Η πολιτική απάτη Τσιπρα (και) στο ζητημα της εμφραξης του Αχελωου, του αφανισμου της Μεσοχώρας και της εκτροπής

Η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστερά" (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ανακοίνωσε στις 2 Αυγουστου την απόφαση εγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ και ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΣΟΧΩΡΑ στα Τρικαλα. Επόμενο βήμα θα ειναι η αποπεράτωση του ημιτελούςφράγματος της Συκιάς και η εκτροπή. Ιδού, παρακάτω, τι δήλωνε όμως  το 2009 ο Τσιπρας μαζι με τους παρατρεχάμενους πολιτευτές του σε μια επίσκεψη στη Μεσοχώρα βαυκαλίζοντας τους αφελείς με παραμύθια. Οι αναρχικοί είχαν προειδοποιήσει από τότε τους εύπιστους για την απάτη του πράγματος, δεδομένου ότι τα φαραωνικά φράγματα στον Ανω Αχελώο. τα Υ/Η εργοστάσια και οι σήραγγες χιλιομετρων στα βουνα της Νοτιας Πίνδου δεν ηταν κάποιο κομματικο πρότζεκτ της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ αλλα έργο συνολικά του κράτους με τη συμφωνη γνώμη όλου του πολιτικου συστηματος όπως ειχε δειξει ήδη η οικουμενικη κυβερνηση του 1990 και το μεγαλύτερη κατασκευαστικο έργο και επένδυση κεφαλαίου στη χώρα για τον ελεγχο του νερού. Ως πρωθυπουργός τωρα ο Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοι υπουργοί, όπως ο Σταθάκης, βουλευτές και πολιτευτες του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαψεύστηκαν οικτρά, και σε αυτο το ζήτημα, ματαιώνοντας τις κούφιες προσδοκίες που καλλιέργησαν στους αφελείς υπονομεύοντας με κάθε τρόπο τον αγώνα από τα κάτω για την σωτηρία του ποταμού, του οικοσυστηματος και των τοπικών κοινωνιων από την καταστροφή.

post image

Στην Μεσοχώρα βρέθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για να συζητήσει για άλλη μια φορά με τους κατοίκους και τους φορείς, το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου, αλλά και του αφανισμού της Μεσοχώρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε στο trikalanews.gr: 
 
"Το υπαρκτό πρόβλημα της λειψυδρίας στην Θεσσαλία  με την περιβαλλοντική και οικονομική διάστασή του,  δεν λύνεται ασκώντας βία στην φύση και στον άνθρωπο.

ΓιΆ αυτό η εκτροπή του Αχελώου δεν είναι η λύση. Είναι παρεκτροπή σε βάρος του οικοσυστήματος, του ποταμού και των τοπικών κοινωνιών της Μεσοχώρας και των γύρω χωριών.
 
Ο ΣΥΝ τάχθηκε από την αρχή κατά του φαραωνικού αυτού έργου και συνεχίζει -αψηφώντας το πολιτικό κόστος – να απαιτεί να σταματήσουν αμέσως τα καταστροφικά έργα.
 
Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Μεσοχώρας που αγωνίζονται για να μην αφανιστεί το χωριό τους. 

Ζητάμε την αναστολή της κτηματογράφησης και όλων των εργασιών μέχρι να αποφανθούν τελεσίδικα το ΣτΕ αλλά και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. 

Να σταματήσει η τρομοκρατία και η συκοφάντηση εναντίον τους.  

Θα είμαστε μαζί τους σε κάθε βήμα του αγώνα τους".

http://www.trikalanews.gr/ypoloipoi_dimoi/alexis_tsipras_ah_ektropi_tou_axeloou_einai_parektropi_se_baros_tou_oikosustimatosa.html

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License