Τυφώνας Harvey: Εν μέρει λόγο κλιματικής αλλαγής, εν μέρει λόγο των Τεξανών καπιταλιστών.

https://thefreeonline.wordpress.com/2017/08/30/did-climate-change-worsen-harvey-the-smoking-gun

 
Για κάθε επιπλέον βαθμούς Κελσίου στη θέρμανση, η ατμόσφαιρα μπορεί να κρατήσει 7% περισσότερο νερό. Αυτό τείνει να κάνει τα γεγονότα βροχοπτώσεων ακόμη πιο ακραία όταν συμβαίνουν. Ένα άλλο στοιχείο που μπορούμε να αναφέρουμε με κάποια εμπιστοσύνη είναι η θερμοκρασία των θαλασσών. "Τα ύδατα του Κόλπου του Μεξικού είναι περίπου 1,5 βαθμούς πιο ζεστά από ό, τι ήταν από το 1980 έως το 2010", ανέφερε ο Sir Brian Hoskins από το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Grantham στο πρόγραμμα του BBC Radio 4's Today.

Η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί ακραίες καιρικές συνθήκες

Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έκανε τον τυφώνα Harvey πιο θανατηφόρο Μάικλ Ε Μαν

"Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα για μια ισχυρότερη καταιγίδα και η συμβολή της υπερθέρμανσης του πλανήτη στα θερμότερα νερά του Κόλπου, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξει συμβολή σε αυτό." Οι ερευνητές είναι επίσης σίγουροι για τη σύνδεση της έντασης της βροχόπτωσης που εξακολουθεί να εκδηλώνεται  στην περιοχή του Χιούστον με την κλιματική αλλαγή. "Αυτό είναι το είδος της εκδήλωσης, από την άποψη της ακραίας βροχόπτωσης, που θα περίμενε κανείς να δει περισσότερο σε ένα θερμαινόμενο κλίμα", δήλωσε ο Δρ Friederike Otto από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο BBC News.

Η ειρωνική «εκδίκηση» της φύσης: ο Χάρβι χτυπά την καρδιά της αυτοκρατορίας των ορυκτών καυσίμων .. αλλά χτυπά και τους φτωχούς και ανασφάλιστους ... Η περιβαλοντοφόνος μαφία του πετρελαίου του  Χιούστον αποκομίζει κέρδη απο τον προκαλούμενο λόγο της κλιματικής αλλαγής  τυφώνα Harvey ... .. η Exxon ήξερε για δεκαετίες και κέρδιζε χωρίς να πληρώνει κανένα από τα έξοδα    Η Exxon μπορεί να χάσει δισεκατομμύρια .. καλά να πάθει! .. θα πείτε. Μόνο που  οι εγκληματικοί δισεκατομμυριούχοι που παίρνουν τα λάφυρα της λεηλασίας από τον μεγάλο εφιάλτη των απολιθωμένων ορυκτών θα εξακολουθούν να έχουν ασφαλίσει τα αρχοντικά τους, τα ιδιωτικά νησιά, τα γιοτ και τις ακτοπλοϊκές τους περιουσίες.

  

 Είναι το συνηθισμένο έξι και μισό εκατομμύριο από εμάς στο Χιούστον, όπου μόνο ένας στους έξι  έχει ασφάλειες πλημμυρών, οι οποίοι θα έχουν καταστρέψει τη ζωή τους.

Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι το fracking για το φυσικό αέριο και το στερεό  πετρέλαιο είναι και η μεγαλύτερη συμβολή  της EXXON TEXAS και ίσως η μεγαλύτερη νέα προσθήκη στο χαλασμένο κλιματικό χάος, αν και αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί από τότε που ο Trump κατάργησε τη μέτρηση του μεθανίου.

