[Θεσσαλονίκη] - Αλληλεγγύη στους δύο προφυλακισμένους συντρόφους στην Ιταλία

Αναρτήσεις πανό

post image

Ο εχθρός είναι πάντα κοινός για όσους βιώνουν την καπιταλιστική καταπίεση, για όσους η ζωή τους ασφυκτιά μέσα στις επιταγές του σύγχρονου κοινωνικού συστήματος επιβολής, για όσους επιλέγουν την αντιπαράθεση με το στρατόπεδο που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κυριαρχίας. Δεν γνωρίζει σύνορα, δεν γνωρίζει εθνικούς διαχωρισμούς.

Κι αν αυτό είναι ξεκάθαρο, και ανα καιρούς αναδύεται στην επιφάνεια της επικαιρότητας, μέσα από τις συνεργασίες μεταξύ κρατών, το διεθνοποιημένο κεφάλαιο, τις συνόδους και την χάραξη κοινών στρατηγικών... μία άλλη υπόγεια συμμαχία ξεδιπλώνεται από την μία έως την άλλη άκρη του πλανήτη. Είναι η απαράβατη σχέση συνενοχής που αναπτύσσεται μεταξύ των αγωνιζόμενων ενάντια στον κόσμο της εξουσίας και της υποταγής. Είναι η αλληλεγγύη που δεν γνωρίζει από εθνικά σύνορα και τείχη φυλακών, είναι η αλληλεγγύη που υπονομεύει την έννομη τάξη και δεν υποτάσσεται στους σκοπούς της.

Την πρωτοχρονιά του 2017 μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψη βιβλιοπωλείου φασιστών στην ιταλία εκρηγνύεται στα χέρια του πυροτεχνουργού μπάτσου που προσπαθεί να την απενεργοποιήσει. Λίγους μήνες μετά, στις 21 Απριλίου, πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση σε αστυνομικές εγκαταστάσεις στο Rovezzano.

Απ΄ την μία τιμώντας την κατασταλτική παράδοσή του και δη την πάταξη του εσωτερικού εχθρού που ακούει στο όνομα "αναρχικοί", απ' την άλλη ανάγοντας την διαλεύκανση της πρώτης υπόθεσης σε "ζήτημα τιμής", το ιταλικό κράτος δεν αργεί να προετοιμάσει και να υλοποιήσει ένα σύνολο κατασταλτικών επιχειρήσεων με όλα τα παρελκόμενα (συνεργασίες όλων των ειδών των αστυνομικών δυνάμεων, μιντιακή αντιτρομοκρατική θριαμβολογία), που οδηγεί στην σύλληψη 8 συντρόφων, στην εισβολή στις καταλήψεις La Caura και La Riottosa και στην εκκένωση της τελευταίας, και εν τέλει στην προφυλάκιση του συντρόφου Salvatore Vespertino με μόνο στοιχείο δείγμα DNA, αλλά και του συντρόφου Pierloreto Fallanca.

Δεν έχουμε, κι ούτε πρόκειται να συνηθίσουμε στην εκδικητικότητα των κυριάρχων, στην διάχυτη καταπίεση, στην καταστολή που καιροφυλακτεί. Όσο οξύνεται η αντιπαράθεση, τόσο δεσμευόμαστε πως δεν θα υποκύψουμε στην ήττα της αποδοχής της κοινωνικής ειρήνης. Όσο υπάρχουν φυλακές κανείς δεν είναι ελεύθερος. Όσο υπάρχει κράτος και εξουσία, έχουμε κάθε λόγο να επιλέγουμε τον δρόμο της διαρκούς αναρχικής δράσης.

Να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο στα χέρια του εχθρού
Λευτεριά στους συντρόφους Salvatore Vespertino και Pierloreto Fallanca
Λευτεριά σε όλους τους αιχμάλωτους αναρχικούς, σε ελλάδα, ιταλία και παντού
Μέχρι την Επανάσταση και την Αναρχία

αναρχικοί/ες

Σε διάφορα σημεία της πόλης κρεμάστηκαν πανό με συνθήματα αλληλεγγύης στους δύο προφυλακισμένους συντρόφους

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License