Για την εξαφάνιση του αναρχικού Sandiago Maldonado από την αστυνομία της Αργεντινής.


Για την εξαφάνιση του αναρχικού Sandiago Maldonado από την αστυνομία της Αργεντινής.

Ο Sandiago Maldonado, όντας αλληλέγγυος στον αγώνα των ιθαγενών λαών, συμμετείχε στον αγώνα των Μαπούτσε στην πόλη Cushamen της Αργεντινής, γειτονική του Chubut. Εκεί η γη των Μαπούτσε έχει πωληθεί από τους αποικιοκράτες στη Μπένετον, και διεξάγεται ένας αγώνας για την επανοικειοποίησή της από τους Μαπούτσε, που την έχουν καταλάβει και διαβιούν. Στην Cushamen, έγινε μία διαμαρτυρία με το κλείσιμο του δρόμου που συνδέει την Αργεντινή με Χιλή. Η δράση πραγματοποιήθηκε για να την απελευθέρωση του ηγέτη της ομάδας, Facundo Huala Jones, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο και του οποίου η έκδοση απαιτείται από τη χιλιανή κυβέρνηση.

Την 1η Αυγούστου, η διαμαρτυρία υπέστη την κρατική καταστολή με πραγματικά πυρά και σφαίρες καουτσούκ, από την Εθνική Χωροφυλακή με εντολή του ομοσπονδιακού δικαστή. Αρκετοί μάρτυρες, βεβαιώνουν τη χρήση σφαιρών των εννέα χιλιοστών από τη χωροφυλακή, αλλά και τη σύλληψη του Σαντιάγκο, και προσθέτουν ότι τον είδαν περικυκλωμένο από μπάτσους να το ξυλοκοπούν και να τον φορτώνουν σε ένα βαν. Παρόλα αυτά η Εθνική Χωροφυλακή αρνείται ότι συνέλαβε το Σαντιάγκο.

Όλα αυτά σέ ένα πλαίσιο αγριας καταστολής και συκοφάντησης του αγώνα των Μαπούτσε από την κυβέρνηση της Αργεντινής που τους αποκαλεί τρομοκράτες και καλύπτει επικοινωνιακά τη Χωροφυλακή για την εξαφάνιση και λίγο πριν τις εκλογές της Αργεντινής. Επίσης, οι κατασταλτικές δυνάμεις της Αργεντινής έχουν ιστορία στις εξαφανίσεις αγωνιστών, από την εποχή της χούντας του Βιντέλα.

Τόσο στην Αργεντινή όσο και σε γειτονικές χώρες έχουν υπάρξει αρκετές διαδηλώσεις που απαιτούν την επιστροφή του Σαντιάγκο Μαλντονάντο ΖΩΝΤΑΝΟΥ, καθώς είναι πρόσφατες οι μνήμες της εξαφάνισης των διαδηλωτών φοιτητών στο Μεξικό και η εύρεση τμημάτων των σωμάτων κάποιων από αυτών πολύ αργότερα.

Η επικίνδυνη πρακτική των κρατικών απαγωγών και εξαφανίσεων είναι αναγκαίο να ανακοπεί και τόσο οι σύντροφοι του, όσο και οικογένεια του, ζητούν τη διεθνή αλληλεγγύη. Το αίτημα για την απελευθέρωση του εξαφανισμένου Σαντιάγκο ζωντανού, είναι συνδεδεμένο με τα αιτήματα για τους φυλακισμένους αγωνιστές των Μαπούτσε και των ιθαγενών λαών της Λατινικής Αμερικής, και το δικαίωμα τους να ζήσουν στη γη των προγόνων τους που ο καπιταλισμός τους έκλεψε για να την εκμεταλλευτεί και να την καταστρέψει. Ο αγώνας αυτός είναι σύγκρουση με τα συμφέροντα των κρατών και των εταιρειών όπως η Μπένετον, και η αλληλεγγύη περνά από τα αποκαίδια τους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License