Έως ότου το όραμα γίνει πραγματικότητα. Aλληλεγγύη στο Linksunten Indymedia


Στις 25 Αυγούστου 2017 ο υπουργός εσωτερικών της της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την απαγόρευση και το κλείσιμο του γερμανικού indymedia [linksunten.indymedia.org] λόγω παραβίασης του γερμανικού ποινικού κώδικα, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του προωθεί το μίσος κατά διαφορετικών απόψεων και αξιωματούχων της χώρας. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων του, το site "έπεσε",  υπολογιστές κατασχέθηκαν, έγιναν επιδρομές σε 4 σπίτια και έναν κινηματικό χώρο ενώ υπήρξαν προσαγωγές συντρόφων.

Το Indymedia αποτελεί μια παγκόσμια συλλογικότητα οργανώσεων ανεξάρτητης ενημέρωσης, κινούμενη στα πλαίσια της συλλογικής και μη εμπορευματικής ενημέρωσης. Αρνείται τον ρόλο του δημοσιογράφου και του "ειδικού" της μεταφοράς μιας πληροφορίας, και επιθυμεί να εμπνεύσει το κάθε άτομο και συλλογικότητα να αποτελέσει πηγή αντιπληροφόρησης και παρουσίασης των καταστάσεων με την υποκειμενικότητα που τα ίδια τις έχουν βιώσει. Η αυτοοργανωμένη-συλλογική αντιπληροφόρηση πάντα φόβιζε τα κράτη και τις κυβερνήσεις, ακριβώς επειδή γνωστοποιεί και προβάλλει την ανισότητα και την εκμετάλλευση που υφίστανται τα έμβια όντα, τις καταστροφικές οικονομικές πολιτικές των κρατών και τους αγώνες που δίνουν οι καταπιεσμένοι και αντιστεκόμενοι απέναντι στα σχέδια τους. Το πρώτο Indymedia δημιουργήθηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ το 1999 από ακτιβιστές, ενώ μέχρι σήμερα το παγκόσμιο δίκτυο αριθμεί πάνω από 70 ιστότοπους, που υπηρετούν το όραμα ενός καλύτερου κόσμου ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. 

Το linksunten.indymedia.org είναι κομμάτι αυτού του κόσμου, είναι κομμάτι αυτού που είμαστε και εμείς. Κάθε επίθεση εναντίον του είναι μια επίθεση σε όλους μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στη δράση και το πρόταγμα που θέτει και υλοποιεί το linksunten.indymedia.org, και ξέροντας καλά οτι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να φιμώσει για πάντα τις ελεύθερες φωνές, στεκόμαστε δίπλα του εντείνοντας τον αγώνα έως την ολική και συλλογική απελευθέρωση. Έως ότου το όραμα γίνει πραγματικότητα.

Athens Indymedia

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License