Ενημέρωση απο τι αντιστάσεις στις Η.Π.Α

https://itsgoingdown.org/all-the-news-you-didnt-even-know-was-going-down-septmid


Ο τυφώνας Irma τελείωσε, αλλά τα σημάδια που άφησε η καταιγίδα αποκαλύπτουν τις δραστικές αντιφάσεις και τα προβλήματα που έρχονται στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αγώνες ξεσπούν σε διάφορα μέρη της Βόρειας Αμερικής. Όπως συνέβη με τον Harvey, πολλοί άνθρωποι που επηρεάζονται από τη θύελλα δεν θα είναι σε θέση να πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφάλιση και θα πρέπει αντ 'αυτού να βασίζονται σε κάποιο είδος κυβερνητικού προγράμματος, κυρίως σε δάνεια. Σε ορισμένες περιοχές της Φλόριντα, η υποβαθμισμένη υποδομή σημαίνει ότι μερικοί άνθρωποι δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, οι φτωχοί, οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που αποκλείονται από την καθημερινή ζωή είναι οι πιο ευάλωτοι. Ήδη, πολλοί ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους αφού ήταν κλειδωμένοι σε ένα οίκο ευγηρίας και εκτέθηκαν σε μεγάλη ζέστη μετά την καταιγίδα , παρά το γεγονός ότι ζήτησαν βοήθεια τρεις φορές πριν ψηθούν ζωντανοί. Εν τω μεταξύ, τα κύματα καύσωνα ακόμη και στην περιοχή του κόλπου σκοτώνουν ανθρώπους , καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αρχίζει να έχει πραγματικές συνέπειες για όσους ζουν ακόμα και στην καρδιά της αυτοκρατορίας.

Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση όλο και περισσότερο δείχνει να είναι ένας αυτοδύναμος οργανισμός για τις ελίτ και δεν είναι σε θέση να εκτελεί βασικές λειτουργίες και να παρέχει υπηρεσίες για την πλειοψηφία του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, καθώς το Trump προσπαθεί να καταλήξει σε συμβιβασμό με τους Δημοκρατικούς σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του τερματισμού του προγράμματος DACA, ο οποίος καταστροφικά βοήθησε να τεθεί σε κίνηση, ένα μεγάλο μέρος της βάσης του απειλεί να αποχωρήσει μαζικά απο αυτόν  . Κάποιοι θεωρούν ότι ένας τέτοιος συμβιβασμός μεταξύ Trump και Δημοκρατών θα σήμαινε τη διατήρηση της DREAMers σε κατάσταση δεύτερης κατηγορίας με ταυτόχρονη συνέχιση της στρατιωτικοποίησης των συνόρων .

Εν τω μεταξύ, η παρουσίαση των δεδομένων της απογραφής του 2016 επιβεβαιώνει μόνο όσα όλοι μας ζούμε ήδη: η κοινωνική ανισότητα αυξάνεται μαζί με το χρέος και το κόστος ζωής . Η έκθεση αυτή δημοσιεύτηκε εν μέσω ώθησης της διοίκησης του Trump να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις , να επιβάλει τη «μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης», η οποία θα σημαίνει υψηλότερο κόστος και λιγότερη φροντίδα για εκατομμύρια και θα συνεχίσει να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες πλούτου από τα χέρια των φτωχών και της εργατικής τάξης και στα χέρια της νεοφιλελεύθερης ελίτ.

Η αντίσταση των ιθαγενών

Η αντίσταση στην Kinder Morgan από τα πρώτα έθνη στη λεγόμενη Βρετανική Κολομβία συνεχίζεται και οι άνθρωποι κατασκευάζουν μικρά σπίτια στην πορεία ενός υπο κατασκευή αγωγού :

Αντί για ένα αμφιλεγόμενο αγωγό μήκους 1.150 χιλιομέτρων, μία ομάδα ιθαγενών υπερασπιστών της γης και οι σύμμαχοί τους βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα σπίτι επτά με δώδεκα πόδια κοντά στο Kamloops, BC. Λένε ότι είναι το πρώτο από τα δέκα που θα τοποθετηθούν κατά μήκος της έκτασης των 518 χιλιομέτρων, όπου η επέκταση της οροσειράς των Trans Mountain διασχίζει το έδαφος του Uncle Secwepemc. Μια συνέλευση Secwepemc νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι  δήλωσε την αντίθεσή της στον αγωγό .

