Durban: 67 χρόνια μετά τις εκτοπίσεις του απαρτχάιντ, το ANC επιτίθεται βίαια στην κατάληψη του Cato Manor

https://freedomnews.org.uk/durban-67-years-after-apartheid-evictions-anc-violently-attacks-cato-manor-occupation
Δύο άνθρωποι έχουν τυφλωθεί αυτή την εβδομάδα σε βίαια αντίποινα από κρατικούς και τοπικούς συνδέσμους που συνδέονται με το ANC, καθώς προσπαθούν να πιέσουν τους καταληψίες γης από το Cato Manor στο Durban της Νότιας Αφρικής.

Η σχετικά νέα κατάληψη, οργανωμένη με το κίνημα των Abackalli baseMjondolo  (AbM), έχει αναστατωθεί από την ακραία βία, η οποία είδε τον Σμίσο Μαχμούμουμε να πυροβολήθηκε στα μάτια την Τρίτη και τον Νολουτάντο Μασίκιζα να τυφλώνετε την Πέμπτη. Σε μια δήλωση, η AbM αναφέρει:

Το «έγκλημα» τους είναι ότι έχουν υποστεί εξαθλίωση από ένα σύστημα καταπίεσης και έχουν καταλάβει γη για να έχουν ένα μέρος για να ζήσουν. Η κυβέρνηση της χώρας αυτής δεν λαμβάνει υπόψη τους φτωχούς. Αντιμετωπίζει τις νόμιμες και επείγουσες επιδιώξεις μας για δικαιοσύνη ως ποινικό αδίκημα και μας κυβερνά με βία.

Ο δήμος έχει διαταχθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Ντέρμπαν να απέχει από την κατεδάφιση, την καταστροφή και την καύση της περιουσίας των ανθρώπων σε επτά καταλήψεις γης, συμπεριλαμβανομένης της νέας κατάληψης γης στο Cato Manor. Η απαγόρευση του δικαστηρίου αναφέρει επίσης ότι οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια κατεδαφίστηκαν επιτρέπεται να τα ανοικοδομήσουν. Αλλά επειδή το ANC στην επαρχία θεωρεί ότι είναι νόμος δεν αφορά τους εαυτούς τους, συνέχισαν με τις εκδιώξεις κατά παράβαση της δικαστικής απαγόρευσης.

Χθες η Μονάδα Ενάντια στην Εισβολή της Γης συνέχισε να κατεδαφίζει τα σπίτια των ανθρώπων. Όταν τα σπίτια καταστράφηκαν, τα υπάρχοντα καίγονται. Αυτή ήταν μια παράνομη και βίαιη επίθεση που αναλήφθηκε από ένα  κράτος εγκληματία.

Στον Μήνα των Γυναικών, η κυβέρνηση του ANC εξακολουθεί να δίνει έμφαση στον ρόλο τους στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών. Ρωτάμε ποιες γυναίκες είναι αυτές όταν οι ένοπλοι πράκτορες του κράτους μπορούν να πυροβολούν σε φτωχές γυναίκες που ζουν κάτω από επαίσχυντες συνθήκες; Η κατάσταση στο Cato Manor ξεφεύγει, επειδή το ANC δεν θέλει να σέβεται τις διαδικασίες του νόμου και επειδή κρατά τους φτωχούς μαύρους ανθρώπους σε τέτοια περιφρόνηση που δεν αναγνωρίζει την ανθρώπινη φύση μας.

Σήμερα έπρεπε να επιστρέψουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την επίθεση του κράτους καθώς ο δήμος  επιμένει στην εκδίωξη των ανθρώπων στο Cato Manor. Θέλουν να εκδιώξουν πρώτα και στη συνέχεια να πάρουν άδεια από το δικαστήριο αργότερα. Έτσι λειτουργεί η βάρβαρη και εγκληματική κυβέρνηση στο Kwazulu-Natal. Η περιφερειακή κυβέρνηση απέτυχε να κερδίσει την υπόθεση στο δικαστήριο και τα δύο μέρη θα πρέπει να επιστρέψουν στο δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εκκένωσης που προστατεύει τους καταληψίες.

Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι όσοι προστατεύονται από την προσωρινή εντολή είναι ασφαλείς και έχουν καταφύγιο. Όσοι μας θεωρούν την τρίτη δύναμη πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη για τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους. Αν η μάχη για τους φτωχούς σημαίνει ότι είμαστε αναγνωρισμένοι ως η τρίτη δύναμη, τότε θα είναι έτσι. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τους φτωχούς επειδή εκεί αποκαλούμε τρίτη δύναμη.

Ο αγώνας για τη γη, τη στέγαση και την αξιοπρέπεια συνεχίζεται.

Ο νέος γύρος εκδιώξεων είναι το τελευταίο μέτωπο σε ένα κύμα σοβαρής καταστολής που ξεκίνησε κατά τους τελευταίους μήνες εναντίον των κατοίκων των παραγκών και σε αυτή την περίπτωση προσφέρει ανησυχητικές ιστορικές παραλλαγές - πριν από 67 χρόνια οι λευκοί υπερασπιστές της κυβέρνησης του απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Το 1958, το Cato Manor κηρύχθηκε "άσπρη ζώνη" στο πλαίσιο του νόμου περί ομαδικών εκτάσεων, ο οποίος "ρύθμισε" τη χώρα κατά φυλή και εμπόδιζε τους μαύρους ανθρώπους να ζουν σε άσπρες περιοχές. Στο Cato Manor, ένας πλειοψηφικός μαύρος θύλακας σε μια κυρίως λευκή περιοχή, οι ρατσιστές κάτοικοι γύρω από την περιοχή πίεσαν επιτυχώς για να καθαριστεί η περιοχή, προκαλώντας τις ταραχές του Cato Manor το 1959-60.

Η νέα "λευκή ζώνη" δεν κατοικήθηκε ποτέ και παρέμεινε άδεια έως ότου καταργηθεί ο νόμος το 1986, όταν οι μαύροι άρχισαν να εγκαθίστανται για άλλη μια φορά - αν και με την έλλειψη υποδομών λόγω των συνεχιζόμενων ρατσιστικών κυβερνητικών πολιτικών.

Τώρα, 26 χρόνια μετά την πτώση του Απαρτχάιντ, μαύροι άνθρωποι εκκαθαρίζονται και πάλι από την περιοχή με ρόπαλα και σφαίρες. Αυτή τη φορά όμως βρίσκεται υπό την αιγίδα του ίδιου του ANC, για χάρη των καπιταλιστικών ανησυχιών.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License