Πρόχειρη μετατροπή του Καστοριάδη με μηντιακό προϊόν

Πρόχειρη μετατροπή του Καστοριάδη με μηντιακό προϊόν

Πρόσφατα ένα συγγενικό πρόσωπο του Καστοριάδη με την παρέα της αποφάσισε να αξιοποιήσει το επώνυμο της για την προβολή της. Τα ΜΜΕ, με πρώτο και καλύτερο το...εναλλακτικό Βήμα του Νέου Αφεντικού, έσπευσαν να βάλουν ένα χεράκι για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουμε ξαφνικά να κάνουμε με μια φοβερή καλλιτεχνική ανακάλυψη.

Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα εντελώς κακότεχνο ντουέτο που ταλαιπώρησε διάφορα γνωστά τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αλλά και ξένων μουσικών και συγκροτημάτων, σε χώρους εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο πλέον βαριεστημένος ερασιτέχνης κιθαρίστας θα ήταν μπροστά τους μια πολύ σοβαρή παρουσία. Όταν έχεις λεφτά και γνωριμίες σημασία δεν έχει τι κάνεις, πόσο καλός είσαι στην τέχνη σου, τι προσφέρεις καλλιτεχνικά.  Όταν έχεις και κάποιο επώνυμο ικανό να αξιοποιηθεί από τους μπακάληδες των ΜΜΕ, το "σπρώξιμο", κατά τη λαϊκή έκφραση, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.

Η συγγενής του Καστοριάδη και η συγγενής του Καστοριάδη και δώστου η συγγενής του Καστοριάδη. Σε καμία προωθητική δημοσίευση βέβαια ούτε ένας συντάκτης δεν τόλμησε να μιλήσει σοβαρά για τη μουσική. Ήταν σαφές ότι αυτό θα τόνιζε τη γελοιότητα του πράγματος. Το μόνο που έπρεπε να υπενθυμίσει ο κάθε συντάκτης στους αναγνώστες ήταν ότι πρόκειται για συγγενή του Καστοριάδη. Μέχρι εκεί!

Ιδιαίτερα μάλιστα οι συντάκτες που παριστάνουν τους αριστερούς, εργαζόμενοι σε "αριστερά" ΜΜΕ και ιστοσελίδες, ήταν πρώτοι και καλύτεροι. Αναρωτιέται κανείς, αν έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους Καστοριάδη. Αν θα καταλάβουν ποτέ την αντίφαση. Την υποκρισία του να εξυπηρετούν "τζάκια" και πλουσιόπαιδα, ενώ υποτίθεται ότι εμπνέονται από άλλα ιδανικά και αξίες.

Φυσικά σν οποιοσδήποτε μουσικός, τραγουδιστής, ζωγράφος, φωτογράφος, στείλει ένα email σε κάποιο ΜΜΕ και ρωτήσει αν μπορεί να παρουσιάσει τη δουλειά του, η απάντηση θα είναι η σιωπή. Δεν έχεις όνομα; Κρίμα. Τουλάχιστον, έχεις λεφτά να πληρώσεις για καταχώρηση; Τίποτα από τα δύο; Μην περιμένεις καν μια τυπική απάντηση.

από ομοιοπαθής καλλιτέχνης 31/08/2017 11:08 μμ.


Χα χα :) Είδα και άκουσα τι εννοείς φίλε (στο γιουτιουμπ). Για πολλά γέλια λέμε. Να 'σαι καλά μου έφτιαξες το κέφι βραδυάτικα. Άκουσα βλάχικο μπλουζ και γύφτικο τζαζ ;)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License