Ανακοίνωση Του Ε.Σ.Δ.Α. Για Την Παρουσία Του Στην Τελετή Μαρτύρων Στις 27/7/2017 Στην Ροζάβα-Κουρδιστάν

Στις 27/07/2017 το YPG/YPJ πραγματοποίησε τελετή μαρτύρων για να τιμήσει την μνήμη τεσσάρων πεσόντων μαχητών του YPG International. Αντιπροσωπία του Ε.Σ.Δ.Α. παραβρέθηκε στην τελετή και ενίσχυσε βοηθώντας στην μεταφορά του φερέτρου του μάρτυρα αναρχικού Demhat Goldman.

post image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΙΣ 27/7/2017 ΣΤΗΝ ΡΟΖΑΒΑ-ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Στις 27/07/2017 το YPG/YPJ πραγματοποίησε τελετή μαρτύρων για να τιμήσει την μνήμη τεσσάρων πεσόντων μαχητών του YPG International. Τα ονόματά τους είναι Zafer Qereqox, Rodi Deysie, Soro Zinar και Demhat Goldman. Αντιπροσωπία του Ε.Σ.Δ.Α. παραβρέθηκε στην τελετή και ενίσχυσε βοηθώντας στην μεταφορά του φερέτρου του μάρτυρα αναρχικού Demhat Goldman.

Τα φέρετρά τους οδηγήθηκαν στο συνοριακό πέρασμα της Semelka. Ακολουθούνταν από δεκάδες διεθνείς εθελοντές και ντόπιους πενθούντες. Σε κάθε χωριό που περνούσαμε, άνθρωποι βγαίναν στους δρόμους ως έκφραση φόρου τιμής στους μάρτυρες και περισσότερα οχήματα ενώνονταν με κατεύθυνση την τελική στρατιωτική τελετή. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία κάποιων εκατοντάδων ντόπιων και μαχητών του YPG/YPJ. Στο τέλος οι μάρτυρες ακολουθήθηκαν για το πέρασμά τους στο ιρακινό Κουρδιστάν, από όπου στάλθηκαν στις χώρες καταγωγής τους.

Εμείς, ως αντιπροσωπεία του Ε.Σ.Δ.Α., θέλουμε να εκφράσουμε τον σεβασμό μας για τους μάρτυρες, ιδιαίτερα δε για τον σύντροφο Demhat Goldman, την δέσμευσή μας στον επαναστατικό σκοπό και τα συληπητήρια στις οικογένειές τους. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ελπίζουμε να μπορέσουν να αποδεχτούν τις αποφάσεις που οδήγησαν στον θάνατό τους και να κατανοήσουν τα κίνητρα και την πραγματική σημασία της θυσίας τους για τους λαούς της Ροζάβα.

Καθώς οι νεκροί εναποτίθενται στο έδαφος, οι ευθύνες για τους ζωντανούς καλούνται να επαναεπιβεβαιωθούν. Και έτσι επιστρέφουμε στην επανάσταση, στην κοινωνική ανασυγκρότηση και στο πεδίο της μάχης για την υπεράσπιση όσων η Ροζάβα έχει καταφέρει με τόσο μεγάλο κόστος, ώστε να φέρει ένα τέλος στον φασισμό, αντικαθιστώντας τον με την ελευθερίοα, την συντροφικότητα και τον κοινοτικό συνομοσπονδισμό.

Έτσι βρίσκουμε νόημα σε μια τέτοια απώλεια. Αυτό είναι που εννοεί το κουρδικό κίνημα και οι λαοί του λέγοντας:

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License