  

Αλλά είναι  η βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων του Τέξας προκαλεί το κλιματικό χάος; Φυσικά, αν και δεν μπορείτε να αποδείξετε μια συγκεκριμένη περίπτωση "ο Harvey επωφελήθηκε από ασυνήθιστα θερμαινόμενα νερά στον Κόλπο του Μεξικού. Καθώς η καταιγίδα κατευθυνόταν προς το Χιούστον την περασμένη εβδομάδα, τα νερά της θάλασσας πλησίον του Τέξας αυξήθηκαν κατά μέσο όρο μεταξύ 2,7 και 7,2 βαθμούς Φαρενάιτ . Αυτά τα νερά ήταν μερικά από τα πιο καυτά σημεία της επιφάνειας του ωκεανού στον κόσμο . Η τροπική καταιγίδα, τρεφόμενη απο αυτήν την ασυνήθιστη ζεστασιά, ήταν σε θέση να προχωρήσει από μια τροπική καταιγίδα σε ένα κατηγορίας-τέσσερα τυφώνα σε περίπου 48 ώρες ».  Βλ. Υποσημείωση 1

Η αλλαγή του κλίματος έκανε κάθε στάδιο του τυφώνα Harvey πιο φρικτό.

Εντάξει, η θάλασσα είναι πάρα πολύ ζεστή, αλλά υπάρχουν στοιχεία που το περίεργο χτύπημα του Harvey στην ακτή μπορεί επίσης να συνδεθεί με την κλιματική αλλαγή. Λόγω της καταστροφής που προκάλεσε ο άνθρωπος και της εγκατάλειψης και ερημοποίησης στο νότιο νότιο Τέξας παράγεται ένας ημι μόνιμος αντικυκλώνας που εμποδίζει την είσοδο καταιγίδων. Βλ. Υποσημείωση 2

  

Και γιατί το ρεύμα πίεσης έσπασε ξαφνικά; Οι σοβαρές ανωμαλίες των ρευμάτων τζετ σε όλο τον κόσμο έχουν συνδεθεί με την αλλαγή του κλίματος.

Το Texas Fossil Fools δεν θα πληρώσει το λογαριασμό, αλλά είναι κολασμένα ένοχοι . Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να προσδώσετε στα εκατομμύρια παγκοσμίως στατιστικά «επιπλέον θανάτους» από την ατμοσφαιρική ρύπανση στη βιομηχανία γιατί κάθε μεμονωμένος θάνατος θα μπορούσε να είναι από άλλες αιτίες. (Αν και μια ταξική δράση θα μπορούσε ίσως να φέρεται σε ποσοστιαία βάση;) Έτσι οι καταστροφές της κλιματικής αλλαγής, μεγάλες και μικρές, δεν μπορούν μέχρι τώρα να προσδοθούν σε εκείνους που γίνονται χυδαία πλούσιοι προκαλώντας την. Βλ. Υποσημείωση 3

  

Όπως ο Rex Tillerson. Οι εκατοντάδες εκατομμύρια των υπεράκτιων λογαριασμών του δεν θα διακυβευτούν, τα αρχοντικά του δεν θα επηρεαστούν από το ‘fracking blight’ θα χύσουν κροκοδείλια δάκρυα με τον φίλο του Ντόναλντ.                      Βλέπε υποσημείωση 4

"Οι αγωγές που επιδιώκουν να κατανείμουν την ευθύνη για τα κλιματικά φαινόμενα γενικά απέτυχαν στο παρελθόν. Ωστόσο, οι δικηγόροι από τις εταιρείες Client Earth στο Λονδίνο και ο νόμος για τη γη και το νερό στην Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι είναι πιθανό να αλλάξουν. Πιστεύουν ότι ένας νέος κλάδος της γνώσης που ονομάζεται επιστημονική επιστολή θα επιτρέψει στα δικαστήρια να αποφασίσουν με εύλογη βεβαιότητα ότι τα μεμονωμένα γεγονότα έχουν επιδεινωθεί από την ανθρωπογενή αλλαγή του κλίματος. Πιστεύουν ότι οι μελλοντικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να δικαστούν με επιτυχία εάν δεν μειώσουν τις εκπομπές τους ». ..BBC

Είναι σαν να έχετε μεγάλο  πεδίο (τον πλανήτη). Πρέπει να επωφεληθείτε από το μέγιστο για να πληρώσετε τα αστρονομικά σας χρέη και τον γελοίο τρόπο ζωής σας. Το πιο κερδοφόρο για εσάς σε αυτή την αναλογία είναι να φυτέψετε μια καλλιέργεια που καταστρέφει τη γη και το κλίμα για τα επόμενα χρόνια (η βιομηχανία των απολιθωμένων ορυκτών). Έτσι στην κόλαση των υπολοίπων, επεκτείνετε και φυτέψτε κάθε ίντσα με δηλητήριο (αύξηση του ΑΕΠ).

