G20: Ένας σύντροφος γράφει από την φυλακή του Αμβούργου

https://freedomnews.org.uk/g20-a-comrade-writes-from-a-hamburg-prisonΣτο παρακάτω απόσπασμα, ένας από τους ανθρώπους που συνελήφθηκαν  στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια των Διαμαρτυριών του G20 του Ιουλίου αναφέρεται τη φυλάκισή του, το σύστημα φυλάκισης και άλλες αρένες όπου οι αναρχικοί αντιμετωπίζουν κρατική καταστολή.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και μισός από τότε που φυλακίστηκα κατά τη διάρκεια της 12ης συνόδου κορυφής του G20 στο Αμβούργο, σε μια πόλη που πολιορκήθηκε και δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά που είδε επίσης μια σημαντική τοπική και λαϊκή διαδήλωση.

Δεκάδες χιλιάδες, αν όχι περισσότεροι, που ήρθαν από όλη την Ευρώπη και ακόμα πιο πέρα, σύνγκλιναν, συναντήθηκαν, οργανώθηκαν, συζήτησαν και διαδήλωσαν μαζί για αρκετές ημέρες σε μεγάλη έκρηξη αλληλεγγύης. Γνωρίζοντας πάντα τη δυνατότητα να υποστούν τη βία και την καταστολή της αστυνομίας. Ένα τεράστιο αστυνομικό δικαστήριο είχε χτιστεί επ ευκαιρίας, για να τιμωρήσει οποιαδήποτε διαφωνία κατά αυτής της διεθνούς συνόδου κορυφής το συντομότερο δυνατό.

Η σύλληψή μου, όπως αυτή πολλών συντρόφων, βασίζεται μόνο στον ιερό λόγο της αστυνομίας, μιας ταξιαρχίας που στάλθηκε να διεισδύσει, να παρατηρήσει και να ακολουθήσει το "θήραμά" (σε 45 λεπτά στην περίπτωσή μου, για υποτιθέμενη ρίψη βλήματος) . Αφού απομονώθηκαν, έστειλαν συναδέλφους για να τους συλλάβουν, να παρεμβαίνουν γρήγορα και βίαια και να μην αφήνουν κενά.

Συνεπώς, είμαι εδώ, κλειδωμένος σε αυτούς τους τόπους πρωταρχικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία μιας παγκόσμιας κοινωνικής τάξης, οι οποίοι χρησιμεύουν ως εργαλείο για τον έλεγχο και τη διαχείριση της φτώχειας, απαραίτητο για τη διατήρηση της «κοινωνικής ειρήνης» τους. Η φυλακή λειτουργεί  ως μία δαμόκλειος σπάθη που κρέμεται πάνω από κάθε άτομο, έτσι ώστε να παγώνει στην ιδέα να απομακρυνθεί από τους κώδικες που υπαγορεύουν την καθιερωμένη τάξη: "εργασία, κατανάλωση, ύπνος", από την οποία κανένας κυριαρχούμενος δεν μπορεί να διαφύγει,  συντάσσοντας έτσι  τους εαυτούς τους μέσα από τη δουλειά και τη ζωή που πηγαίνει μαζί της, να είναι έγκαιρα, χωρίς  υποχωρητικότητες, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, όπου μας ζητήθηκε να είμαστε "En Marche" (Σύνθημα και όνομα του κόμματος του Μακρόν στην εξουσία) ή να πεθάνουν, κατά προτίμηση αργά και σιωπηλά.

Δεδομένου ότι ο νόμος δεν έχει καμία αποστολή το να εγγυάται το γενικό συμφέρον ούτε να είναι ουδέτερος, είναι η έκφραση μιας αυξανόμενης θεσμικής κυριαρχίας από τους πιο ισχυρούς προκειμένου να διασφαλιστεί η περιουσία και η ασφάλειά τους και να παραλύει, να επιβάλουν κυρώσεις και να περιθωριοποιεί όποιον δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο ή ποιον δεν υποτάσεται.