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η ηγέτης του σχέδιου κατασκευής Kanahus Manuel λέει ότι οι μικρο-κατοικίες θα μπλοκάρουν το έργο από το να χτιστεί.

Ο τεράστιος πετρελαϊκός γίγαντας του Τέξας επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι  εξακολουθεί να σχεδιάζει να σπάσει το έδαφος για το έργο διαστολής Trans Mountain . Η εταιρεία προφανώς θα πρέπει τώρα να διακόψει τη φιλική προς το περιβάλλον στέγαση στη γη των ιθαγενών εάν πρόκειται να μεταφέρει με επιτυχία 900.000 βαρέλια πίσσας από την Alberta την ημέρα στη νότια ακτή της Βρετανικής Κολούμπια.

 

Στο Γουίνιπεγκ, ένας δικαστής διέταξε ένα στρατόπεδο διαμαρτυρίας να εκκενωθείει :

Διαδηλωτές που καταλαμβάνουν το πάρκο του Parker Lands στο Γουίνιπεγκ παραγγέλθηκαν από έναν δικαστή να εγκαταλείψουν την περιοχή και να καθαρίσουν όλα τα υπάρχοντά τους μέχρι τις 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Η διαταγή αποτελεί μέρος μιας απόφασης που εκδώθηκε από το Δικαστικό Μέγαρο του Queen's Bench Justice James Edmond την Πέμπτη απόγευμα.

Το πάρκο Parker Lands αποκτήθηκε σε μια ανταλλαγή γης με την πόλη του Winnipeg από δύο  εταιρείες συνδεδεμένες με την τοπική «ανάπτυξη».

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το ακίνητο Fort Garry με δύο καταυλισμούς από τον Ιούλιο. Αντιτίθενται στην εκκαθάριση των δασικών περιοχών στην ιδιοκτησία και υποστηρίζουν ότι η περιοχή έχει ιστορική και πολιτιστική σημασία για τις κοινότητες του Μετί και των ιθαγενών.

Οι εργασίες για το ακίνητο - τις οποίες οι ιδιοκτήτες χαρακτήρισαν ως "προ-ανάπτυξη" - έπαψαν με την άφιξη των διαδηλωτών στις 14 Ιουλίου.

ACAB

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στο Σαιντ Λούις, αφού ένας δικαστής αθώωσε τον Jason Stockley για τη δολοφονία ενός αφροαμερικανικού άνδρα, του Anthony Lamar Smith, το 2011.

Οι διαδηλωτές έχουν μπλοκάρει τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους, και ορισμένοι από τους διαδηλωτές είναι οπλισμένοι. Μια αναφορά που συνοδεύει την εικόνα στην κορυφή αυτής της στήλης έγραφε:

Οι άνδρες κρατούν τα τουφέκια καθώς περπατούν με μια ομάδα διαδηλωτών, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο κέντρο του Σαιντ Λούις, αφού ένας δικαστής βρήκε έναν λευκό πρώην αστυνομικό του Σαιντ Λούις, Jason Stockley, οτι δεν είναι ένοχος δολοφονίας πρώτου βαθμού στο θάνατο ενός μαύρου άνδρα,του  Anthony Lamar Smith.

Τη στιγμή της γραφής, οι διαμαρτυρίες συνεχίζουν και αυξάνονται ακόμα περισσότερο:

 

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαιντ Λούις   έκανε tweeted το βράδυ της Παρασκευής ότι οι διαμαρτυρίες «δεν θεωρούνται πλέον ειρηνικές», καθώς οι διαδηλωτές έριξαν μπουκάλια σε αξιωματικούς, έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινλητων της αστυνομίας, αγνοούσαν σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις των μπάτσων να αδειάσουν το δρόμο - τελικά αφήνοντας τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς τραυματισμένους.