 

 Ελπίζω ότι ο τυφώνας Harvey έχει χτυπήσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Τέξας, βλέπω ότι η Exxon έπρεπε να κλείσει το 2ο μεγαλύτερο διυλιστήριο. Ελπίζω ότι οι νέες εγκαταστάσεις εξαγωγής φυσικού αερίου Frack Gas στο Sabine Pass θα κλείσουν, για να τους σταματήσουν να εξάγουν το   frack αέριο των ΗΠΑ το οποίο είναι μέχρι και 5 φορές τόσο κακό όσο ο άνθρακας για το κλίμα.      Βλέπε υποσημείωση 5

  

Ελπίζω ότι θα ξεμείνουν από το πετρέλαιο και θα λύσουν αυτές τις εβδομάδες τις παράλογες κυρώσεις που εμποδίζουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη δημοκρατική Βενεζουέλα, όπου οι φτωχοί  παίρνουν τουλάχιστον δωρεάν υγεία, εκπαίδευση, φθηνή κατοικία και ενδεχομένως ασφάλεια πλημμυρών.    Βλ. Υποσημείωση 6

Η αναπόφευκτη εκδίκηση της μητέρας φύσης έχει ξαφνιάσει τους θαρραλέους κληρονόμους της κληρονομιάς της. Δυστυχώς χτυπώντας χιλιάδες αθώους στο μονοπάτι της.

"Ο τυφώνας είναι απλώς μια καταιγίδα, δεν είναι η καταστροφή", δήλωσε ο Δρ Ilan Kelman, στο Ινστιτούτο για τη μείωση των κινδύνων και των καταστροφών και στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας του University College London. "Η καταστροφή είναι το γεγονός ότι ο πληθυσμός του Χιούστον έχει αυξηθεί κατά 40% από το 1990. Η καταστροφή είναι το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ήταν πολύ φτωχοί για να έχουν ασφάλεια ή να εκκενώσουν ... BBC

Πώς η κλιματική αλλαγή διαμορφώνει τις πλημμύρες του Harvey - του Ατλαντικού

                                                               ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υποσημείωση 1

Τα νερά του Κόλπου του Μεξικού είναι ζεστά,    πριν από 4 ημέρες - Τα ύδατα στον Κόλπο του Μεξικού, όπου σχηματίζεται ο Harvey , είναι πέντε ... Η θερμοκρασία του νερού στο South Padre Island είναι 85 βαθμούς, πολύ πάνω από το μέσο όρο του Αυγούστου που είναι 80. ............ ..Ο τυφώνας έφερε νερό από 100 ή ακόμα και 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, δήλωσε ο Trenberth, αλλά το νερό ήταν ακόμα ζεστό, πράγμα που σημαίνει ότι η καταιγίδα θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται και να ενισχύεται.

  

"Ο Harvey δεν ήταν σε καλή θέση για να ενταθεί με τον τρόπο που έκανε, επειδή ήταν τόσο κοντά στη γη. Είναι καταπληκτικό ότι ήταν σε θέση να το κάνει αυτό. Κλιματική αλλαγή στο Τέξας   Wikipedia Το  Τέξας εκπέμπει τα περισσότερα αέρια θερμοκηπίου στις ΗΠΑ. [27][28] Οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κράτους είναι περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια λίβρες (680 δισεκατομμύρια κιλά). Το Τέξας θα είναι ο έβδομος μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο αν ήταν ένα ανεξάρτητο έθνος. [28] [29] [30]Οι πρωταρχικοί παράγοντες στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου του Τέξας είναι ο μεγάλος αριθμός σταθμών ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα του κράτους και οι βιομηχανίες διύλισης και μεταποίησης  που παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. [28]

Υποσημείωση 2

Λόγω της καταστροφής που προκάλεσε ο άνθρωπος και της εγκατάλειψης και της ερημοποίησης στο νότιο  Τέξας παράγεται ένας ημι μόνιμος αντικυκλώνας που εμποδίζει την είσοδο καταιγίδων.