Πέραν των περιπτώσεων των γνωστών και υποστηριζόμενων ακτιβιστών που είναι κλειδωμένοι, υπάρχουν και πάνω απ 'όλα εκείνοι οι άνδρες και οι γυναίκες που εκτίθενται στη βιαιότητα και στη σκληρότητα της φυλάκισης. Εδώ η εργασία πληρώνεται ένα ευρώ ανά ώρα, εκ των οποίων το μισό είναι προσβάσιμο μόνο μετά την απελευθέρωση από τη φυλακή. Στην πτέρυγα μου, οι κρατούμενοι σε προφυλάκιση ή σε σύντομες ποινές (έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια) κρατούνται κυρίως για έναν μόνο λόγο: την κοινωνική τους κατάσταση και την καταγωγή τους. Εκτός από το προσωπικό, πολύ λίγοι είναι από τη χώρα υποδοχής, όλοι είναι ξένοι, πρόσφυγες ή / και επισφαλείς, φτωχοί, αποδυναμωμένοι από τη ζωή. Το έγκλημά τους: δεν «σεβάστηκαν» τους κανόνες του παιχνιδιού, για την πλειοψηφία, συμμετέχοντας σε εμπόριο ναρκωτικών ή σε κλοπές, απάτες, μόνοι ή σε οργανωμένες συμμορίες σε διάφορες κλίμακες.

Η φυλάκιση αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα αυτού του συστήματος, αλλά δεν μπορεί κανείς να την επικρίνει χωρίς να επιτεθεί στην κοινωνία που την παράγει. Η φυλακή, δεν λειτουργεί με αυτάρκεια, είναι ο τέλειος κρίκος σε μια κοινωνία βασισμένη στην εκμετάλλευση, κυριαρχία και διαχωρισμό στις ποικίλες μορφές της.

«Η εργασία και η φυλακή είναι δύο βασικοί πυλώνες για τον κοινωνικό έλεγχο, η εργασία είναι η καλύτερη αστυνομία και η αποκατάσταση ενός μόνιμου εκβιασμού».

Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους Ιταλούς συντρόφους που αντιμετωπίζουν ένα κύμα πολέμου καταστολής, ειδικά εκείνους που κατηγορούνται απο την έρευνα σχετικά με την «εκρηκτική συσκευή» που αφέθηκε μπροστά σε ένα βιβλιοπωλείο που συνδέεται με το Casapound. Η άκρα δεξιά πρέπει να αντιμετωπίσει μια οργανωμένη, λαϊκή και επιθετική αντεπίθεση. Είναι τόσο χρήσιμη και συμπληρωματική σε εκείνα τα κράτη που τροφοδοτούν τις προσδοκίες και τις αυταπάτες ασφαλείας  και τον αδιάκοπο στιγματισμό του "ξένου".

Σκέψεις και για τους συντρόφους που θα δικαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για το αυτοκίνητο της αστυνομίας που κάηκε στις 18 Μαΐου πέρυσι, στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του κινήματος "loi travail" ( εργατικό δίκαιο ). Πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει από τη φυλακή και δύο είναι ακόμα φυλακισμένοι. Δύναμη σε αυτούς!

Οι ευχαριστίες προς τους τοπικούς ακτιβιστές που διοργανώνουν συγκεντρώσεις μπροστά στη φυλακή μας, μια πρωτοβουλία που εκτιμάται εδώ καθώς σπάει τη ρουτίνα και την κατάσταση του περιβάλλοντος λήθαργου στον οποίο είμαστε αποξενωμένοι. Ευχαριστίες σε όλους εκείνους που μας υποστηρίζουν εδώ και παντού.

Για το Bro, 161, MFC, OVBT, άγριοι νέοι, εκείνοι που BLF και άλλοι φίλοι ... σύντροφοι, δύναμη! Ας απελευθερώσουμε τους κρατουμένους της G20 και όλους τους άλλους! Δεν είμαστε μόνοι!

Κάποιος φυλακιμένος μεταξύ άλλων στο
Αμβούργο

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 2μμ θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση στη φυλακή JVA Billwerder  στο Αμβούργο. Σημείο συνάντησης: σιδηροδρομικός σταθμός (S Bahn) Billwerder / Moorfleet .

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Nantes Indymedia .

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License