Γαλλία: Οι αναρχικοί στηρίζουν την Γενική Απεργία

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση του κώδικα εργασίας (νόμοι που διέπουν τους όρους απασχόλησης), μεταρρύθμιση των συντάξεων: η κυβέρνηση του Macron είναι εκεί για να ολοκληρώσει την καταστροφή όσων έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι. Έτσι, οι αγωνιστές στη Γαλλία καλούν τους εργαζόμενους να αντλήσουν τα διδάγματα των προηγούμενων αγώνων και να ξεκινήσουν μια παρατεταμένη γενική απεργία για να παραλύσουν την οικονομία. https://enoughisenough14.org/2017/09/10/france-anarchists-join-general-strike
Γαλλία: Οι αναρχικοί στηρίζουν την Γενική Απεργία

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών, κατάργηση του κώδικα εργασίας (νόμοι που διέπουν τους όρους απασχόλησης), μεταρρύθμιση των συντάξεων: η κυβέρνηση της Macron είναι εκεί για να ολοκληρώσει την καταστροφή όσων έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι. Έτσι, οι αγωνιστές στη Γαλλία καλούν τους εργαζόμενους να αντλήσουν τα διδάγματα των προηγούμενων αγώνων και να ξεκινήσουν μια παρατεταμένη γενική απεργία για να παραλύσουν την οικονομία.

Η γαλλική αναρχική οργάνωση Alternative Libertaire ζήτησε την ανάληψη δράσης εναντίον της κυβέρνησης Macron, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη ως φυλλάδιο pdf .

40 χρόνια λιτότητας
 
Αντιμετωπίζοντας την αδύναμη ανάπτυξη, η οποία δεν σταμάτησε τα αφεντικά από το να αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, η κυβέρνηση, τόσο από την αριστερά όσο και τη δεξιά (εκτός από το 81-82 'interlude'), εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα της αστικής τάξης: λιτότητα. Αυτό είναι το όνομα για τις πολιτικές που στοχεύουν σε όλα τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι εργαζόμενοι από τον αγώνα μετά την Απελευθέρωση της Γαλλίας.

Αυτές οι αναπόφευκτα μη δημοφιλείς πολιτικές σήμαιναν ότι οι κυβερνητικοί αναπληρωτές, σχεδόν αυτόματα, μεταξύ δεξιάς και αριστεράς, καθώς οι ψηφοφόροι τοποθέτησαν την πίστη τους στις υποσχέσεις της αλλαγής. Η επανειλημμένη απογοήτευση κατέληξε να εξασθενεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, όπως φαίνεται από την αύξηση της αποχής και τους ψήφους προς τη Le Pen, κάτι το οποίο έχει αφήσει την πέμπτη δημοκρατία κατεστραμμένη . Αν και οι πλουσιότεροι έχουν επωφεληθεί από αυτήν την περίοδο, τώρα ανησυχούν ότι ο λαϊκός θυμός δεν μπορεί πλέον να διοχετευθεί με ψηφοφορία. Οι σοφοί στρατηγικοί της μπουρζουαζίας εφεύραν  λοιπόν τον Macron. Ούτε από τα αριστερά, ούτε τα δεξιά, ούτε το κέντρο, αλλά μοντέρνο!

  

Ο Macron, το αστέρι της αστικής τάξης


Τώρα που έχει επιλεγεί με επιτυχία, η εντολή του Macron είναι να περιορίσει τις κοινωνικές (1) εκρήξεις και να ολοκληρώσει την καταστροφή των κοινωνικών κερδών. Οι πράξεις αντίστασης, οι ημέρες απεργίας και οι μαζικές διαδηλώσεις μπορεί να μην ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να τα επιστρέψουν, αλλά έβαλαν φρένο στις υπερβολικά φιλελεύθερες (2) πολιτικές. Η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών (3) είναι ο θάνατος της νομικής αλληλεγγύης, η μείωση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η νίκη της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το πρωτοβάθμιο επίπεδο μέχρι το πανεπιστήμιο, η καταστροφή του κώδικα εργασίας και των δικαιωμάτων των συνδικάτων είναι η ατομικοποίηση των εργαζομένων. η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που αναμένεται τον Ιανουάριο του 2018 θα έχει τρομερά αποτελέσματα. Και η εισαγωγή μέτρων έκτακτης ανάγκης στο καθημερινό δίκαιο είναι η επιδείνωση της καταπίεσης εναντίον των μελών των συνδικάτων, των ακτιβιστών του περιβάλλοντος  και εκείνων που ασχολούνται με την αλληλεγγύη των μεταναστών.

  

Εικόνα: Διαδηλώσεις στη Γαλλία στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

Αρκετά, ή ακόμα περισσότερα; 
Ο Macron καταρρέει ήδη στις δημοσκοπήσεις και η υποσχόμενη πολιτική διαφάνεια έχει ήδη γίνει  μυστικός κανόνας με διάταγμα! Ποτέ δεν έχει γίνει ακριβής ο όρος «rentrée sociale» (4). Πρέπει να εγγυηθούμε την επιτυχία της διαδήλωσης στο θερινό σχολείο MEDEF (5) θερινό  και της ημέρας της  απεργίας στις 12 Σεπτεμβρίου. 
Πρέπει επίσης να μάθουμε από τα διδάγματα των προηγούμενων αγώνων, τα συνδικάτα που είναι ακόμα στον αγώνα προετοιμάζονται για τις ημέρες απεργίας τον Σεπτέμβριο. Αυτές οι τρεις απομονωμένες ημέρες είναι καλύτερες από τίποτα, αλλά δεν αρκούν για να κερδίσουν. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι χάνουν τρεις ημέρες αμοιβής, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι πρέπει να καλέσουν για τρεις ημέρες της Γενικής Απεργίας. Τρεις ημέρες διακοπής της οικονομίας, των βιομηχανικών ζωνών και των εμπορικών περιοχών. σχολείων και πανεπιστημίων. Αυτό θα σήμαινε ότι το πρωί της τέταρτης ημέρας θα είμαστε σε καλύτερη θέση να αποφασίσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια και πώς θα αυξηθούν οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις!

  • (1) Στο γαλλικό κείμενο, το «κοινωνικό» χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάτι που ανήκει στην κοινωνία εν γένει και όχι τα αφεντικά, έτσι χρησιμοποιείται συχνά όπου θα χρησιμοποιούσαμε «εργαζόμενους», αλλά μπορούμε επίσης να συμπεριλάβουμε ανέργους, αιτούντες, συνταξιούχους κλπ.
  • (2) Το φιλελεύθερη στα γαλλικά περιγράφει τη δεξιά, αναφερόμενο στις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου και της απορύθμισης.
  • (3) Εξαρτάται από το επίπεδο εισοδήματος, αλλά οι εισφορές των εργοδοτών στην ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη κ.λπ. είναι πολύ υψηλότερες στη Γαλλία, στις ΗΠΑ ή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το κόστος του μισθού μου στον εργοδότη μου, το 45% είναι το σπίτι μου, το 10% «πληρώνομαι άμεσα σε εισφορές και το 45% καταβάλλεται απευθείας ως εισφορές.
  • (4) «La rentrée» σημαίνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει την εκ νέου έναρξη του κοινοβουλίου ή οτιδήποτε άνοιξε μετά από διακοπές
  • (5) Γαλλικό ισοδύναμο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License