 

Twitter Ads info and privacy

Θανάτωση του μαύρου φιδιού

Στο Χάμιλτον, οι αγωγοί πετρελαίου του Οντάριο σαμποτάρθηκαν σύμφωνα με ένα ανώνυμο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε στα  Αναρχικά Νέα : 

Οι αγωγοί είναι πόλεμος. Ένας πόλεμος που χτίστηκε από την ακόρεστη απληστία των εταιρειών που έχουν νομιμοποιήσει τη βία κατά της γης και της ζωής της. Η αποφασιστικότητά μας μέσα σε αυτόν τον αγώνα εντείνεται με κάθε θορυβώδη επίθεση που εγκαινιάζει η Enbridge. κάθε φορά που απορρίπτουν τις ανησυχίες και τα αιτήματα των ιθαγενών εθνών. Κάθε δικαστική απόφαση. Κάθε πράξη εκφοβισμού. Κάθε ψεύδος ή ψευδής αξίωση ασφάλειας ή αναγκαιότητας. Έχουμε αρκετά.

Έτσι, όταν η Enbridge άρχισε να μεταφέρει τμήματα αγωγών για την επέκταση της γραμμής 10, ξεκινήσαμε να τις σαμποτάρουμε.

Υπάρχουν τεράστια δίκτυα υποδομής αγωγών σε όλο το νησί των χελωνών. Είναι απαράδεκτοι. τέλειες ευκαιρίες για αποτελεσματική άμεση δράση που δεν βλάπτει τίποτα παρά την κατώτατη γραμμή της πετρελαϊκής εταιρείας. Είναι σε αυτό το πνεύμα που βρεθήκαμε να κάνουμε μακριές περιοδείες κάτω από το  φεγγάρι μέσα από τις τάφρους της φρεσκοκομμένης γραμμής10. Οπουδήποτε αισθανόμασταν την ώθηση, τρυπούσαμε τρύπες διαφόρων μεγεθών σε τμήματα αγωγών, ενώ διασκορπίζουμε διαβρωτικά μέσα σε άλλους.

Το κάνουμε αυτό σε αλληλεγγύη με τους αυτόχθονες λαούς αυτής της περιοχής. Ένας λαός που έχει εκτοπιστεί, απειλείται και δολοφονήται από τις πρώτες αφίξεις αποικιοκρατίας - οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αυτή τη βία. Αυτός που υποφέρει τις συνέπειες αυτής της αποικιακής καπιταλιστικής κοινωνίας και των βιομηχανιών που την οδηγούν.

Έτσι – προς την Enbridge: Θα πρέπει να αντικαταστήσετε κάθε τελευταίο τμήμα της γραμμής 10 που έχει διανεμηθεί μέχρι τώρα. Το λέμε αυτό επειδή φροντίζουμε για το περιβάλλον και δεν μας νοιάζει για εσάς - πάρτε το έτσι σοβαρά. Και για κάθε δολάριο που ξοδεύεται από τα ιθαγενή έθνη ή άτομα για την υπεράσπιση των εδαφών τους, σκοπεύουμε να σας κοστίσει δέκα φορές περισσότερο.

Για το κοινό: Είναι στο χέρι σας να κρατάτε την Enbridge υπεύθυνη - σε ό, τι κάνουν. Μην τους αφήνετε να διακινδυνεύσουν τη ζωή σας εγκαθιστώντας αγωγούς που τώρα γνωρίζουν ότι έχουν στοχοποιηθεί. Μην τους αφήνετε να διακινδυνεύουν ζωές εγκαθιστώντας αγωγούς.

Στο Ουισκόνσιν :

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, μετά την παρεμπόδιση της εισόδου σε εργολάβο του αγωγού Enbridge στο Superior.

Ήταν η έκτη  διαμαρτυρία αποκλεισμού σε περίπου τρεις εβδομάδες από τους ανθρώπους που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως προστάτες νερού, και ο πρώτος μέσα στα όρια της πόλης.

