλύπτει και πάλι το αληθινό πρόσωπο των  εξουσιών.

Η εργατική τάξη θα διατηρεί πάντοτε τη δύναμη να ξεπεράσει αυτά τα αυταρχικά παραδείγματα, γιατί αυτά υποστηρίζουν τις επιθέσεις των συμφερόντων της μπουρζουαζίας. Δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να αποτύχουν στην πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και ποτέ μα  ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε την υπεράσπιση των πιο βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License