Η Κοινοτική Αντίσταση στο Αμερικανικό Νότο ρίχνει το γάντι στα Σχέδια των Αγωγών

http://earthfirstjournal.org/newswire/2017/09/15/community-resistance-in-the-south-is-throwing-a-major-wrench-in-pipeline-plans

 

Την περασμένη εβδομάδα, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Δυτικής Βιρτζίνιας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την άδεια για την ποιότητα του νερού για τον αγωγό Valley Valley, ενώ ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, Roy Cooper, μόλις ανακοίνωσε ότι η DEQ θα καθυστερήσει την απόφαση χορήγησης άδειας για την ποιότητα του νερού για τον Atlantic Coast Pipeline μέχρι τον Δεκέμβριο.

Παρόλο που καμία από αυτές τις αποφάσεις δεν είναι το τελικό θανάσιμο πλήγμα για αυτά τα καταστρεπτικά έργα αγωγών, αντιπροσωπεύουν σημαντικές νίκες για τις προσπάθειες της λαϊκής βάσης σε ολόκληρο τον Νότο για την καταπολέμηση των βρώμικων ενεργειακών έργων. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν βγήκαν από την καλοσύνη της καρδιάς των κρατικών κυβερνήσεων. Ήρθαν επειδή τα ισχυρά κοινωνικά κινήματα τους ανάγκασαν να το κάνουν.

Αυτές οι αποφάσεις ήρθαν ως οι ακτιβιστές πραγματοποίησαν συντονισμένες πολλαπλές διαμαρτυρίες σε VA και NC εναντίον των γραμμών αγωγών μεταφοράς. Στη VA, έγιναν διαμαρτυρίες σε κάθε γραφείο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ποιότητας της πολιτείας, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό τηςέδρας της DEQ στο Ρίτσμοντ, με αποτέλεσμα 19 συλλήψεις. Εν τω μεταξύ, στο NC, μια ομάδα ακτιβιστών διεξάγει μια καμπάνια δύο εβδομάδων  μπροστά από την έδρα της DEQ στο Raleigh και προγραμματίζει  μία μεγάλη συγκέντρωση στις 20 Σεπτεμβρίου. Μία συγκέντρωση αλληλεγγύης διεξήχθη επίσης στο γραφείο της DEQ στο Asheville, NC, η δεύτερη διαμαρτυρία κατά του Atlantic Coast Pipeline  σε ένα μήνα.

 

Στην Βιρτζίνια οι γαιοκτήμονες κατά μήκος της διαδρομής του Pipeline Mountain Valley ήταν επιτυχείς στη χρήση άμεσης δράσης για να διατηρήσουνεπανειλημμένα τους επιθεωρητές αγωγών μακριά από τη γη τους . Παρά τα βρώμικα κόλπα από την εταιρεία έρευνας, τα μέλη της κοινότητας μπόρεσαν να συναντηθούν για να μπλοκάρουν τις διαδρομές των επιθεωρητών, προκαλώντας δαπανηρές καθυστερήσεις για τους κατασκευαστές αγωγών.

Τόσο η ακτή του Ατλαντικού όσο και οι αγωγούς βουνοπλαγιάς θα φέρουν τεράστιες ποσότητες αερίου από τη Δυτική Βιρτζίνια στη Βιρτζίνια, ενώ ο Atlantic Coast Pipeline  θα συνεχίσει στη Βόρεια Καρολίνα. Εάν κατασκευαστούν, οι αγωγοί θα οδηγήσουν σε εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ισοδύναμους με την κατασκευή δεκάδων νέων σταθμών άνθρακα ή την προσθήκη εκατομμυρίων νέων αυτοκινήτων στο δρόμο. Αυτοί οι αγωγοί δεν είναι ακόμα νεκροί, αλλά αν συνεχιστεί η ισχυρή κοινοτική οργάνωση και η άμεση δράση, είναι πιθανό να μην είναι μακριά απο αυτόν τον κόσμο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License