Οι διαδηλωτές κατά του σχεδίου Γραμμής 3 κλειδούσαν στα οχήματά τους και προσπάθησαν να μπλοκάρουν δύο πύλες έξω από τις εισόδους στην εγκατάσταση Michels Corp. στη Λεωφόρο Stinson. Οι αρχές έφτασαν μαζικά και, μετά από ώρες διαπραγματεύσεων, κατέληξαν να κόβουν τις  κλειδαριές που χρησιμοποιούν οι διαδηλωτές.

"Προσπαθήσαμε πρώτα να διαπραγματευτούμε", δήλωσε ο βοηθός ανώτερος αστυνομικός Matt Markon. "Ως έσχατη λύση έπρεπε να τους βγάλουμε από τις θέσεις που είχαν θέσει."

Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν σε κατηγορίες που αφορούσαν πλημμελήματα που κυμαίνονταν από την παραβίαση και την αντίσταση στη σύλληψη μέχρι την ατασθαλία συμπεριφοράς -. Έμειναν στη φυλακή της κομητείας Douglas από την Πέμπτη το απόγευμα.

Στο Τενεσί, αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν στο Tennessee Gas Co HQ :

Ένας άλλος γύρος διαμαρτυριών και συλλήψεων κατά των αγωγών προστέθηκε την Τετάρτη τους αδιάλλακτους αγωγούς και έφερε περισσότερους από 20 στρατιώτες της πολιτειακής αστυνομίας της Μασαχουσέτης στην περιοχή.

Συνολικά δέκα ακτιβιστές συνελήφθησαν στο τοπικό τείχος της Tennessee Gas Pipeline Co. ή κοντά στο κεντρικό δρόμο South Beech Plain Road, ένας χωματόδρομος που διασχίζει μια φάρμα και τους σχεδόν ολοκληρωμένους και υπάρχοντες αγωγούς φυσικού αερίου της εταιρείας.

Οι διαδηλωτές από τη Συμμαχία Sugar Shack Alliance και το στρατόπεδο προστασίας των υδάτων στην Κεντρική Μασαχουσέτη ξεκίνησαν τον αποκλεισμό γύρω στις 11 π.μ. ενώ μια άλλη ομάδα που αυτοαποκαλείται "ροζ αστυνομία" χτύπησε την πόρτα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και παρουσίασε ένα ψεύτικο ένταλμα σύλληψης για τον εκτελεστικό πρόεδρο της Kinder Morgan Τον Richard Kinder και τον πρώην αντιπρόεδρο William Morgan. 

Η Kinder Morgan είναι η μητρική εταιρεία του αέριου του Tennessee.

Εν τω μεταξύ, στη Λουιζιάνα, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συρρέουν στα στρατόπεδα διαμαρτυρίας :

Όποτε οι Συνεργάτες Μεταφοράς Ενέργειας τελικά σκάψουν το έδαφος, θα βρουν τους κάτοικους της Λουιζιάνα να μπλοκάρουν το έργο - κυριολεκτικά. Οι ακτιβιστές, οι πνευματικοί ηγέτες και οι αυτόχθονες διοργανωτές πέρνοντας έμπνευση από το στρατόπεδο Standing Rock δημιούργησαν το στρατόπεδο L'Eau Est La Vie ("Το νερό είναι ζωή" στην ιθαγενή-γλώσσα Houma). Ο μικρός καταυλισμός επιπλέει σε μια άγνωστη τοποθεσία στους βάλτους. Όποιος θέλει να ενταχθεί στο στρατόπεδο πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά πρώτα για να εξαλείψει τους δυνητικούς διωγμούς.

Ο καταυλισμός L'Eau Est La Vie δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει εμπνευστεί από το Standing Rock. Η Elise Gerhart, ηγέτης του Camp White Pine στη νότια Πενσυλβάνια, προσχώρησε επίσης στο float το Σάββατο. Ενώ οι διοργανωτές της L'Eau Est La Vie έκαναν τα βουνά, ο Gerhart και το στρατόπεδό του έχουν μια διαφορετική προσέγγιση: έχτισαν το στρατόπεδό τους στα κλαδιά τριών λευκών πεύκων που παραμένουν στο μονοπάτι του αγωγού Mariner East 2. Το στρατόπεδο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Gerhart, αλλά οι Sunoco έχουν διεκδικήσει τη γη χρησιμοποιώντας επιφανείς τομείς. Ένας δικαστής διέταξε πρόσφατα το   στρατόπεδο White Pine να διαλυθεί ή να αντιμετωπίσει τη σύλληψη, αλλά η κατασκήνωση στα  δέντρα  εξακολουθεί.