"Μετά την άφιξη, μια ισχυρή κορυφογραμμή υψηλής πίεσης πάνω από τις δυτικές ΗΠΑ θα βοηθήσει στην αποτροπή του Harvey να κινείται μακρύτερα στο Τέξας", δήλωσε ο μετεωρολόγος  του WeatherBell Ryan Maue. Η κορυφογραμμή θα μπορούσε τελικά να την ωθήσει πίσω στον κόλπο "

  

"24 Αυγούστου 17 NWS. 
Μεσαίου επιπέδου κορυφογραμμή επικεντρωμένη στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες θα χτίσει στην περιοχή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με αποτέλεσμα λιγότερα σύννεφα και θερμότερες θερμοκρασίες ».

"Το κεντρικό Τέξας μεταβάλλεται από άγονους βοσκότοπους σε ακατοίκητες ερήμους, εν μέρει λόγω της ρύπανσης του θερμοκηπίου από τα ορυκτά καύσιμα που κάποτε θάφτηκαν κάτω από το έδαφος. Άλλες μη βιώσιμες πρακτικές, όπως η υπερφόρτωση των υπόγειων υδάτων, η άναρχη εξάπλωση και οι κακές πρακτικές διατήρησης, επιταχύνουν την απερήμωση. Η περιοχή βρέθηκε σε ξηρασία από το 1995-1996, με σύντομες αναρτήσεις από καταστροφικές πλημμύρες ».

Η διαδικασία απερήμωσης αποτελεί ισχυρό μπλοκάρισμα υψηλής πίεσης, απωθώντας τις καταιγίδες ή προκαλώντας τους να σταματήσουν στην ακτή όπως και ο τυφώνας Harvey, όπου θα μπορούσε να συνεχιστεί για μέρες, ανυψώνοντας το υπερθερμανθέν νερό του Κόλπου και  βυθίζοντας στην ακτή.

Ο Harvey γύρισε από μια τροπική κατάθλιψη σε μια superstorm της κατηγορίας 4 σε δύο ημέρες καθώς διασχίζει τα ύδατα του Κόλπου του Μεξικού που ήταν 2,7 - 7,2 ° F θερμότερα από τα "κανονικά" (βασική γραμμή 1961-1990).

 

Σε μεγάλες αργές καταιγίδες όπως ο Harvey, οι υδρατμοί που σάρωσαν μπορούν να είναι ακόμα μεγαλύτεροι. Όπως είπε ο κλιματολόγος Κέβιν Τρεμπέρθ για τον Ατλαντικό , «η ανθρώπινη συνεισφορά μπορεί να φθάσει μέχρι και 30% μέχρι τις συνολικές βροχοπτώσεις που ξεκινούν από τη θύελλα. Μπορεί να υπήρξε μια ισχυρή καταιγίδα και ίσως να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα - αλλά [η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο] ενισχύει σημαντικά τη ζημιά ".

Υποσημείωση 3

Fossil Fools υπέυθυνο για 7 εκατομμύρια από δηλητηριώδη ατμοσφαιρική ρύπανση Θάνατους ετησίως;

Υποσημείωση 4 
    

Δεν υπάρχει ένας πιο απερίσκεπτος άνθρωπος στον πλανήτη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Exxon RexTillerson. Την ίδια ημέρα, οι πυρκαγιές του Κολοράντο έφθασαν στο ύψος τους, είπε σε ένα κοινό της Νέας Υόρκης ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική, αλλά την απέρριψε ως ένα "μηχανικό πρόβλημα" που έχει "μηχανικές λύσεις".

Ο Rex Tillerson , ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ήταν ο μακροχρόνιος διευθυντής μιας αμερικανικής-ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας που εδρεύει στο φορολογικό παράδεισο των Μπαχάμες, σύμφωνα με διαρροές των εγγράφων. Ο Tillerson, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil , έγινε διευθυντής της ρωσικής θυγατρικής της εταιρείας, Exxon Neftegas, το 1998. Το όνομά του - RW Tillerson - εμφανίζεται δίπλα σε άλλους αξιωματικούς με έδρα το Χιούστον του Τέξας. Μόσχα; Και Σαχαλίν, στην ανατολική Ρωσία.

