Μεξικό: Αναφορά σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατά της πρώτης επίσκεψης στην Oaxaca του Πρόεδρου Enrique Peña Nieto

https://insurrectionnewsworldwide.com/2017/09/09/mexico-video-report-on-the-protests-against-the-first-visit-to-oaxaca-by-president-enrique-pena-nieto

Οι νέοι, κυρίως αναρχικοί και κάτοικοι ορισμένων από τις αποικίες, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στις  δυνάμεις καταστολής που παρείχαν ασφάλεια για την πρώτη επίσκεψη του Enrique Peña Nieto στην πόλη της Oaxaca στις 7 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Ο κ. Πρόεδρος ο οποίος δεν έχει γίνει δεκτός σε αυτό το κράτος μέχρι στιγμής και είναι ταξινομημένος ως Persona Non Grata επισκέφθηκε μόνο μια μικρή γωνιά της Oaxaca όπου συμμετείχε στο XXIV Συνέδριο του Μεξικανικού Εξωτερικού Εμπορίου και στα εγκαίνια του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου. Αυτό το συγκρότημα φυλασσόταν από τις 6 Σεπτεμβρίου, την προηγούμενη ημέρα, από την πολιτειακή και ομοσπονδιακή αστυνομία, καθώς και από μέλη της Συνομοσπονδίας Μεξικανών Εργαζομένων (CTM).

Η ευρεία απόρριψη της παρουσίας του κ. Peña Nieto προκάλεσε συγκρούσεις σε διάφορα μέρη της πόλης, με τις αρχές να μην μπορούν να αποκτήσουν παρά μόνο στο ελάχιστο τον έλεγχο της κατάστασης.

Για τους νέους, αυτές οι διαμαρτυρίες ήταν ένα σημάδι αξιοπρέπειας για την Oaxaca, καθώς πρόκειται για μια νέα γενιά εξέγερσης σε αυτό το νότιο κράτος του Μεξικού.

https://youtu.be/LBWBAh6Npqs

(μέσω του Avispa Midia , μεταφρασμένο από την Insurrection News)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License