Η κοινοτική δράση ακυρώνει φασιστική συνάντηση στη Ρώμη

http://libcom.org/news/community-action-shuts-down-fascist-meeting-rome-13092017Στη Ρώμη, εκατοντάδες αντιφασίστες κάτοικοι ακύρωσαν μια συνάντηση μεταξύ φασιστών και τοπικού συμβουλίου, συγκρουόμενοι με τραμπούκους της άκρα δεξιάς οργάνωσης Casapound καθώς και με την αστυνομία  που τους υπερασπίστηκε.

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου που συστάθηκε για να συζητήσει την τύχη ενός μεταναστευτικού κέντρου υποδοχής του Ερυθρού Σταυρού στη γειτονιά του Tiburtino III στη Ρώμη, που καλέστηκε κατόπιν αιτήματος της Casapound. Οι ακτιβιστές της τοπικής κοινότητας επέκριναν ότι η ακροδεξιά ομάδα συμπεριλήφθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ενώ δεν επιτράπηκε  να συμμετέχουν ομιλιτές υπέρ των μεταναστών ή ομάδες τοπικών κατοίκων.

Περίπου 30 φασίστες έγιναν δεκτοί στη συνεδρίαση του συμβουλίου μέσω μιας πλευρικής εισόδου στο σπίτι ενός ηλικιωμένου, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ωστόσο, η συνάντηση ακυρώθηκε λόγω φόβων για την ασφάλεια, καθώς οι αντιφασιστές μαζεύτηκαν έξω. Οι αντιφασιστές ήταν τελικά σε θέση να σπάσουν τις αστυνομικές γραμμές και να επιτεθούν στους φασίστες της Casapound με ζώνες, σπρέι πιπεριού και λοστάρια απο σημαίες. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις μάχες, ο πιο σοβαρά ήταν ένας από τους φασίστες, που χτύπησε στο κεφάλι από ένα αντικείμενο που ρίχτηκε στο κεφάλι του.

Οι μονάδες καταστολής ταραχών χρειάστηκε τελικά να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης, μεταφέροντας τους αντιφασιστές μακριά από την είσοδο της συνάντησης και τελικά δίνοντας στους φασίστες αστυνομική συνοδεία μακριά από τη συνάντηση αργότερα.

Σε μια δήλωση του Nodo Territoriale Tiburtina , ένας συντονισμός τοπικών κοινοτήτων από την περιοχή, δήλωσε ότι "εκατοντάδες κάτοικοι έφτασαν στους δρόμους για να σταματήσουν την έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου στο Tiburtino III".

"Η συνάντηση, που κλήθηκε από την πλευρά του εκφοβισμού από το Casapound και εγκρίθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακυρώθηκε χάρη στην αποφασιστικότητα της γειτονιάς να μην δεχτεί την εργαλιοποίηση, τον εκφοβισμό και την υποκίνηση του πολέμου μεταξύ φτωχών από ολόκληρη την ακροδεξιά.

"Εισήλθαν στη γειτονιά ως εξωτερικό σώμα, προστατευμένο και συνοδευόμενο από την αστυνομία, ενώ η αντιρατσιστική και δημοκρατική διαδήλωση μπλοκαρίστηκε από τη δημόσια συνάντηση.

"Επαναλαμβάνουμε με δύναμη ότι ολόκληρη η ποικιλία νεοφασιστών δεν είναι ευπρόσδεκτη, ούτε στο Tiburtino ούτε στην υπόλοιπη πόλη".

 
Ο Tiburtino III απορρίπτει τα ρατσιστικά ψέματα

Το μεταναστευτικό κέντρο υποδοχής στη Ρώμη έχει καταστεί ένας αλεξικέραυνος για το αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα και τη φασιστική δραστηριότητα στην πόλη. Στις 6 Σεπτεμβρίου, ο κ. Casapound εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου για να ζητήσει το κλείσιμο του κέντρου, ενώ ένας τσακωμός  που συνέβη την ίδια μέρα μεταξύ ενός τοπικού κατοίκου και ενός μετανάστη που στεγαζόταν στο κέντρο χρησιμοποιήθηκε από τοπικά και εθνικά μέσα ενημέρωσης ως «απόδειξη» ότι οι μετανάστες φέρνουν εγκληματικότητα στην περιοχή και θέτουν σε κίνδυνο τους ντόπιους.

Εν τω μεταξύ, η Casapound έχει μακρά ιστορία βίας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα δραστήρια στη Ρώμη και στην γύρω περιοχή. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ένας 24χρονος δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα 15 φασιστών της Casapound γιατί μοιράστηκε ένα σατιρικό μήνυμα στο Facebook σχετικά με την ομάδα, ενώ τον Ιούνιο μια ομάδα τραμπούκων της Casapound κινηματογραφήθηκαν απειλώντας μεταπωλητές πωλητές δρόμου στην παραλία Ostia.

Επιπλέον, η Casapound  από καιρό απολαμβάνει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κυβέρνηση στη Ρώμη. Ο Gianni Alemanno, δήμαρχος από το 2008-2013, ήταν ο ίδιος ένας μακροχρόνιος φασίστας ακτιβιστής και προσφέρθηκε να αγοράσει το κοινωνικό κέντρο της Casapound για αυτούς, με κόστος 11,8 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, πολλοί φασίστες, από την Casapound και τις συναφείς ομάδες, προσλήφθηκαν στην τοπική κυβέρνηση, έγινε εθνικό σκάνδαλο με την ονομασία «fascistopoli».

Παρόλο που ο Αλεμάννο δεν είναι πλέον στην εξουσία, ο σημερινός δήμαρχος από το λαϊκιστικό Κίνημα των πέντε Αστέρων δίνει λίγες ελπίδες στους μετανάστες και τους αντιρατσιστές, με το κόμμα σε μια επίσημη συμμαχία με το UKIP στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

https://youtu.be/OvuLwzaa1JQ
https://youtu.be/FzOB0XS6OUg

Ενημέρωση: 15/09/2017

Νέο υλικό έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενός μέλους της Casapound που επιτίθεται εναντίον άλλου με μια ζώνη μετά από το λάθος του να τον θεωρήσει ως αντιφασίστα. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License