Ο Θυμός ξεσπά καθως οι έμποροι του θανατου κατευθύνονται προς το Λονδίνο.

απο το https://enoughisenough14.org/2017/09/04/war-starts-here-lets-stop-it-here-anger-as-death-dealers-head-for-london/   Αρχικά δημοσιεύθηκε από το περιοδικό CeasefireΆγριες διαμαρτυρίες καλούνται για να υποδεχθούν την έκθεση για τα όπλα του DSEI, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Docklands του Λονδίνου, με τους διαδηλωτές  να στοχεύουν τις  εγκατάστασή τους. Η ομάδα καμπάνιας που εδρεύει στο Λονδίνο, η καμπάνια κατά του εμπορίου όπλων (CAAT), απαιτεί να κλείσει η έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 2001.

Ο εκπρόσωπος Andrew Smith μας είπε: "Το DSEI είναι το ηθικό βδέλυγμα που φέρνει τις μεγαλύτερες εταιρείες όπλων μαζί με μερικά από τα πιο θανατηφόρα και καταχρηστικά καθεστώτα.

"Το DSEI τροφοδοτεί  και προμηθεύει πολέμους, συγκρούσεις και καταστολές σε όλο τον κόσμο. Τα όπλα που προωθούνται μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φρικαλεότητες  τα επόμενα χρόνια. Δεν έχουμε ιδέα πού θα καταλήξουν αυτά τα όπλα ή σε ποιον θα χρησιμοποιηθούν.

"Εκθέσεις για όπλα όπως το DSEI δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την άμεση υποστήριξη από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπουργούς της κυβέρνησης. Δεν μπορούν να μεταρρυθμιστούν ή να βελτιωθούν, πρέπει να σταματήσουν. "

 

Η εκδήλωση Stop The Arms Fair, ένα δίκτυο ομάδων που αντιτίθενται στην έκθεση για τα όπλα, προτρέπει τους ανθρώπους να αποτρέψουν  την έκθεση, εμποδίζοντας την εγκατάσταση πριν από το επίσημο άνοιγμα. Λένε στην ιστοσελίδα τους : "Όταν το Λονδίνο φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις όπλων στον κόσμο, αρχίζει εδώ ο πόλεμος, η καταπίεση και η αδικία".

Όπως συμβαίνει συχνά όταν είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εργατικό Κόμμα έχει πληρώσει για τις ανησυχίες του για το DSEI.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan δήλωσε στις 22 Ιουνίου ότι η Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού Άμυνας και Εξοπλισμού Ασφαλείας (DSEI) "δεν είναι γεγονός που υποστηρίζω".

Πρόσθεσε: «Είμαι αντίθετος με το γεγονός ότι το Λονδίνο χρησιμοποιείται ως αγορά για το εμπόριο όπλων σε εκείνες τις χώρες που συμβάλλουν σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Λονδίνου δεν σχεδιάζει να αναλάβει καμία ενέργεια, τονίζοντας ότι επειδή ο χώρος, ExCeL London στο Royal Victoria Dock, είναι "ένας εμπορικός χώρος για μίσθωση", δεν είχε τη δύναμη να σταματήσει την έκθεση για τα όπλα μεταξύ 12 και 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Εν τω μεταξύ, ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο των εξαγωγών όπλων της Βρετανίας εμφανίστηκαν πρόσφατα στις επικεφαλίδες των ΜΜΕ , με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κορμπίν  να καλεί την κυβέρνηση να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, υπό το πρίσμα της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Υεμένη.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί και τουλάχιστον 40.000 τραυματίστηκαν από τον Μάρτιο του 2015, ως επί το πλείστον από αεροπορικές επιθέσεις  της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Αλλά οι υπουργοί του Συντηρητικού Κόμματος δεν προσποιούνται ούτε ότι ενδιαφέρονται για τα ηθικά ζητήματα γύρω από το DSEI. Αντ 'αυτού, αναμένουν να κάνουν  τις "βασικές ομιλίες" στην εκδήλωση. Ο Liam Fox, υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, θα μιλήσει στις 12.30 μ.μ. την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Ο Sir Michael Fallon, Υφυπουργός Άμυνας, θα δώσει ομιλία την επόμενη ημέρα στις 2μμ και ο Ben Wallace, Υπουργός για την Ασφάλεια, θα απευθυνθεί στους επισκέπτες την Πέμπτη στις 12.30μμ. 

Επιπλέον, το Υπουργείο Οργανισμού Διεθνούς Εμπορίου Άμυνας & Ασφάλειας (DIT DSO) διοργανώνει από κοινού το DSEI 2017, μαζί με την ιδιωτική εταιρεία Clarion Events. Το Υπουργείο Άμυνας εμφανίζεται ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του DSEI.

