Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απελευθερώνουν το 80% της Ράκκα


AL-RAQQA - Η γενική διοίκηση των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις τους πραγματοποίησαν μια επιχείρηση έκπληξη  εναντίον των μισθοφόρων του Iσλαμικού Χαλιφάτου στην πόλη Αλ-Ρακκά και απελευθέρωσαν μέσω αυτής της επιχείρησης πολλούς στρατηγικούς τομείς, δρόμους και εκατοντάδες οικογένειες που χρησιμοποιήθηκαν ως ανθρώπινες ασπίδες από το ΙΣΙΣ και έδειξαν ότι το 80% της περιοχής της al-Raqqa απελευθερώθηκε μέχρι σήμερα.

Η ενημέρωση ήρθε με μια δήλωση που κυκλοφόρησε από τη γενική διοίκηση των SDF σε σχέση με  τις τελευταίες εξελίξεις στην εκστρατεία απελευθέρωσης της Al-Raqqa απο τους μισθοφόρους του Ισλαμικού Χαλιφάτου σε συγχρονισμό με τις συγκρούσεις οι οποίες είναι εξερετικά έντονες  στο εσωτερικό της πόλης, που αποτελεί την ανακυρηχθήσα πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.

Η εκστρατεία στόχευσε ενισχυμένης οχύρωσης, στρατηγικές  περιοχές

Η γενική διοίκηση των SDF σημείωσε ότι οι δυνάμεις τους τις τελευταίες πέντε ημέρες ξεκίνησαν μια έκτακτη εκστρατεία που στόχευσε τις έντονα οχυρωμένες περιοχές στο βόρειο μέτωπο της πόλης και είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις μας ξεκινούν μια στρατιωτική εκστρατεία σε αυτό το μέτωπο που για τους  μισθοφόρους θεωρείται ως ασφαλής και ενισχυμένη λόγω του τεράστιου και πολύπλοκου χώρο της, που συμπεριλαμβάνει δρόμους κατοικιών και τα κτίρια των δημόσιων υπηρεσειών, όπως σιταποθήκες και μύλους και πίσω από αυτή είναι η περιοχή της Ταξιαρχίας 17 ου , που θεωρείται στρατηγικής σημασίας στρατιωτική περιοχή.

Η γενική διοίκηση επισήμανε επίσης ότι οι προηγούμενοι παράγοντες εκτός από τις αμυντικές οχυρώσεις που είχαν οι μισθοφόροι, και οι εκτεταμένες παγιδεύσεις, ναρκοθετήσεις και επιπλέον η σε μεγάλη κλίμακα χρήση των ανθρώπινων ασπίδων σε αυτό το μέτωπο ήταν που έκαναν τους μισθοφόρους του ΙΣΙΣ να πιστεύουν ότι οι SDF δεν θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν μια στρατιωτική εκστρατεία σε αυτό το μέτωπο προσθέτοντας ότι "η εκστρατεία ήταν πολύ ισχυρή στα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί σε χρόνο ρεκόρ και με τις λιγότερες απώλειες.

Περιοχές που έχουν απελευθερωθεί

Αναφερόμενη στις λεπτομέρειες της εκστρατείας «οι δυνάμεις μας προχώρησαν στον άξονα του εργοστασίου ζάχαρης στα βόρεια της πόλης καταστρέφοντας τις οχυρώσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου. και ξεπερνώντας τα πεδία των ναρκών και με ένα στρατιωτικό ελιγμό απελευθερώθηκε όλη η Ταξιαρχία του 17 ου και επίσης οι σιταποθήκες της πόλης κάτι που εξέπληξε τους μισθοφόρους του ΙΣΙΣ και τους εμπόδισε να πάρουν την πρωτοβουλία και να αναδιαταράξουν τις δυνάμεις τους. Ακολουθήσαμε τις ομάδες υποστήρηξης στο εσωτερικό των δρόμων και απελευθερώσαμε τους δρόμους Tishreen, al-Remela και al-Rowda εκτός από τους μύλους και πολλοί μισθοφόροι του Ισλαμικού Χαλιφάτου σκοτώθηκαν σε αυτές τις γειτονιές.

Εκατοντάδες οικογένειες απελευθερώθηκαν

Η γενική διοίκηση των SDF επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας που διήρκεσε 5 ημέρες, οι δυνάμεις των SDF μαζί με τις ειδικές μονάδες τους κατάφεραν να απελευθερώσουν εκατοντάδες οικογένειες και να τις παραδώσουν στις ασφαλείς περιοχές εκτός από την κατάληψη πολλών αποθηκών όπλων που ανήκουν σε μισθοφόρους του Χαλιφάτου.

Το 80% της al-Raqqa απελευθερώνεται

Η δήλωση επίσης περιελάμβανε ότι "με την πλήρη απελευθέρωση των συνοικιών και των δημόσιων εγκαταστάσεων μπορούμε να πούμε ότι το 80% της πόλης απελευθερώνεται και οι δυνάμεις μας θα ολοκληρώσουν την απενεργοποίηση και συλλογή των ναρκών και την εκδίωξη των τρομοκρατικών συμμοριών από την υπόλοιπη πόλη, απωθώντας τους μισθοφόρους που χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες που αντιτίθενται με τις ανθρώπινες αξίες και τις διδασκαλίες των θρησκειών.

Οι υπόλοιποι τρομοκράτες θα κυνηγηθούν

Η διοίκηση της SDF θεώρησε ότι « το βόρειο μέτωπο της Al-Raqqa που ξεσπάει μετά από μακρά ηρεμία αποτελεί μέρος του γενικού στρατιωτικού σχεδίου για την απελευθέρωση της πόλης με τις ελάχιστες απώλειες και το θεωρούμε ως το τελευταίο στάδιο της εκστρατείας οργής του Ευφράτη που τελείωσε και κατέστρεψε την  πιο τρομοκρατική και επικίνδυνη οργάνωση στη Συρία και υπογραμμίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις τρομοκρατικές ομάδες όπου κι αν βρίσκονται.

AH

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License