Πρόσκληση για διεθνή αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους συντρόφους Markéta και Μίρεκ (Τουρκία)

https://325.nostate.net/2017/08/25/call-for-international-solidarity-with-imprisoned-comrades-marketa-and-mirek-turkey-kurdistan-iraq

Δύο ακτιβιστές η Markéta Všelichová και ο Μίροσλαβ Farkas συνελήφθησαν στις 13 Νοεμ, 2016 προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα Habur τη διέλευση από την Τουρκία στο Ιράκ. Κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες στη Βόρεια Συρία και  τέθηκαν υπό κράτηση.

Στις 2 Αυγούστου καταδικάστηκαν σε 6 χρόνια και 3 μήνες συμμετοχή στις  δυνάμεις των YGP / YPJ

Η Μαρκέτα βρισκόταν στη Ροζάβα δύο φορές, σύμφωνα με τα δικά της λόγια, ένωσε τις δυνάμεις της άμυνας και ερωτεύτηκε την περιοχή και την ιδιαίτερη πολιτισμική και πολιτική της κατάσταση. Αυτή τη φορά αυτή και ο Μιρέκ ήταν στο δρόμο τους προς τη Ροτζάβα, όπου σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα νοσοκομείο για μαχητές και πολίτες και τελικά να βοηθήσουν στην άμυνα, όπως λέει η ίδια. Μαζί πραγματοποίησαν μια εκστρατεία πριν από το μεγάλο ταξίδι τους, κατά τη διάρκεια της οποίας ήθελαν να αποκτήσουν το απαραίτητο υλικό, χωρίς να φοβούνται να κάνουν διαλέξεις για τη ζωή, την πάλη και την επανάσταση στην περιοχή. Αυτές οι δημόσιες δραστηριότητες προκάλεσαν πιθανώς το ενδιαφέρον των Τούρκων πρακτόρων.

Σε συνέντευξή της, η Μαρκέτα είπε ότι αισθάνεται με τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του κακού, ότι θα ήθελε να βοηθήσει την Ροτζάβα με οτιδήποτε χρειάζεται και ότι συνειδητοποιεί ότι ως Ευρωπαία έχει περισσότερες δυνατότητες να εμπλακεί και να βοηθήσει . Λίγο με τον δικό μου τρόπο, αλλά μαζί τους, όπως είπε.

Συχνά διαβάζουμε για το πώς οι Μιράκ και Μαρκέτα δεν είναι τρομοκράτες αλλά αθώα θύματα. Κατανοούμε και σεβόμαστε πλήρως αυτή την αντίδραση των στενών φίλων και οικογενειών τους, αλλά δεν πιστεύουμε ότι είναι μια στρατηγική που μας βοηθάει ούτε τολμούμε να ισχυριστούμε ότι και οι δύο άνθρωποι στη φυλακή θα συμφωνούσαν με αυτό. Δεν θέλουμε να χάνουμε ενέργεια επαναλαμβάνοντας αδιάκοπα τη δήλωση ότι δεν είναι τρομοκράτες. Όχι επειδή πιστεύουμε το αντίθετο, αλλά επειδή από την ιστορική και προσωπική εμπειρία γνωρίζουμε ότι ο όρος τρομοκράτης είναι ο άδειος όρος που χρησιμοποιεί το κράτος για να χαρακτηρίσει κάποιον που θεωρεί τον εχθρό του. Στην Τσεχία χρησιμοποιείται για να περιγράψει αναρχικούς, στη Δυτική Ευρώπη ριζοσπάστες ισλαμιστές και στην Τουρκία χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους ανθρώπους που  αγωνίζονται.

Η Μαρκέτα και ο Μιράκ επέλεξαν να κάνουν ένα γενναίο βήμα και, δυστυχώς, έπεσαν υπό κράτηση στο τουρκικό κράτος, ο μεγαλύτερος καταπιεστής του κουρδικού λαού για πολλές δεκαετίες και που επομένως βλέπει και τους δύο ακτιβιστές ως εχθρό του.

Τώρα είναι και οι δύο σε μια τουρκική φυλακή. Εάν νιώθετε αλληλεγγύη μαζί τους και θέλετε να τους υποστηρίξετε, πρώτα απ 'όλα μη διστάσετε να τους γράψετε μια επιστολή στις ακόλουθες διευθύνσεις. (Οι επιστολές πρέπει να είναι γραμμένες στα αγγλικά, θα βρείτε τι γράφετε και τι να μην γράφετε στην ενότητα " Πώς να γράφετε γράμματα ").

Η διεύθυνση της Μαρκέτα

Van T Tipi Kapali Ceza İnfaz Kurumu
Markéta Všelichová
Tevekli Mah. Erciş Yolu (Erciş Yolu 25. Km) Tuşba / Van
650 40
Turecká republika – Türkiye Cumhuriyeti

Η διεύθυνση του Mirek

Van F Tipi Yuksek Guvenlikli Kapali Ceza Infaz Kurumu
Miroslav Farkas
Abdurrahman Gazi, Km, Ipek Yolu Cd. N°25
650 40 Van Merkez/Van
Turecká republika – Türkiye Cumhuriyeti

Στο mirekamarketa.cz μπορείτε να μάθετε για τη νομική εκστρατεία, τις δυνατότητες οικονομικής υποστήριξης της νομικής βοήθειας και θα βρείτε επίσης περισσότερες πληροφορίες και υλικό.

Μην ξεχνάτε ότι η αλληλεγγύη δεν τελειώνει με άμεση βοήθεια για τους κρατούμενους αλλά με τη συνέχιση της δράσης της κληρονομιάς - αλληλεγγύης. Δεν είναι απαραίτητο να τους παρουσιάζετε ως ανθρωπιστές και μη βίαιους ακτιβιστές. Η περίπτωσή τους μπορεί να μας βοηθήσει να σκεφτούμε το αν δεν είναι λάθος να μην αντισταθούμε στη γενοκτονία, στους ανθρώπους που εξαναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους, στον βιασμό, στην τυραννία και στην καταστολή, είτε γίνεται από ένα κράτος είτε από φονταμενταλιστές ή φασιστικές ομάδες, με όλα τα δυνατά μέσα . Απλά πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και να ακούσουμε την καρδιά τους.

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός ,  καλοκαίρι του 2017

"Δεν νομίζω ότι ο στόχος μου πρέπει να είναι να ζήσω 60 ή 70 ετών, θέλω να κάνω κάτι που αξίζει τον κόπο. Δεν φοβάμαι πια. "

Μαρκέτα σε μια συνέντευξη για το DVTV

Ακολουθεί μια παλαιότερη επιστολή που γράφτηκε στην προδικαστική φυλακή από την Marketa (παρακαλώ κατανοήστε την κατάστασή της κατά την ανάγνωση) http://mirekamarketa.cz/sites/default/files/dopismarkety.pdf

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License