Το 1961, ο Αμερικανός πρόεδρος Dwight Eisenhower προειδοποίησε σε μια ομιλία του για τους κινδύνους ενός «στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος», όπου οι κυβερνήσεις και το εμπόριο όπλων αναπτύσσονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.

Οι επικριτές, όπως το CAAT, ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της βιομηχανίας όπλων είναι πλέον ανησυχητικά αλληλένδετες, με το DSO να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας.

Αν και χρηματοδοτείται από τον φορολογούμενο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο αποκλειστικός σκοπός της DSO, ως υποδιαίρεση του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου, είναι να βοηθήσει τα όπλα και τις επιχειρήσεις ασφάλειας να κερδίσουν περισσότερα κέρδη, πωλώντας τα προϊόντα τους σε όλο τον κόσμο.

Το CAAT λέει : "Το DSO δεν ενδιαφέρεται για τον ανθρώπινο αντίκτυπο του εξοπλισμού που προωθεί. Υπάρχει μόνο για να βοηθήσει τις εταιρείες να πουλήσουν ".

Σε στενή συνεργασία με το DSO και άλλος βασικός υποστηρικτής του DSEI είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός που ονομάζεται ADS, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως τον «Premier Trade Organization για τις εταιρείες του κλάδου της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και του διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου» και ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει 1.000 επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, αυτή είναι βασικά μια ομάδα πίεσης για τη βιομηχανία όπλων, η οποία ανοιχτά υπερηφανεύεται για την επιρροή της στις κυβερνητικές πολιτικές και εξηγεί: «Η ADS εργάζεται σε όλη την Whitehall για να επηρεάσει τους υπουργούς, την κυβέρνηση, τα τμήματα και τις υπηρεσίες τους σχετικά με την αξία και τις ανάγκες των τομέων μας ".

 

Οι δύο « πλατινένιοι χορηγοί » της εκδήλωσης όπλων DSEI του 2017 είναι η BAE Systems και η General Dynamics.

Η BAE Systems είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός όπλων στον κόσμο, με στρατιωτικούς πελάτες σε περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες. Τα μαχητικά αεροσκάφη της χρησιμοποιήθηκαν από το σαουδάραβικο καθεστώς για να βομβαρδίσουν σχολεία και νοσοκομεία στην Υεμένη, καθώς και από τα Τουρκικά και Ισραηλινά κράτη εναντίον Κούρδων  και Παλαιστινίων πολιτών.

Η General Dynamics είναι μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, της οποίας η καναδική επιχείρηση έχει υπογράψει μια αμφιλεγόμενη συμφωνία όπλων ύψους 15 δισ. Δολαρίων με το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Οι διοργανωτές του DSEI λένε ότι περιμένουν περισσότερους από 34.000 συμμετέχοντες στο συνέδριο του 2017. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θα είναι πελάτες ή, όπως το έβαλαν , άτομα που "συμμετέχουν στη διαδικασία αγορών".

Οι πελάτες των όπλων και του εμπορίου ασφαλείας είναι κυβερνήσεις - η τελευταία έκθεση για τα όπλα του DSEI, το 2015, χαιρέτισε τους εκπροσώπους από 121 διαφορετικές χώρες, κυρίως κυβερνητικούς αξιωματούχους εκτός από το στρατιωτικό και το αστυνομικό προσωπικό.

Το 2017, οι διοργανωτές της διοργάνωσης αναμένουν να καλωσορίσουν περισσότερες από 255 "προγραμματισμένες αντιπροσωπείες", μαζί με τουλάχιστον 2.874 επιπλέον εγχώριες και διεθνείς αντιπροσωπείες.

Δεν είναι μόνο ένας πόλεμος που είναι κερδοφόρος για τις επιχειρήσεις όπλων που εκτίθενται στο DSEI - η εσωτερική καταστολή είναι επίσης χρήσιμη πηγή εισοδήματος.

Η DSEI μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παρουσιαζόμενη το 2017 «ζώνη ασφαλείας»  θα παρουσιάσει «λύσεις» για την ασφάλεια και την ειδική εκπαίδευση των δυνάμεων καταστολής, τον τακτικό εξοπλισμό, τις περιμέτρους ασφαλείας, τις μυστικές και φανερές  επιτηρήσεις, τον εξοπλισμό καμερών και PPE – για τον εξοπλισμό «προστασίας» μονάδων καταστολής.

Η βιομηχανία όπλων δεν θέτει ερωτήματα σχετικά με το πώς τα όπλα, τα εργαλεία καταστολής και τα συστήματα επιτήρησης χρησιμοποιούνται από τους διεθνείς πελάτες τους.