Δεδομένου ότι η γέφυρα Bayou δεν έχει ακόμη αρχίσει να κατασκευάζεται, οι κατασκηνωτές L'Eau Est La Vie δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως στην Πενσυλβανία ή στο Standing Rock. Αλλά είναι έτοιμοι. Προς το παρόν, επικεντρώνονται στην προσευχή και τη διαμαρτυρία, αλλά οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα σταθούν φυσικά στο δρόμο της ETP, εάν είναι απαραίτητο.

"Είμαστε στα δέντρα, είμαστε στο νερό, είμαστε στο λιβάδι, είμαστε σε bayous", δήλωσε ο Foytlin. "Δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσει αυτή η εταιρεία να διατηρήσει τους τρομακτικούς τρόπους της."

Το στρατόπεδο White Pine,  έχει εκδώσει προειδοποίηση προσπάθειας διείσδυσης. Γράφουν :

Πίσω τον Ιούνιο του 2017, το  Camp White Pine  γνώρισε μια ανοδική τάση στην απόπειρα διείσδυσης. Ορισμένες οντότητες απέστειλαν τουλάχιστον 3 εισβολείς στην περιοχή του Huntingdon  χρησιμοποιόντας διάφορες τακτικές για να προσπαθήσουν να σχεδιάσουν το δρόμο τους στο κίνημα.

Μία από αυτούς αποκαλούσε τον εαυτό της "Aly Patrick." Έφτιαξε επαφή με έναν τοπικό άνθρωπο ο οποίος είχε διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην υποστήριξη των προσπαθειών του Gerharts για  # StopETP  από πέρυσι, ενώ αυτός ο τοπικός κάτοικος εργάζεται σε δημόσιο χώρο. Τους  συνομίλησε, ισχυριζόμενος ότι είχε μετακομίσει στην περιοχή λόγω της λίμνης και επειδή η δουλειά της στο διαδίκτυο επέτρεψε τις ελευθερίες της. Έθεσε πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε στο ερώτημα ποιος ήταν ο συγκεκριμένος "ηλεκτρονικός" εργοδότης της. Ήρθε σε δημόσιες συναθροίσεις και ήταν απίστευτα ενθουσιώδης. Ωστόσο, απέφυγε στρατηγικά τις κάμερες σε αυτά τα γεγονότα.

Η "Aly" ισχυρίστηκε ότι δεν χρησιμοποιεί καμία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Βρήκαμε μια εικόνα της ούτως ή άλλως, που ελήφθη σε μία από τις συγκεντρώσεις που παρακολούθησε. Τελευταία εθεάθη να  οδηγεί ενα λευκό sedan με πινακίδες Virgina και έδωσε έναν αριθμό τηλεφώνου με κώδικα περιοχής Tennessee. Παρακαλώ μοιραστείτε τα δίκτυά σας και βοηθήστε να βεβαιωθείτε ότι η "Aly" δεν καταφέρνει ποτέ να διεισδύσει σε κινήσεις προστασίας νερού.

Σπάστε τα σύνορα.

Πάνω από 3.000 μαθητές του Λυκείου του Μπέρκλεϊ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σχολείο τους σε αλληλεγγύη με τους συμμαθητές που είναι παραλήπτες της DACA :
 

Οι μαθητές γυμνασίου του Μπέρκλεϊ την Παρασκευή αποχώρησαν από τις τάξεις τους και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την πανεπιστημιούπολη τους για να διαμαρτυρηθούν για το τέλος του προγράμματος DACA.

