ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Π.ΡΟΥΠΑ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Α΄ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. 3 / 9/ 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Α΄ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.

3 / 9/ 2017

 

Δεν  είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά στην ιστορία των επαναστατικών οργανώσεων που άτομα «γοητευμένα» από τον ένοπλο αγώνα, μπαίνουν στις γραμμές του και καθώς επωμίζονται το βαρύ κόστος της φυλάκισης ηττώνται, αποκηρύττουν, μετανοούν.

Όμως στα ελληνικά πράγματα έχουμε την εξής ‘‘καινοτομία’’: Μετανοημένο πρώην μέλος της οργάνωσης να πρωτοστατεί σε μια κίνηση εν είδει πολιτικού μετώπου που φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο πολιτικού παρακράτους εναντίον της οργάνωσης στην οποία συμμετείχε, για να διεκπεραιώσει αυτό που δεν κατάφερε το κράτος μετά από τρία συνεχή κατασταλτικά χτυπήματα εναντίον της: Την ήττα της.

Και αυτό να εκφράζεται εντός δικαστηρίου με πράξεις και με λόγο καθώς και με τη συνεχή χρήση απειλών εναντίον αυτών που συνεχίζουν.

Έχει την ερμηνεία της η μισαλλοδοξία να πνίγει έναν ηττημένο και να την εκδηλώνει με κάθε αθέμιτο μέσο: Να χυδαιολογεί, να ψεύδεται, να επιτίθεται δημόσια, να στήνει επιθέσεις και να τις εκτελεί δημόσια, να απειλεί.

Μόνο που είναι σαφές πλέον πως κάποιοι όχι μόνο τον νομιμοποιούν και τον στηρίζουν αλλά τον ενθαρρύνουν και του παρέχουν εγγυήσεις για πολιτική κάλυψη και κυρίως για την υλοποίηση  των απειλών που εξαπολύει.

Η ακολουθία των ανώνυμων δημόσιων ύβρεων και των προβοκατόρικων κειμένων που εντάσσονται σε αυτόν τον πόλεμο ‘‘δένει’’ με τη στάση του ίδιου που αγγίζει με την εξαπόλυση απειλών εναντίον μας τα όρια του πολιτικού υποκόσμου.

Όλα τα παραπάνω προφανώς και οι μάρτυρες υπεράσπισής του που αποφάσισαν να καταθέσουν στο δικαστήριο τα έχουν σκεφθεί καλά. Έχουν σκεφθεί πως η επιλογή τους είναι συστράτευση σε μια πολιτική θέση αποκήρυξης και μετάνοιας που ευελπιστεί να λάβει και τον χαρακτήρα της ‘‘δυναμικής αντιμετώπισής’’ μας(sic).

Η θέση αυτή πρεσβεύει την προώθηση της ηττοπάθειας ευρύτερα στον αγώνα και ήδη έχει υιοθετηθεί από ορισμένα κομμάτια του χώρου πολύ πριν ο ίδιος ο μετανοημένος εκδηλώσει δημόσια την φιλοδοξία του να ηγηθεί στον ‘‘αγώνα’’ εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα.

Τον μόνο ‘‘αγώνα’’ που θα άξιζε πλέον γι’ αυτόν να έχει δυναμικό χαρακτήρα. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.  

 

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License