Πέρσι ο πρόεδρος της BAE Systems AGM,  Sir Roger Carr επέμεινε ότι η Σαουδική Αραβία ήταν απόλυτα κατάλληλος πελάτης για τα όπλα και τις υπηρεσίες της BAE, παρά τις βομβιστικές επιθέσεις της στην Υεμένη. Ο ίδιος δήλωσε : «Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν άλλες κυβερνήσεις, είμαστε εδώ για να κάνουμε μια εργασία σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς που μας δίνονται.»

Η Σαουδική αντιπροσωπεία είναι πιθανό να αποτελέσει το χρυσό μήλο για άλλη μια φορά των εμπόρων όπλων στο DSEI το Σεπτέμβριο. Αυτό ισχύει και για την αντιπροσωπεία της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία δαπανά 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ένα τεράστιο 5,8% του ΑΕΠ της, για τα όπλα και διατηρεί μια βίαιη, κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Φυσικά, το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας μεγάλος στρατιωτικός παίκτης, δαπανώντας 45 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για αυτό που λέει "άμυνα" και έχει εμπλακεί άμεσα στρατιωτικά στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.

Ο κύριος σύμμαχος του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ΗΠΑ, έχει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες του κόσμου πάνω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και χρησιμοποιεί το δίκτυο εκατοντάδων στρατιωτικών βάσεων σε όχι λιγότερες από 80 διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο για να επιβάλει φυσικά την παγκόσμια δύναμη της.

Άλλες χώρες που παρακολούθησαν το τελευταίο DSEI και αναμένεται να παρακολουθήσουν πάλι φέτος περιλαμβάνουν:

Η Τουρκία, των οποίων τα μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τους κουρδικούς λαούς στα σύνορα της, στο Ιράκ και στη Συρία. και η οποία έχει κατηγορηθεί για συχνές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Η Αίγυπτος, όπου, σύμφωνα με τα λόγια της Human Rights Watch, η κυβέρνηση του προέδρου al-Sisi επί του παρόντος "εδραιώνει και κλιμακώνει την καταπίεση" · ενώ το μπλοκάρισμα του καθεστώτος σε δικτυακούς τόπους ειδήσεων έχει περιγραφεί από τη Διεθνή Αμνηστία ως "επίθεση εναντίον της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης".

Το Αζερμπαϊτζάν, ένα εξεραιτικά  καταπιεστικό καθεστώς που διευθύνεται από την αυταρχική δυναστεία Aliyev, που συντρίβει κάθε εσωτερική διαφωνία και κάνει επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές απειλές κατά της γειτονικής Αρμενίας.

Το Καζακστάν, το οποίο έχει ασχοληθεί με τη συνεχή καταστολή της ελευθερίας του Τύπου και του συνέρχεσθαι και έχει χαρακτηριστεί ως "πρότυπο παράδειγμα για την παγκόσμια  τάση της αυξανόμενης αυταρχισμότητας και της συρρίκνωσης του πολιτικού χώρου".

Η Αλγερία, η οποία έχει κακή κατάσταση όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Αλγερία, «οι αρχές περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, του συνέρχεσθαι και της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Επίσης, αυθαίρετα συλλαμβάνουν και διώκουν πολιτικούς και συνδικαλιστές ακτιβιστές », αναφέρει η Human Rights Watch.

Το Μπαχρέιν, όπου οι αρχές άρχισαν πρόσφατα μια νέα καταστολή της διαφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της επανάληψης εκτελέσεων. Προειδοποίηση   του ΟΗΕ αναφέρει: "Οι αρχές έχουν καταφύγει σε δραστικά μέτρα για να περιορίσουν τις αποκλίνουσες απόψεις όπως βασανιστήρια, αυθαίρετη κράτηση, αβάσιμες κατηγορίες, κατάργηση της ιθαγένειας, χρήση ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, εκφοβισμός, συμπεριλαμβανομένων απειλών θανάτου και αντίποινα συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς ".

 

Ένας συνασπισμός ομάδων σχεδιάζει να αναλάβει δράση εναντίον της έκθεσης για τα όπλα DSEI. Το σύνθημά τους είναι ότι «ο πόλεμος αρχίζει εδώ, ας τον  σταματήσουμε εδώ». Η εβδομάδα δράσης θα επικεντρωθεί στη διακοπή της εκδήλωσης με την αποτροπή της παράδοσης όπλων στο κέντρο ExCeL του Docklands του Λονδίνου. Οι ενέργειες πραγματοποιούνται από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου , με μεγάλη διαμαρτυρία  που προγραμματίζεται για το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη. Πηγαίνετε στο www.stopthearmsfair.org.uk για να μάθετε πώς να εμπλακείτε.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License