Περίπου 3.000 μαθητές άφησαν τα μαθήματά τους λίγο πριν την τρίτη περίοδο, φωνάζοντας: "Δεν υπάρχει απαγόρευση! Δεν υπάρχει τοίχος! Εκπαίδευση για όλους! "

 

Οι μεγάλες διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν επίσης σε μεγάλες πόλεις.

Ταξικός Πόλεμος

Wobblies υποστηρίζουν μια απεργία δασκάλων στο Βερμόντ:

 

  

Στο Πόρτλαντ, μέλη της Ένωσης Εργαζομένων Burgerville, wobblies και κοινοτικές ομάδες συμμετέχουν σε μια εβδομάδα δράσης για ενοικιαστές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

 

Bash the Fash

Ο δισεκατομμυριούχος καραγκιόζης Μίλο Γιανναπούλος ξεκίνησε την εβδομάδα της «ελεύθερης ομιλίας» του στο UC Berkeley με έναν ομιλητή που κανένας νεότερος από 50 χρόνων δεν ενδιαφέρεται να ακούσει, τον Ben Shapiro. Μέχρι και 1.000 εμφανίστηκαν έξω από την ομιλία για να αντιμετωπίσουν τους ακροδεξιούς που βγήκαν από τις τρύπες τους για να φωνάζουν για λίγο τις φυλετικές κακοποιήσεις στην ομαδική συζήτηση. 

 

Οι σπουδαστές στο UC Berkeley πραγματοποίησαν επίσης καθιστική διαμαρτυρία σε ένα κτίριο και  ζήτησαν να ξεκινήσουν τις  επόμενες εβδομάδες  δράσεις και  μαζικές εκδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη. Ελέγξτε το Berkeley Antifa για μελλοντικές ενημερώσεις:
 

Στη Μινεάπολη,  φοιτητές πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση:

 

J20: Κατάρρευση των κατηγοριών – το δόγμα της Συλλογικής ευθύνης

Ένας δικαστής κατέθεσε  μια πρόταση για να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον J20 συλληφθέντων , πράγμα που σημαίνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται:

Ένας ανώτερος δικαστής του DC αρνήθηκε μια σειρά κινήσεων για να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον των περίπου 200 ανθρώπων που κατηγορούνται για την καταστροφή ιδιοκτησίας και το χάος στο κέντρο της πόλης DC την ημέρα της ανάλυψης της προεδρίας Τραμπ.

Εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα και άλλες κατηγορίες απειλούνται με  δεκαετίες στη φυλακή . Δεκάδες  δικηγόροι υπεράσπισης συσκευάστηκαν σε αίθουσα συνεδριάσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο DC στα τέλη Ιουλίου  για να υποστηρίξουν ότι αυτές οι κατηγορίες πρέπει να απαλειφθούν, διότι το κατηγορητήριο αντιμετώπισε τους κατηγορούμενους ως μια μεγάλη ομάδα και όχι ως άτομα.

"Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι ο πελάτης μου είναι υπεύθυνος για κακούργημα - όλα όσα έχουν διαπιστώσει είναι  ότι συνελήφθη , ούτε καν αυτό που έκανε κατά τη διάρκεια της πορείας", υποστήριξε ο δικηγόρος υπεράσπισης Veronice Holt τον Ιούλιο. "Δεν μπορείτε απλά να πείτε:" Όσους  άνθρωπους η κυβέρνηση συνέλαβε πρέπει να δικαστούν ".

Αλλά η δικαστής Lynn Leibovitz γράφει στην απόφασή της ότι το έγγραφο κατηγορίας έχει όλη την απαραίτητη ιδιαιτερότητα για να δικαστεί. Η κυβέρνηση λέει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν ως μέρος του « μαύρου μπλοκ », χρησιμοποιώντας αυτές τις τακτικές για να διαπράξουν βία και να αποφύγουν την ταυτοποίηση. Επειδή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υποβοηθητική βοήθεια και τη συνωμοσία, "κάθε εναγόμενος που κατηγορείται στο κατηγορητήριο μπορεί να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις άλλων που φέρονται στο κατηγορητήριο", γράφει ο δικαστής.

  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License