Rex Tillerson Σχετικά.  
Οι εγκληματίες του κλίματος εκτίθενται: Koch και Exxon,

Η ExxonMobil, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής και η υπερθέρμανση του πλανήτη -

ExxonMobil Executive Gunned Down

Μητρώο εγκληματιών για του κλίματος 

Χειρότερες βιομηχανίες-αμοιβές-υψηλότερες δωροδοκίες /Ο τυφώνας Harvey κλείνει τις βασικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Τέξας
Υποσημείωση 5

  • Δεκάδες πλατφόρμες πετρελαίου και αερίου είχαν ήδη εκκενωθεί πριν χτυπήσει ο Χάρβεϊ.
  • Πόσο σύντομα θα ανοίξουν ξανά εξαρτάται από τη σοβαρότητα των πλημμυρών.
  • Οι τιμές της βενζίνης πιθανότατα θα αυξηθούν μετά την καταιγίδα.

Η πλημμύρα του Fracking Gas από τις ΗΠΑ θα έρθει σύντομα στην Ευρώπη #NoAlFrackGasDelTrump      Sabine Pass. Λουιζιάνα..Gas φυσικό Fenosa (GNF) έχει συμβόλαιο για να λάβετε  τις εκατοντάδες των φορτίων  του αερίου fracking πλεόνασμα στις ΗΠΑ που προκαλεί αναρίθμητες μορφές καρκίνου, δηλητηριασμένα υδροφόρους ορίζοντες και δημιούργησε ένα 2.500 τετραγωνικά ml μόνιμη λοφίο του μεθανίου πάνω από δυτικές ΗΠΑ  ορατό από το διάστημα που Επιδεινώνει σημαντικά την παγκόσμια κλιματική κρίση.

 

 

Διαδήλωση κατά του fracking  στο Μπουργκός. Μέχρι στιγμής, η fracking στην Ισπανία έχει αποκλειστεί επιτυχώς

Οι συμβάσεις GNF έχουν υπογραφεί για 20 χρόνια από τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο του 2017.

 

Υποσημείωση 6

Οι ΗΠΑ πιέζουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Βενεζουέλα για τον έλεγχο του πετρελαίου     Μετά από 18 χρόνια ανατροπής, διείσδυσης, εξαναγκασμού, δωροδοκίας και συνεχούς διασποράς ψεύτικων ειδήσεων, οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βενεζουέλα σε τρομακτικό εμφύλιο πόλεμο για να πάρουν τον έλεγχο του πετρελαίου της.
 

Τα κινήματα της κοινότητας της Βενεζουέλας για την υποστήριξη της νέας Συντακτικής Συνέλευσης (photo by AVN)

"Οι πλούσιοι θέλουν χαμηλότερους φόρους και να τερματίσουν τα κοινωνικά προγράμματα για τους φτωχούς και θέλουν την ιδιωτικοποίηση ζωτικών κυβερνητικών επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να λεηλατήσουν τη χώρα, όπως συμβαίνει τώρα στη Βραζιλία. Και πάνω απ 'όλα, θέλουν την ιδιωτικοποίηση του πετρελαίου στα χέρια τους. Θέλουν να είναι δισεκατομμυριούχοι ολιγάρχες, όπως οι ολιγάρχες σε άλλες χώρες πλούσιες σε πετρέλαιο.

Περισσότερες συνδέσεις

 

Το κλιματικό χάος λειτουργεί με δύο τρόπους. Ενώ το Χιούστον πάσχει από αποκαλυπτικές πλημμύρες, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους μπορεί να γίνει έρημος. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι σχεδόν όλο το Τέξας θα βρίσκεται σε υψηλό ή ακραίο κίνδυνο κλιματικής έλλειψης νερού και ξηρασίας το 2050.

δείτε επίσης

Άπληστος καπιταλιστικός οικοκώδικας: Το παράδοξο ρύπανσης μας έδωσε Trump και Rex

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License