Ανακοίνωση της CGT μπροστά στην αυξανόμενη ένταση της κρατικής καταστολής


Από το CGT της Καταλονίας εκφράζουμε τη δέσμευσή μας για ενεργητική υπεράσπιση της ελευθερίας απο κάθε μορφή κρατικής καταστολής.

 
Ενόψει των καταπιεστικών γεγονότων όπως αναφορές στα μέσα ενημέρωσης,  περιορισμός στην ελευθερία έκφρασης, συναρθροισης, αναστολής ή περιορισμούς δικαιωμάτων και δικαστικές κλήσεις με απειλή συλλήψεως, από την CGT της Καταλονίας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι:

1. Παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση για δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου απέχει πολύ από αυτό που θεωρούμε μια πλήρη διαδικασία προς την αυτοδιάθεση, από την οργάνωσή μας, θεωρούμε απαράδεκτη την αυταρχική απάντηση από τις κεντρικές κυβερνητικές και κρατικές διοικήσεις.

2. Μας ανησυχεί και μας θέτει σε κατάσταση συναγερμού ότι η κλιμάκωση της καταστολής που βιώνουμε αυτές τις μέρες και αναμένεται να επιτείνεται μέσα στις επόμενες μέρες θα εδραιώσει μια περικοπή των χώρων της συλλογικής συμμετοχής. Και είμαστε επίσης αγανακτισμένοι ότι εκτός από το της 1ης-Οκτώβρη δημοψήφισμα, αυτή η παλινδρόμηση συνεχίζετε και σε άλλους τομείς, όπως η εργασία και άλλες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Ιστορικά, όταν οι φασιστικές συμπεριφορές έρχονται μέσα από την πόρτα, δεν φεύγουν ποτέ αν δεν εκδιωχθούν.

3. Δεδομένου ότι η CGT της Καταλονίας εκφράσει τη δέσμευσή μας για την ενεργό προάσπιση της ελευθερίας και ενάντια σε όλες τις μορφές της κρατικής καταστολής. Καλούμε τα μέλη, τους συνεργάτες μας και τα συνδικαλιστικά οργανά  μας να εφαρμόσουμε αυτές τις αρχές στο δρόμο και, όπου απαιτείται, ενάντια στην καταστολή και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που δεν θα επιτρέψουμε να υφαραρπαγούν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License